Na prireditvi niso manjkali niti starejši člani Nogometnega kluba Triglav, predsednik Beno Fekonja in športni direktor Siniša Brkič pa sta priznanje podelila tudi najstarejšemu med njimi, 88-letnem Marijanu Brezarju.

Nogometaši so dobrodelni

V Nogometnem klubu Triglav Kranj so minulo sredo že tretje leto zapored pripravili decembrski dobrodelni dogodek, s katerimi pomagajo tudi mladim športnikom.

Obiskovalci, ki so prišli na sredino tekmo, so namesto nakupa vstopnice prinesli hrano z daljšim rokom uporabe, ki so jo v klubu namenili domu za reintegracijo Fundacije Vincenca Drakslerja.

Kranj – Predpraznično druženje je tradicija večine klubov in društev, posebno pa se ga zadnja leta veselijo v največjem športnem kolektivu na Gorenjskem, Nogometnem klubu Triglav Kranj. V njem namreč združujejo več kot petsto otrok vseh starosti, so pa tudi nogometni prvoligaši.

»Naš klub je trdno vpet v svoje okolje. Pri tem ne mislim zgolj na šport, ampak se želimo povezovati z vsemi. Prav tako pomembna se nam zdi dobrodelnost, zato smo že minuli dve leti pripravili decembrski dobrodelni dogodek. Letos smo se odločili, da ga še nadgradimo, kar pomeni, da smo pripravili dve ekshibicijski tekmi, poleg tega namesto vstopnine zbiramo hrano, pripravili smo dražbo nogometnih dresov, prav tako pa imamo še nekaj akcij zbiranja denarja. Denar bomo namenili za socialni sklad kluba. Klub nato s tem denarjem krije stroške priprav in opreme tistim mladim, ki si tega ne morejo privoščiti. Tako v našem klubu lahko trenirajo vsi, ki si tega želijo. Zbrano hrano bomo letos darovali domu za reintegracijo Fundacije Vincenca Drakslerja,« je ob sredinem druženju povedal predsednik Nogometnega kluba Triglav Kranj Beno Fekonja, ki si je skupaj z gosti in člani kluba najprej ogledal tekmo med tako imenovanimi Nogoumetniki (znanimi Slovenci) in člani navijaške skupine Small Faces, nato pa še med člansko ekipo Triglava, ki se je pomerila s Triglavovo zlato generacijo iz sezone 1998/99, ki se je prvič uspela uvrstiti v prvo slovensko ligo in letos praznuje dvajseto obletnico.

»Danes smo povabili tudi naše mlade igralce, ki jih je obiskal Dedek Mraz, prav za vse pa smo pripravili lepa darila. Prav tako smo se s priznanji spomnili najstarejših članov kluba,« je še povedal predsednik Fekonja.

Kljub počitku med jesensko in pomladansko sezono se je na prireditvi zbrala tudi večina moštva, ki si letos bori za Triglavove barve v najmočnejši slovenski ligi. »Prvi del prvenstva je za nami, sedaj s strokovnim štabom pripravljamo analizo. Ugotoviti želimo, kje je ekipa najšibkejša, pogovorili se bomo o okrepitvah in se dobro pripravili na nadaljevanje prvenstva. Ekipo pa bomo morali okrepiti predvsem z obrambnimi igralci, saj smo v prvem delu prvenstva dobili preveč zadetkov. Ker je ekipa zelo mlada, potrebujemo tudi kakšnega izkušenega igralca,« je dodal športni direktor kluba Siniša Brkič in povedal, da se bo članska ekipa pred nadaljevanjem prvenstva na pripravah spet zbrala po novem letu, 8. januarja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°


vlažnost: 59 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-2/20

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

V pripravi že novi ukrepi / 15:10, 7. april

Prejemniki socialne pomoči bodo prejeli solidarnostni dodatek??
Resno?

Imamo več kot tisoč obolelih / 15:03, 7. april

To kar se dogaja v domovih za ostarele je sramota in vse bolj kaže na to, da nekdo želi namerno povzročiti kaos.
Včeraj je od 35 potrjenih, 33 prišlo iz teh ustanov.

Trideset let Radia Ga Ga / 10:10, 7. april

Ena boljših oddaj, vsaka čast ekipi !

p.s. Na obletnici bo tudi Serpentinšek?

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.