Kdo bo skrbel za zapuščene živali

Občina Jesenice je objavila javni razpis za podelitev koncesije za vodenje zavetišča za zapuščene živali.

Jesenice – Potem ko je Branko Pirc iz zavetišča Perun Občini Jesenice pred kratkim odpovedal koncesijsko pogodbo za vodenje zavetišča za zapuščene živali, občina zdaj išče novega koncesionarja. V petek so tako objavili javni razpis za podelitev koncesije za opravljanje gospodarske javne službe zavetišča za zapuščene živali na območju občine Jesenice.

Kot izhaja iz razpisa, se lahko prijavi fizična ali pravna oseba, registrirana za opravljanje dejavnosti, ki ima izkušnje, je kadrovsko in strokovno usposobljena, ima dovolj oskrbnikov ... Pri izbiri bodo na Občini Jesenice upoštevali ponudbeno ceno za storitev oskrbe zapuščenih živali, dosedanje izkušnje koncesionarja, oddaljenost zavetišča in morebitne druge ugodnosti, ki jih bo ponudil prijavitelj.

Novi koncesionar naj bi začel delati 1. maja letos, koncesijska pogodba pa bo sklenjena za obdobje petih let.

Spomnimo, doslej je koncesijo v jeseniški občini imelo zavetišče Perun z Blejske Dobrave, v zadnjem času pa so se v nekaterih medijih pojavili očitki o domnevnih nepravilnostih pri skrbi za živali, zlasti za mačke. In čeprav so lastniku zavetišča Branku Pircu v bran stopili župani zgornjegorenjskih občin, se je ta odločil, da pogodbe z vsemi občinami prekine, dejavnost zavetišča pa preneha opravljati »iz poslovnih in osebnih razlogov«. Kot nam je povedal, pa bo še vedno vodil šolo za pse in avtokamp Perun.