Odgovor g. Pogačarju, drugič

V Gorenjskem glasu je bil 31. decembra 2020 objavljen članek z istim naslovom, ki pa terja še mnenje tretjega. Tako pisanje ni primerno za ta časopis. Resmanovo in Pogačarja sem že javno opozoril in jima svetoval, da prenehata osebno prerekanje in črkarsko pravdo po javnih občilih o zaslugah in idejah okrog Ribčevine, ker prvih nimata, drugih pa nista sposobna dati. Resmanovo bi še opozoril, naj se v mislih povrne v čas njenega službovanja na občini. Njene zmedene navedbe v tem članku in drugih njenih pisarijah so prikaz njene zbranosti in stanja na občini od ustanovitve naprej, le da so igralci v tej komediji drugi. Zaradi osebne zamere ona očita njej sporne ukrepe g. Noča, ki je bil takrat v taki vlogi, pozablja pa, kako je ona prišla v občinsko upravo na Jesenicah in kasneje v Žirovnici. Naj ji obudim spomin, da je bil v tistem času Joža Resman politični veljak, ki je ustanavljal Občino Žirovnica, in to brez »dokumenta identifikacije investicijskega projekta«, temveč strogo politično. Na javni obravnavi v dvorani na Breznici ni odgovoril na moje vprašanje, kakšen je finančni vidik za ustanovitev nove občine.

Na obzorju so že zainteresirani iz vrst naprednih gospodarstvenikov, ki se zaradi umazane politike prevarantov, tako imenovanih listarjev, do zdaj niso želeli vtikati v občinsko politiko, da bodo prevzeli občinsko oblast.

Strinjam se z Resmanovo, da je že čas, da župan doume, da nima problema z njo (vzporedno tudi z menoj osebno), ampak s sabo. Zato ga tudi državni organi ne jemljejo več resno. Je samo še figura. Njegov način življenja in odnosov do ljudi nista več primerna za župana. Najbolj nazorno je to pokazal na »golažijadi« pri Blažiču.

Pavel Bešter, predsednik D 'P R'