Peter Prevc se je po Sapporu 2017 znova veselil posamične zmage na tekmi svetovnega pokala. / Foto: Gorazd Kavčič

Po treh letih skočil na vrh

Končana je tudi sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. Za konec so Slovenci navdušili na norveški turneji. Na uvodni tekmi je Peter Prevc dosegel svojo triindvajseto zmago, na drugi tekmi pa sta bila na stopničkah kar dva: Žiga Jelar je bil drugi, Timi Zajc pa tretji. Nadaljevanje odpovedano.

Kranj – Smučarski skakalci bi morali včeraj v Trondheimu nadaljevati norveško turnejo, ki naj bi se končala v nedeljo v Vikersundu s finalom letošnjega svetovnega pokala. Zaradi koronavirusa pa je sezona predčasno končana. Norveška turneja je prinesla veliko veselja v slovenski tabor.

V ponedeljek je na prvi tekmi v Lillehammerju Peter Prevc premagal vso konkurenco. To je bila njegova 23. zmaga na tekmah svetovnega pokala, prva po Sapporu 2017. Na vrh je skočil s četrtega mesta, na katerem je bil po prvi seriji. »Po dolgem času mi je uspelo narediti dva vrhunska skoka na tekmi. Zelo lepo je stopiti na zmagovalni oder, na najvišji del – in poslušati slovensko himno,« je po novem uspehu povedal skakalec kranjskega Triglava. Že naslednji dan se je v Lillehammerju veselil njegov klubski kolega Žiga Jelar in prvič v karieri stopil na stopničke. Bil je drugi. »Za mano je odličen dan, sploh ker so to moje prve stopničke, na odru pa se mi je pridružil še Timi Zajc. To je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi v karieri. Verjamem, da sem s tem marsikomu dokazal, da sodim v sam vrh,« je dejal Besničan, četrti v seštevku Raw Air turneje. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnil Timi Zajc.

Na norveški turneji so uspešno nastopale tudi slovenske skakalke, ki so prav tako predčasno zaključile sezono.