Sprejeli proračun

Po decembrskem prvem branju in možnosti, da svoje pripombe v javni obravnavi nanj dajo tudi občani, so v Šenčurju ob koncu januarja sprejeli proračun za leto 2019.

Šenčur – »Proračun je vreden 13,3 milijona evrov. Čeprav je bilo nekaj predlogov svetnikov za povečanje postavk, pa v drugem branju niso vložili nobenega amandmaja. Pač pa sem dopolnilo o sofinanciranju nakupa avtomobila za Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Kranj vložil jaz in svetniki so ga potrdili,« je po seji občinskega sveta povedal župan Ciril Kozjek.

V proračunu je 8,4 milijona evrov, torej skoraj 63 odstotkov proračuna, namenjenih naložbam. V gradnjo namakalnega sistema za kmetijstvo bodo vložili 1,7 milijona evrov, kot pravi župan, gradbeno dovoljenje za prvo fazo že imajo. Pri tej naložbi sicer čakajo evropski denar, Evropa namreč namenja po sedem tisoč evrov za hektar kmetijskega zemljišča. Znaten del proračunskega denarja, 2,5 milijona evrov (od sicer 4,3 milijona skupne vrednosti investicije), namenjajo gradnji kanalizacije in ostale infrastrukture na območju Trboj in Žerjavke. Več kot 450 tisočakov bo šlo za ureditev športne infrastrukture (za umetno travo v »balonu«, zamenjavo luči v športnem parku in dvorani za varčnejše), okoli sedemsto tisočakov namenjajo Blagneči hiši (pričakujejo, da bodo lahko začeli obnavljati stari objekt), v delu pa imajo tudi več projektov, za katere bodo potrebovali več kot 260 tisočakov proračunskega denarja, gre pa pretežno za projektiranje kanalizacije v naseljih Voklo in Prebačevo. Proračun predvideva tudi vlaganje v novo gasilsko opremo, letos sta na vrsti gasilski avto za prostovoljne gasilce v Vogljah in črpalka na Olševku. Nekaj več denarja, kot je bilo predvideno ob prvem branju, bodo namenili kmetijstvu, saj znova računajo na sofinanciranje udeležbe kmetov in podjetnikov iz občine Šenčur na komendskem sejmu.

V Šenčurju na nepovratna sredstva računajo še za obnovo Krvavškega vodovoda skupaj z drugimi občinami (nosilka projekta je Občina Cerklje), čakajo pa še na odločitev države glede uredbe o območjih aglomeracije, ki bi jim omogočila črpanje evropskih sredstev za odvajanje in čiščenje odpadnih voda na južnem delu občine.

Na januarski seji so izdali tudi soglasje k osnutku besedila pravnega posla za prodajo zemljišča na območju med regionalno cesto in avtocesto za t. i. deteljico. Ceno so znižali in pričakujejo, da bodo zdaj zemljišča lažje prodali. S kupnino namreč želijo kupiti drugo zemljišče v bližini šole in vrtca, kjer bi gradili dom za starejše občane, je povedal župan Kozjek. Tokrat so svetniki na občinsko upravo naslovili tudi vrsto pobud, od prevozov otrok, upravljanja športne infrastrukture, prenove občinske spletne strani, financiranja delovanja mladine do miklavževanja. Občinski svet pa je sprejel še letni načrt svojega dela, sestal se bo na osmih sejah.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

megla
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

1/8

nedelja

2/7

ponedeljek

1/10

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

RAZSTAVE / Naklo, 27. januar 2020

Devetmesečna pot po Južni Ameriki

OBVESTILA / Kranj, 27. januar 2020

Mesečno srečanje Prerojenih in predavanje

OBVESTILA / Milje, 28. januar 2020

Ustvarjalne robotske delavnice

GLEDALIŠČE / Kamnik, 29. januar 2020

Verine zvezdice

IZLETI / Kranj, 30. januar 2020

Pohod na Rudnico

PREDAVANJA / Radovljica, 30. januar 2020

O pomenu predelave in uporabe lokalnega lesa

PREDAVANJA / Kranj, 30. januar 2020

Miti in resnice o sladkorni bolezni

RAZSTAVE / Tržič, 30. januar 2020

Dolomiti – mesta gradov

 

 
 

 

 
 
 

Iz Prage v Bitnje / 11:35, 26. januar

Končno smo slišali resnico o drugi Švici.

Skupna predvsem inšpektorat in redarstvo / 10:28, 26. januar

V Kr. Gori do Planice se kar lepo vzpostavlja red, morostarji so parkirali vsepovsod, na polju, na gozdnih poteh, na privat parcelah itd.. Kot da je vse en parking !

Skupna predvsem inšpektorat in redarstvo / 22:38, 25. januar

Na Bledu bi lahko rekel, da je to daleč od njihovega namena. To so preprosto rečeno inkasanti ! Na radiu slišim : merijo na vrhu Betina proti Lescam, pa če ne tam, pa na Rečic...

Zdravstveni dom odprt maja / 17:12, 25. januar

Lep

V parku odslej mirna območja / 09:02, 24. januar

Ves narodni park bi moral biti mirno področje!Če prav razumem " mirna področja", je to krčenje narodnega parka.Zakaj?Ker se bo v nemirnih po...

Košček dobe, ki jo je doživel Štukelj / 08:56, 24. januar

Predstavitev knjige o Leonu Štuklju v TRŽIČU
............................
Reku Tržičan:
kdo je to Štukelj?A je kkšen čevljar?

Carmina Bohemica v Sokolskem domu / 06:52, 24. januar

A tiste zadaj, v zadnji vrsti, z umetnimi trepalnicami pa nisi videl?