Veliko grmenja, malo dežja

To bi lahko veljalo tudi za letošnje poletne sušne vremenske napovedi. Vendar je moj prispevek namenjen naši vladni politiki.

Kar naprej nam predstavljajo naše največje tajkune, ki naj bi zapravili milijone dvakoplačevalskega denarja. Kje pa so naše sodstvo, vlada in vsi ti preganjalci kriminala? Šrot, Bavčar, Zidar, in še bi lahko našteval, se nam še naprej smejejo v brk in uživajo v svojih vilah.

 

Vlada se trudi, da bi privarčevala čim več denarja, pa žal z varčevalnimi ukrepi udari po najrevnejšem sloju državljanov: delavcih in upokojencih. Če je omenjenim dokazano, kar so počeli, naj jim zaplenijo premoženje. Z ostrimi ukrepi proti kraji državnega denarja in premoženja bi morda tudi zajezili nadaljnje lumparije. Tuji turisti iz mnogih dežel zatrjujejo, da je Slovenija najlepša dežela na svetu. Ali se mi te resnice zavedamo? Imamo res lepo deželo Slovenijo, lahko pa bi rekli, da jo že od osamosvojitve vodijo slabi voditelji. Namesto da bi vladajoči voditelji in opozicija vodili državo z roko v roki, mečejo drug drugemu polena pod noge. Če v družini ni soglasja, kmetija propade. Tega naj se zavedajo naši poslanci, ne glede na stranko, zato so dobro plačani, zato smo jih tudi izvolili. Za sedanje stanje so odgovorni vsi, zato od njih tudi pričakujemo, da se pošteno in odgovorno tudi obnašajo.

 

Ciril Zupan