Priznanje mladim podjetnikom

Podjetje BlockBird so priznani ameriški novinarji uvrstili na seznam obetavnih zagonskih podjetij.

Kranj – V podjetju BlockBird, v katerem je večina ustanoviteljev iz Kranja, želijo s svojo platformo, ki uporablja zmožnosti umetne inteligence in t. i. blockchain tehnologije, v celoti spremeniti način, kako posamezniki spremljajo novice. Njihovo poslanstvo so prepoznali tudi v medijski hiši Forbes, saj so priznani ameriški novinarji podjetje uvrstili med šest najobetavnejših startupov (zagonskih podjetij), ki uspevajo na trgih zunaj ZDA. Tako so bili naši mladi podjetniki postavljeni ob bok kolegom iz Evrope in Azije, ki s pomočjo novih tehnologij korenito spreminjajo številne tradicionalne panoge.

Kot pojasnjujejo v podjetju, platforma, ki jo razvijajo, uporabnikom omogoča, da na enem mestu hitro in učinkovito pregledajo prav vse novice iz sveta kriptovalut, hkrati pa jih tudi ocenjujejo. »Tehnologija blockchain in umetna inteligenca izkušnjo obogatita s številnimi funkcionalnostmi, saj se platforma uči na uporabnikovih interakcijah in se mu ves čas prilagaja. Med drugim uporabnika tako opominja glede novic, ki so mu pomembne, jih predlaga v branje, sčasoma pa bo ponudila celo možnost opozarjanja na morebitne lažne novice,« pojasnjuje Andrej Zupan, v podjetju pa dodajajo, da so kriptonovice le odskočna deska, saj bo platforma z razvojem vključila tudi mnoga druga področja.

BlockBird že sodeluje s številnimi partnerji z vsega sveta, nedavno pa so se povezali tudi s slovensko borzo za trgovanje s kriptovalutami Tokens, ki jo je ustanovil en najuspešnejših Slovencev v svetu kriptovalut Damian Merlak. BlockBird bo tako eno prvih podjetij, ki bo na tej slovenski borzi s postopkom zbiranja sredstev, imenovanim IEO, iskalo začetne naložbe.