Kranjski košarkarji bodo v novi sezoni prvoligaši

S prvim mestom v drugi slovenski košarkarski ligi si je ekipa ECE Triglav v novi sezoni priborila mesto med prvoligaši.

Kranj – Člani izvršnega odbora Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so na dopisni seji konec minulega tedna sprejeli odločitev, da so tekmovanja v vseh ligah in starostnih kategorijah pod okriljem KZS za sezono 2019/2020 s petkom, 20. marcem, uradno končana.

»S predstavniki združenj košarkarskih klubov smo v zadnjih dneh opravili več razgovorov in prišli do skupnega zaključka, da tekmovanja zaključimo. V tako negotovi situaciji druge možnosti nismo videli in tudi klubi so bili pri tem enotni in enakega mnenja,« je odločitev pojasnil predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec.

Državnega prvaka v moški kategoriji v tej sezoni ne bo, saj ga je zaradi nesodelovanja Cedevite Olimpije v prvem delu tekmovanja nemogoče postaviti. Hkrati pa tudi nobena ekipa iz lige ne izpade.

V prvo ligo bo napredoval ECE Triglav, iz druge lige pa sta izpadli ekipi Parklji in Ljubljana. Med drugoligaši sta igrala tudi LTH Castings iz Škofje Loke in Brinox Medvode, ki sta osvojila deveto in deseto mesto in obstala v drugi ligi.

V drugo SKL so se uvrstile ekipe Nova Gorica mladi, AKK Branik Maribor in Litija (iz tretje lige ne izpade nobena ekipa), iz četrte lige pa bosta napredovala Vrtine Palir Prebold 2014 in Vrhnika.

Pri ženskah so prvakinje postale košarkarice Cinkarne Celje, ki bile prve po rednem delu, vodilne so bile tudi v drugem delu, hkrati pa v domačem prvenstvu niso doživele poraza. V ligi za naslov prvakinj je na koncu drugo mesto zasedala ekipa Ježice, tretja je bila ekipa Jasmin sport Ledita in četrta ekipa kranjskega Triglava.