Poleg druge cevi še dve obnovi

Na gorenjski avtocesti bodo jeseni potekala tudi obnovitvena dela na dveh viaduktih na Jesenicah ter med priključkoma Brezje in Kranj zahod.

Hrušica – Začetek gradnje druge cevi karavanškega predora bo daleč največja letošnja investicija na slovenskih avtocestah, ne pa tudi edina. Družba za avtoceste v RS (Dars) namreč za letos načrtuje tudi vrsto večjih obnovitvenih del na avtocestnem križu, katerih skupna vrednost znaša 194 milijonov evrov. Dva večja projekta bosta potekala tudi na gorenjskem avtocestnem kraku, in sicer sanacija dveh viaduktov na Jesenicah ter preplastitev odseka med Brezjami in Kranjem zahod v smeri Ljubljane, so za Gorenjski glas povedali na Darsu.

Sanacija viaduktov Podmežakla 3 in Podmežakla 4 v smeri proti Karavankam ter obnova voziščne konstrukcije na območju obeh viaduktov na odseku med priključkoma Lipce in Hrušica v razdalji približno 1,6 kilometra bo predvidoma potekala jeseni. V času obnovitvenih del bo promet urejen po drugi polovici avtoceste, po enem pasu v vsako smer vožnje, so razložili.

Prav tako jeseni naj bi izvedli tudi preplastitev odseka med priključkoma Brezje in Kranj zahod v smeri Ljubljane v razdalji približno 8,6 kilometra. Kot so pojasnili na Darsu, bo tedaj promet urejen enako kot pri lanski obnovi istega odseka v smeri proti Karavankam. Promet bo torej potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje po sistemu 2 + 1 + 1, kar pomeni, da bo v smeri Ljubljane levi pas urejen po drugi polovici avtoceste in bo od drugih dveh (v smeri Jesenic) ločen z nizko betonsko varnostno ograjo, en pas pa bo urejen ob gradbišču, torej po smernem vozišču proti Ljubljani.

Več informacij o vrednosti načrtovanih obnovitvenih del na gorenjski avtocesti in natančnem terminu njihove izvedbe bodo v Darsu razkrili, ko bosta objavljena javna razpisa za izbiro izvajalca oz. po tem, ko bosta razpisa tudi pravnomočno zaključena, so še sporočili.