Foto: Gorazd Kavčič

Škoda presegla dva milijona evrov

Domžale, ki ga je sredino neurje z močno točo zelo prizadelo, je obiskal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Ker je škode po prvih ocenah za okoli 2,5 milijona evrov, bo Domžalčanom na pomoč priskočila tudi država.

Domžale – Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je v četrtek, 30. julija, obiskal Domžale in se seznanil s posledicami neurja s točo in številnimi intervencijami, s katerimi se je spopadalo okoli tristo gasilcev.

S predstavniki Občine Domžale in tamkajšnje civilne zaščite se je sestal na Centru za zaščito in reševanje Domžale, nato pa si je v družbi podžupanje mag. Renate Kosec in namestnika poveljnika Civilne zaščite Občine Domžale Petra Gubanca ogledal nekaj najbolj prizadetih objektov. Kot je pojasnila podžupanja, se prva ocena škode v občini vrti okoli 2,5 milijona evrov, saj je poškodovanih več kot 390 objektov – večinoma stanovanjskih. Po nočni intervenciji so gasilci z delom nadaljevali še vse dopoldne, saj je bilo treba zasilno prekriti na desetine poškodovanih streh, za kar so porabili približno 1500 kvadratnih kilometrov folije, sanirali pa so tudi že okoli 20 kilometrov makadamskih cest, ki jih je močno deževje poškodovalo, a so zdaj spet prevozne.

Kot je v izjavi medijem po ogledu najbolj prizadetih objektov v občini dejal Počivalšek, bo z informacijami, ki jih je pridobil, seznanil vlado, nato pa bo znano, kako država lahko pomaga. Izrazil je prepričanje, da bodo našli rešitve za to, da se posledice neurja čim prej odpravijo.