Na delavnicah v juliju se jim je pridružilo 35 otrok. / Foto: arhiv MGC Bled

Aktivne počitnice

V Medgeneracijskem centru Bled letos že peto leto pripravljajo poletni počitniški program. Dejavnosti so namenjene otrokom od šestega do štirinajstega leta starosti.

Za pestro počitniško dogajanje so letos peto leto poskrbeli tudi v Medgeneracijskem centru (MGC) Bled. Na delavnicah v juliju se jim je pridružilo 35 otrok, ki so aktivno preživljali počitniške dneve ob kopanju v Grajskem kopališču, igranju mini golfa, potepanjih v naravi in ustvarjalnih delavnicah. Program sofinancirata občini Bled in Gorje.

Tudi zaradi razmer v zvezi s covidom-19 po besedah Hane Premrl iz MGC Bled večina dejavnosti, če je le mogoče, poteka na prostem. Na julijskih delavnicah so otroci uživali ob lutkovnih dogodivščinah z Ano Pirih in spoznavali borilne veščine z Denisom Chorchypom. Sploh Denis Chorchyp je bil otrokom po besedah Hane Premrl zelo všeč, njegove delavnice so bile tudi zelo dobro obiskane. »Drugače pa so otroci najbolj navdušeni nad kopanjem na Grajskem kopališču, za kar se zahvaljujemo podjetju Infrastruktura Bled, ki nam to omogoča.«

Pester program v štirih tematsko obarvanih tednih pripravljajo tudi v avgustu. Prihodnji teden se bodo z Urško P. Ambrožič posvetili mozaikom, teden kasneje sledi delavnica lego robotike, nato pa lego športni teden, v okviru katerega bodo pripravili tudi dvodnevno lego wedo delavnico in dan borilnih veščin z Denisom Chorchypom. Zadnji teden počitniških dejavnosti v avgustu pa je rezerviran za slikarsko kolonijo z akademsko slikarko Lučko Šparovec. »Program obsega spoznavanje različnih risarskih in slikarskih tehnik, spodbujanje otrokove ustvarjalnosti skozi proces spoznavanja likovne umetnosti, razvijanje lastne likovne govorice, predstavitev likovnega zapisa v osebnem slogu ter ugotavljanje pomena risanja in slikanja kot osnove za vse druge likovne dejavnosti,« je pojasnila Hana Premrl.