Tokrat drugačna večerja je v svojo družbo privabila tudi Gorenjce: Saša Josifoskega, Sonjo Primožič in zakonca Primožič: še eno Sonjo in njenega moža Draga, ki sta člana narodno-zabavnega ansambla Zarja.

Včasih je nebeško okusno

Vsake toliko časa se zgodi, da kakšen gostinec poskrbi za drugačno večerjo. V Vili Podvin so se tako pred kratkim s posebno večerjo poklonili čokoladi. V preteklosti smo že okušali jedi, pri katerih je vinsko spremljavo zamenjalo pivo. Ob sladici vam morda ponudijo rum ali vinjak, tokrat pa sta Danijel Galjot in Alen Ćosić ustvarjala osvežilne in nežne koktajle z ginom.

V Restavraciji 1906 hotela Triglav na Bledu so se namreč odločili, da se lotijo spajanja slovenske kulinarike s slovenskim ginom. Da bo vse precej moderna in nadgrajena izvedba priljubljenega gina s tonikom, smo dobili občutek že ob uvodnem kozarcu, saj so za dobrodošlico postregli koktajl s penino, ginom in pomarančno lupinico.

Udeležencem večerje je glavno zvezdo večera predstavil Matej Bizjak (Santei). Poudaril je še, da bomo tokrat v koktajlih okušali gin s Krasa.

In tako je pethodni meni spremljalo pet koktajlov, ki so se izjemno ujemali s kombinacijo izbranih sestavin na krožnikih, za kar je poskrbel kuhar Luka Zagorc z ekipo.

Med posameznimi hodi smo si lahko v posebni sobi ogledali, kako koktajli nastajajo. Ti niso bili samo pregrešno dobri, temveč tudi po videzu prave umetnine.

Večerja se je začela s tartom kozjega sira s curryjem, beluši, gelom pasijonke in glazirano šalotko v pesinem soku, zaključila pa s pralino orehove potice, ki so jo priložili na krožnik kavne skodelice za espresso, v kateri so postregli zadnji koktajl. Pri kanelonu z dimljenim oljem, pomarančnim gelom in ocvirki je s kuharsko ekipo sodeloval tudi Bizjak in jed je bila izvrstna. Na krožniku je kanelonu delala družbo še kapesanta ali jakobova pokrovača. Za glavno jed so jagnječji zarebrnici s skorjico goji jagod, suhih malin in brusnic dodali pikantni fižol s paradižnikom in sladki krompir; za sladico pa postregli pehtranovo kremo z malinovim kulijem in dehidriranim sadjem ter jo okrasili z nekaj malinami in robidami.

Koktajle so tudi poimenovali. Kot sopotnika gina v čašastih vinskih kozarcih, malih kavnih skodelicah, znanih skodelicah s šolskih malic smo okušali še čaj, temno pivo, zaznali okus po kavi. Po dolgem času smo se zalotili, da smo med jedjo zadovoljno mrmrali. Bili smo »miksologi« s polnimi usti in nasmejanimi očmi. Strinjali smo se, da je minilo že dolgo časa, odkar smo na Bledu večerjali tako zadovoljno in brez čemernih spogledovanj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

zmerno oblačno
vlažnost: 81 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/20

sobota

10/19

nedelja

14/20

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

PRIREDITVE / Gorenja vas, 23. junij 2018

Prireditve ob dnevu državnosti

PRIREDITVE / Žiri, 23. junij 2018

Žirovska noč

PRIREDITVE / Žiri, 23. junij 2018

17. Žirovski kolesarski krog

PRIREDITVE / Lom pod Storžičem, 23. junij 2018

Gasilska veselica

PRIREDITVE / Tržič, 23. junij 2018

Gozdna igralnica pri Domu pod Storžičem

OBVESTILA / Kranj, 23. junij 2018

Proučevanje Svetega pisma

OBVESTILA / Preddvor, 23. junij 2018

Pohod do izvira Bistrice in vzorčenje vode

 

 
 

 

 
 
 

Brez odškodnine za rušenje / 14:54, 11. junij

DARS je z najemnikoma podpisal pogodbo, ki se je ni držal. Seveda je DARS telekomunikacijski družbi brez težav pomagal izpeljati postopke, d...

Kamnolom se lahko širi / 07:54, 7. junij

Kamnolom takoj zapreti in začeti s renaturacijo hriba. Kakšna širitev, ste nori?

Marko Butinar častni občan / 17:55, 6. junij

Kje je pa poj Leon Knap!

Marko Butinar častni občan / 15:55, 6. junij

Čestitke, Marko !

Kamnolom se lahko širi / 18:04, 4. junij

K A T A S T R O F A !!!! ZAPRETI KAMNOLOM !

Egi Gašperšič je častni občan / 10:39, 4. junij

Čestitke za zasluženo priznanje!

Ohraniti Slovenijo in Evropo / 22:40, 1. junij

V nedeljo gre za Slovenijo! Jaz enako smatram Volitve 2018 kot je bil Plebiscit 1990 ! Zatorej Slovenke, Slovenci, volilke in volilci dajte ...