Direktor Košarkarskega kluba Helios Suns Matevž Zupančič s plaketo za jubilej kluba / Foto: Gašper Papež

V Domžalah so zaljubljeni v šport

V Športni dvorani Domžale so pripravili slovesno razglasitev in podelitev nagrad najboljšim športnikom, športnicam, moštvom in športnim delavcem v občini Domžale za minulo leto.

Domžale – Prireditev ob podelitvi nagrad je potekala v soorganizaciji Občine Domžale ter Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, tudi letos pa so izbrali slogan Zaljubljeni v šport.

V občini Domžale je veliko odličnih športnic in športnikov ter zagnanih športnih delavcev, o čemer pričajo odmevni rezultati na različnih tekmovanjih doma in v tujini. Da je res tako, pove dejstvo, da so imeli člani Strokovnega sveta Zavoda za šport in rekreacijo Domžale tudi tokrat zelo obsežno in odgovorno delo, saj so morali pregledati rekordno število prijav, prispelo jih je več kot 150.

Tako so za moštvo leta izbrali člansko ekipo Nogometnega kluba Domžale, ki je osvojila tretje mesto v državnem prvenstvu in uspešno nastopala v Evropi. Naj športnik je postal šahist Luka Lenič (Šahovski klub Ljubljana), naj športnica pa teniška igralka Pia Lovrič (Teniški klub Domžale). Nagrado za življenjsko delo je prejel Ivan Peterca (Težko atletski klub Domžale).

Podelili so še vrsto priznanj in medalj za tekmovalne dosežke in dolgoletno delo ter športno-rekreativno dejavnost, ob sedemdesetletnici delovanja pa je Košarkarskemu društvu Domžale pripadla tudi plaketa za jubilej društva, ki jo je prevzel direktor Košarkarskega kluba Helios Suns Matevž Zupančič.