Novo vodstvo SLS na Gorenjskem

V Preddvoru so gostili volilni zbor Regijskega odbora SLS Gorenjske.

Preddvor – V Preddvoru sta prejšnji teden potekala volilna zbora Regijskega odbora SLS Gorenjske in Občinskega odbora SLS Preddvor.

Zbrali so se gorenjski župani iz vrst SLS, predsedniki, podpredsedniki in drugi člani občinskih odborov SLS in nekaj novih mladih članov SLS z gorenjskega območja. Zbor članov je v uvodu nagovoril predsednik SLS Marjan Podobnik, ki je predstavil prihajajoče aktivnosti stranke, pogled na aktualne politične razmere in poudaril pomen stranke v slovenskem političnem prostoru. Gre za eno od petih slovenskih strank, ki ima evropskega poslanca, poleg tega pa tudi osem državnih svetnikov, 42 županov, več kot 300 občinskih svetnikov, 160 občinskih odborov in številne člane ter simpatizerje. Po naslednjih državnozborskih volitvah bo po njegovem prepričanju zanesljivo imela tudi poslance v državnem zboru.

V Preddvoru so v prepričanju po ponovnem aktiviranju stranke v okviru regije izvolili novo vodstvo regijskega odbora. Predsednik je postal Martin Roblek, podpredsedniki pa Mitja Rozman iz Kranja, Matej Šubic iz Železnikov in Rok Peterman iz Gorij, tajnik bo Miha Zevnik iz Cerkelj. Za predsednika OO SLS Preddvor je bil izvoljen Martin Roblek, za podpredsednika pa Stanislav Bergant in Mitja Dolinšek. Zbrane je nagovorila predsednica Glavnega odbora SLS Darija Jamnik, ki je vodila priprave za sklic regijskega srečanja in pomagala pri oživitvi OO SLS Preddvor, pozdravil jih je tudi župan občine Preddvor Rok Roblek.