Odgovor

Pojasnilo na pismo Pavla Beštra, objavljeno 12. januarja 2021, v katerem je nekaj zlonamernih laži in klevet o meni, ki terjajo pojasnilo.

»Političnega veljaka« Jožeta Resmana (in on mene) sem res spoznala na Občini Jesenice. Isti Resman je res vodil tudi DS za ustanovitev Občine Žirovnica, ki res ni pripravila DIIP, ampak elaborat o upravičenosti ustanovitve, vključno s finančnim vidikom.

Isti Resman ni nikoli niti kandidiral za župana, ki imenuje direktorja uprave. Na ta položaj me je, z veliko razumljive zadrege, povabil prvi župan Dežman, s še večjo pa Pogačar – in to dvakrat. Župan Pfajfar me je podedoval. Za vse župane sem z veseljem delala do zadnjega z vso strastjo z željo, da bi bili dobri, uspešni župani, ki bi se odločali z močjo argumentov po zakoniti in demokratični poti. Tudi če bi se zanjo morala zahvaliti svojemu možu, občine moja služba ni stala niti centa. Samo moji nadležni trmi (ob nepogrešljivi pomoči sodelavcev) se samo pri dveh projektih občina lahko zahvali za nekaj sto tisočakov, ki so jih druge občine plačevale za ljubi mir in bi jih brez mene tudi v Žirovnici. Moja kritika prevlade moči (ki ob izgubi kompasa deluje vedno bolj panično) nad argumenti zato ni črkarska pravda, ampak prizadevanje za standarde in razvojne cilje, od katerih se za velike denarje oddaljujemo.

O g. Noču mnenja ne skrivam. Zame je samo eden od obrazov vladajoče občinske politike nebrzdanega, destruktivnega populizma, rokohitrstva in narcizma, ki ji ni nič sveto in je v ČZS največja grožnja za ohranitev kranjske čebele in razvoj čebelarstva. G. Bešter pa lahko vloži uradno pobudo za spremembo datuma svetovnega dneva čebel, če verjame, kar piše v Nočevi knjigi, da je (bil) Anton Janša največji slovenski čebelar samo do takrat, ko se je rodil on, Boštjan Noč.

Bernarda Resman