V sklopu novoletne preventivne akcije Za boljši jutri je Zavarovalnica Triglav Prostovoljnemu gasilskemu društvu Žiri namenila štiri tisoč evrov.

Podprli nakup gasilske prikolice

V sklopu novoletne preventivne akcije Za boljši jutri je Zavarovalnica Triglav sredstva namenila tudi Prostovoljnemu gasilskemu društvu (PGD) Žiri.

Žiri – Prostovoljnemu gasilskemu društvu Žiri je kranjska območna enota Zavarovalnice Triglav v letošnji novoletni preventivni akciji namenila štiri tisoč evrov za nakup prikolice za prevoz motorne brizgalne, ki je po besedah predsednice PGD Žiri Lijane Mlinar nepogrešljiva tako pri črpanju vode pri gašenju kot tudi pri izlivih vode v objektih in zunaj njih. Ob izročitvi simboličnega čeka jim je direktorica Območne enote Kranj Zavarovalnice Triglav Janka Planinc čestitala za humanitarno poslanstvo, ki ga opravljajo, in se jim zahvalila za njihovo delo. Prepričana je namreč, da marsikdaj premalo cenimo, v kakšno nevarnost se spuščajo gasilci, ko varujejo življenja in premoženje.

V Prostovoljnem gasilskem društvu Žiri si že dlje časa prizadevajo zamenjati dotrajano prikolico, ki služi za prevoz motorne brizgalne. »Sedanja je namreč stara štirideset let in ni več primerna za uporabo. Z novejšo in zmogljivejšo prikolico bo prevoz lažji, varnejši za nas, gasilce, dostop do nesreče pa hitrejši,« je poudarila Lijana Mlinar in dodala, da so se ob letošnjem jubileju, ko praznujejo 130 let neprekinjenega delovanja, zelo razveselili novice, da so izbrani v akciji Za boljši jutri. »Vemo, da se prostovoljna gasilska društva stalno soočajo s pomanjkanjem sredstev. Občina, ki financira dejavnost, ne zagotavlja dovolj denarja za vse potrebe, zato gasilci zbiramo dodaten denar na različne načine.« Veliko je po njenih besedah prostovoljnega dela, ob večjih nakupih pa jim na pomoč priskočijo tudi občani, ki se zavedajo pomena njihovega dela. Tega se zavedajo tudi v Zavarovalnici Triglav, ki je v šestih letih akcije Za boljši jutri podprla že več kot 130 projektov na področju gasilstva, zdravstva, civilne zaščite in podobno po vsej Sloveniji.