Občina ne kupuje Hotela Alma

V javnosti so se pojavile informacije, da naj bi Občina Preddvor izkoristila predkupno pravico za Hotel Alma, a je župan Rok Roblek to zanikal.

Preddvor – Za Hotel Alma, nekdanji Hotel Bor, sedanji lastnik išče novega kupca. V javnosti so se tako pojavile informacije, da naj bi se za nakup zanimala tudi Občina Preddvor, ki naj bi izkoristila predkupno pravico, a je župan Rok Roblek zatrdil, da nimajo interesa posegati v lastniška razmerja, so pa sedanjemu lastniku pripravljeni aktivno pomagati pri iskanju novega strateškega lastnika hotela ob jezeru Črnava.

»Informacije, da občina kupuje hotel, verjetno izvirajo iz tega, da smo pred časom dobili odločitev sodišča v Kranju, na podlagi katere bi zaradi domnevne procesne napake pri vknjižbi hipoteke nad Hotelom Bor s strani NLB nekdanji lastnik lahko s poravnavo kupnine do 1. februarja znova prevzel lastništvo hotela. V tem primeru bi občina lahko uveljavljala predkupno pravico, hotel pa bi nato prodali na javni dražbi,« je razložil Roblek in dodal, da občini vsekakor ni v interesu, da bi se ukvarjala s prodajo, saj meni, da zasebni lastnik lahko iztrži boljšo ceno, kot če bi hotel prodajali na javni dražbi, obenem pa občina dobi bolj strateškega partnerja. S prodajo se bo tako še naprej ukvarjal sedanji lastnik, to je podjetje B2 Kapital. »Smo pa vedno pripravljeni sodelovati in svetovati pri prodaji. Ne predstavljam si namreč, da bi nekdo kupoval tako strateško nepremičnino ter se ne bi obrnil na občino glede vizije razvoja kraja in predstavil svoje vizije razvoja mikrolokacije,« je sklenil Roblek.