V dolino jih je odpeljal helikopter

Dežurna ekipa gorskih reševalcev na Brniku je s policijskim helikopterjem minuli konec tedna odletela po več poškodovanih planincev.

Kranj – Še malo manjka, pa se bo število opravljenih intervencij gorskih reševalcev v letu 2020 povzpelo na 400, večina njih je bila reševalnih akcij. Tudi zadnji konec tedna, ko so bile gore zaradi lepega vremena polne obiskovalcev, gorski reševalci niso počivali.

V nedeljo so že kmalu po 8. uri posredovali pri Koči pri Sedmerih jezerih, kjer si je planinka poškodovala gleženj in ni mogla sestopiti. Pomagali so ji bohinjski gorski reševalci in dežurna ekipa GRS z Brnika. Planinko so oskrbeli in s policijskim helikopterjem prepeljali v jeseniško bolnišnico. Nekaj ur kasneje so tja s helikopterjem prepeljali tudi planinko, ki je v Koči na Golici doživela epileptični napad. V nedeljo zvečer so bohinjski gorski reševalci pomagali še petim planincem, ki so omagali na planini Uskovnica. Prepeljali so jih v dolino.

V soboto je na Tominškovi poti na Triglav omagala planinka, ki so jo s helikopterjem prepeljali v jeseniško bolnišnico.

V petek nekaj pred 8. uro si je pohodnica pri Triglavskem domu na Kredarici poškodovala koleno, zato ni mogla nadaljevati poti. V jeseniško bolnišnico so jo prepeljali s policijskim helikopterjem. Enako velja tudi za pohodnika, ki si je opoldne pod vrhom Ratitovca poškodoval gleženj, in za planinko, ki so jo v gozdu pri Begunjah hudo opikale ose.

V petek zvečer pa so s helikopterjem v ljubljanski klinični center odpeljali planinko, ki si je v bližini Doma Planika poškodovala gleženj.