Za naslov državnega prvaka se bo potegovala tudi ekipa NK Begne, ki je lani izpadla v polfinalu proti ŠD Ribno, ki jih letos ni v konkurenci. / Foto: Alen Žgalin, arhiv lige

Brez prvakov prve sezone

NK Begne in NK Smola sta gorenjski ekipi, ki se bosta potegovali za naslov državnega prvaka v novi sezoni lige v malem nogometu na travi.

Kranj – Ta mesec se začenja peta sezona 1. slovenske malonogometne lige na travi – Lige ENA, v kateri bo tekmovalo 12 ekip iz cele Slovenije, kar polovica je pomurskih. Slovenska malonogometna zveza je že opravila žreb skupin in objavila seznam ekip, ki se bodo borile za naslov državnega prvaka.

Med njimi sta tudi dve gorenjski ekipi, ki bosta igrali v dveh različnih skupinah. NK Begne – lani so izpadli v polfinalu – je v skupini C, v kateri se bodo pomerili z ekipo Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les iz Brežic ter Savinjčani FC Pragwald, ki v ligi tekmujejo prvič. NK Smola iz Radovljice, ki je lani izpadla v četrtfinalu, je v skupini D, ki jo sestavljata še ŠD Trnava iz Savinjske in Greenline Yachts iz Ljubljane. Največje presenečenje letošnje sezone je neudeležba prvakov prve sezone in aktualnih podprvakov ŠD Ribno.

»V skupinskem delu se bo igralo po dvokrožnem sistemu, vsaka ekipa bo odigrala štiri tekme. Iz vsake skupine se v izločilne boje uvrstita dve najboljši. Ekipe lahko izbirajo med tremi sistemi igranja (ligaški, domačina, mini turnir) in enega izberejo po medsebojnem dogovoru znotraj posamezne skupine,« je pojasnil vodja Lige ENA Simon Detellbach.