Gimnazijci ustvarili predstave

Na letošnjem dvodnevnem Dramskem festivalu Gimnazije Jesenice ponovno sodeluje šest razredov, kar je skoraj polovica vseh. Predstavili se bodo s štirimi avtorskimi teksti in dvema priredbama.

Jesenice – V sredo in četrtek zvečer bo v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice potekal Dramski festival Gimnazije Jesenice. Že devetič zapored bodo na oder stopili dijaki, ki se z avtorskimi predstavami oziroma priredbami pomerijo na medrazrednem tekmovanju gledaliških predstav. Kot je povedala idejna vodja festivala in mentorica Marija Palovšnik, se bo tokrat s štirimi avtorskimi predstavami in dvema priredbama predstavilo šest razredov, kar je skoraj polovica vseh, in skupaj skoraj sedemdeset dijakov. Nastopili bodo Dratšponarji iz 1. b, Soleils iz 2. a, Amaterski kaos dijakov iz 2. c, Navihanci iz 3. a, Lubice Bubice iz 3. b in Šacijini Angelčki iz 4. a.

V netekmovalnem delu festivala pa vsako leto navduši tudi profesorska skupina Teater, prof., letos so pripravili predstavo Smešna zgodba o čarovniku Faustu.

»Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne gledališke predstave in s tem spodbuditi razvoj in rast gledališke dejavnosti na gimnaziji,« je povedala Marija Palovšnik, ki je v Kulturnem hramu na Koroški Beli organizirala tudi gledališki delavnici za dijake na temo osnov gledališke igre, govora in improvizacije. Vodila sta ju igralca in režiserja Jaša Jamnik in Vid Klemenc.