Kdaj brv v Brodeh

Dopolnitev in komentar članka »Kdaj brv v Brodeh«, ki je bil v Loškem glasu objavljen 28. novembra 2017

Krajevna skupnost je z dopisom dne 4. novembra 2014 obvestila Občino Škofja Loka – Oddelek za prometno infrastrukturo o tozadevni poplavni škodi in o posledicah za krajane in ostale uporabnike te pomembne povezave.

Občina Škofja Loka je z dopisom z dne 8. decembra 2014 odgovorila in obljubila izdelavo dokumentacije po dogovoru med občino in krajevno skupnostjo, dopis je sopodpisal tudi župan.

Odnesena brv je bila okvalificirana kot poplavna škoda, vnesena v Aplikacijo Ajda pod zaporedno številka 19 v Občini Škofja Loka.

Kakšne težave je občina imela s projektiranjem, nam ni poznano, dejstvo pa je, da je bila Projektna naloga za izdelavo projekta razpisana šele 31. marca 2016 z rokom izdelave 90 dni.

Projekt je bil izdelan in predan tudi krajevni skupnosti 4. decembra 2017, torej tri leta, en mesec in dvanajst dni po škodnem dogodku.

Krajevna skupnost Log je uvrstila gradnjo brvi kot prvo prioriteto v plan za leto 2018.

Kako je mogoče, da se omenjena brv ni pojavila v prvem branju občinskega plana za leto 2018 med NRP (Načrti razvojnih programov), pa morajo odgovoriti za to zadolženi organi oziroma posamezniki na Občini Škofja Loka.

KS Log in Civilna iniciativa za izgradnjo brvi