Paketi za nujno oskrbo

Kranj – S kranjske občine sporočajo, da želijo pomagati občanom, ki v času omejitev gibanja zaradi epidemije potrebujejo pomoč pri oskrbi z nujnimi osnovnimi živili.

Dostavijo jim namreč lahko pakete z njimi. Na izbiro sta dva različno velika paketa, ki sta plačljiva.

Veliki paket osnovnih živil v okvirni vrednosti 26,42 evra vsebuje olje, sladkor, riž, testenine, polento, zdrob, goveji golaž, pločevinke graha, fižola in koruze, mesni narezek, pašteto, konzervo sardin, kozarec rdeče pese, omako za testenine, pakiran kruh, mleko, milo, tekoče milo, zobno pasto in toaletni papir.

Na voljo je tudi mali paket z ožjim izborom živil v okvirni vrednosti 16,09 evra, v njem pa so mleko, kruh, testenine, omaka za testenine, konzerva sardin, kilogram moke, kozarec rdeče pese, pločevinka koruze, goveji golaž, milo, tekoče milo, zobna pasta in toaletni papir.

»Občani, ki ne morejo sami po nakupih, lahko na posebno telefonsko številko 080 18 85 sporočijo, kateri paket (ali več paketov) želijo, da jim prostovoljci dostavijo. Mestna občina Kranj bo strošek živil založila iz svojih sredstev in naročnikom paketov poslala račun,« pravijo na kranjski občini.