Zahtevajo revizijo

Družba Lesnina MG Oprema je vložila zahtevek za revizijo javnega naročila za opremo športne dvorane v Mengšu.

Gradnja športne dvorane, ki bo razrešila tudi prostorsko stisko mengeške osnovne šole, sicer poteka po načrtu.

Mengeš – Že novembra lani je občina objavila javno naročilo za nakup in vgradnjo notranje in zunanje opreme za športno dvorano, ki jo gradijo v neposredni bližini tamkajšnje osnovne šole. Na razpis so se prijavila podjetja Dema Plus, Lesnina MG Oprema in Elan Inventa, pri čemer je slednje za razliko od preostalih dveh podalo ponudbo brez podizvajalcev. Občina je kot najugodnejšega ponudnika izbrala podjetje Elan Inventa, ki je ponudilo ceno dobrih 660 tisoč evrov (z DDV), Lesnina pa se je na odločitev pritožila. Kot so nedavno za časopis Delo pojasnili v Lesnini MG Oprema, Elan Inventa namreč ne more izvesti naročila brez podizvajalcev, saj gre za inženirsko podjetje, ki nima lastne proizvodnje in kadra za montažo.

Na mengeški občinski upravi pojasnjujejo, da zaradi dejstva, da je postopek še v teku, revizijskega postopka ne komentirajo. »Ne moremo prejudicirati odločitve državne revizijske komisije. Menimo, da je naša odločitev pravilna, če bo državna revizijska komisija odločila drugače, pa bomo odločitev seveda spoštovali,« so pojasnili. Kot še dodajajo, računajo, da bo odločitev znana najkasneje v enem mesecu, zaplet pa naj ne bi povzročil zamud pri gradnji športne dvorane, ki naj bi bila dokončana do konca junija.

Gradnja športne dvorane, ki bo razrešila tudi prostorsko stisko mengeške osnovne šole, sicer poteka po načrtu. V zimskih mesecih so dvorano zaprli in pokrili, v zaključni fazi je namestitev svetlobnikov na strehi. V notranjosti pa že potekajo tudi obrtniško-inštalaterska dela. Na zunanjih površinah pa urejajo tudi igrišča in drugo opremo, kolikor vreme v zimskih mesecih to dopušča. Na južni strani dvorane bodo uredili asfaltirani igrišči za nogomet in rokomet ter košarko. Uredili bodo tudi tekaško stezo in prostor za skok v daljino, v notranjosti pa bo poleg drugih površin tudi 12-metrska plezalna stena.