Osrednji del dogodka je bila vožnja z motorji. / Foto: Maja Bertoncelj

Goldwing navdušil otroke

Navdušil je otroke z Downovim sindromom in druge otroke s posebnimi potrebami, ki so uživali tudi v vožnji z motorji, s Hondinim modelom Gold Wing.

Kranj – Goldwing zveza Slovenije je tudi letos organizirala dobrodelno prireditev Goldwing +21 dan, ki je bila sprva namenjena otrokom z Downovim sindromom, nato pa so nanjo povabili še druge otroke s posebnimi potrebami, njihove spremljevalce in družinske člane. Tokrat so se zbrali v Kranju pri Osnovni šoli Helene Puhar.

Prireditve so se udeležili učenci omenjene šole, Društvo Downov sindrom Slovenije, Zveza Sožitje Slovenije in Zveza Sonček. Goldwing +21 dan je potekal sedmič, organizatorji iz vrst Goldwing kluba Primorska pa so jim pripravili pester program, kot vsako leto tudi vožnjo z motorji, s Hondinim modelom Gold Wing. »Vožnja z motorji je zagotovo najbolj zanimiv del današnjega programa. Odzvalo se je okrog štirideset motoristov iz vseh klubov Goldwing zveze Slovenije. Tukaj so tudi naši prijatelji iz Hrvaške. Veseli smo, da lahko pomagamo tem otrokom, jih razveselimo. Nekateri ljudje še imajo dušo in srce in prispevajo za takšen dogodek, je pa vse težje. Namen je, da se družimo, da otroci s posebnimi potrebami vidijo še drug svet. Motor ima tudi neko svojo karizmo – veter v laseh,« je pojasnil Vladimir Brlek, koordinator dogodka. Vili Curavić, predsednik kluba Primorska, je dodal, da Goldwing +21 dan poteka sedmič, letos prvič v Kranju. Z odzivom so bili zelo zadovoljni.

Dogodka so se udeležili tudi kranjski policisti, udeležencem predstavili predpise s področja varnosti v cestnem prometu in nato spremljali karavano motorjev, ki je otroke popeljala po delu Kranja. Po koncu vožnje se je program nadaljeval, tudi z druženjem in tradicionalno pogostitvijo z golažem in palačinkami.