Kolesarska steza bo izboljšala prometno varnost na cesti Bled–Bohinj. (Fotografija je simbolična.) / Foto: Gorazd Kavčič

Najprej povezava do Obrn

Predvidoma že v prihodnjem mesecu naj bi začeli urejati prvi del kolesarske povezave med Bledom in Bohinjsko Bistrico. Celoten projekt bo vreden šest milijonov evrov.

Bled – Kolesarska povezava med Bledom in Bohinjsko Bistrico je dolgoletna želja tako blejske kot bohinjske občine, zato so se na omenjenih občinah odločili, da gradnjo državne kolesarske povezave pospešijo s svojim finančnim in kadrovskim vložkom. Februarja lani so člani Razvojnega sveta gorenjske regije in župani gorenjskih občin potrdili uvrstitev projekta Kolesarska povezava Bled–Bohinjska Bistrica v dogovor za razvoj regij, tako da bodo kolesarsko povezavo do Bohinja gradili tudi s pomočjo sredstev evropskega kohezijskega sklada, dobro polovico denarja pa bo prispevala še republiška direkcija za infrastrukturo. Po načrtih naj bi bila celotna povezava zgrajena do leta 2023.

Gradnja kolesarske povezave med Bledom in Bohinjsko Bistrico bo sicer potekala v več fazah, so pojasnili na Občini Bled. Najprej bodo začeli urejati del od Mač­kovca oziroma od priključka na prihodnjo južno razbremenilno cesto skozi Bohinjsko Belo do Obrn. Za ta odsek je direkcija že izbrala izvajalca, ki bo dela predvidoma začel v aprilu, končali pa naj bi ga do poletne turistične sezone.

Vrednost pogodbenih del za ta odsek znaša 250 tisoč evrov, so pojasnili na blejski občini. V sklopu del na tem odseku načrtujejo ureditev prehoda za kolesarje v Mačkovcu za možno navezavo na kolesarsko pot ob Savi Bohinjki, gradnjo slabih šeststo metrov nove samostojne kolesarske poti, za kar je Občina Bled že odkupila potrebna zemljišča, in ustrezno prometno ureditev kolesarske povezave po obstoječi lokalni cesti skozi prometno manj obremenjeno Bohinjsko Belo do Obrn.

Drugi in gradbeno najbolj zahtevni odsek zajema območje od križišča z državno cesto na Obrnah skozi Sotesko do mostu čez Savo Bohinjko pred Nomenjem. Za ta odsek ta čas pripravljajo idejni projekt v dveh različicah, in sicer ob levem bregu Save Bohinjke med železnico in cesto ter ob desnem bregu Save Bohinjke. Projekt naj bi pripravili aprila, ko se bodo ponovno sestali predstavniki obeh občin in direkcije za infrastrukturo. Za tretji odsek, ki predvideva ureditev od mostu čez Savo Bohinjko pred Nomenjem do Bohinjske Bistrice, pa ta čas poteka projektiranje projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja in projekta za izvedbo, kar naj bi bilo predvideno končano do junija.

Celoten projekt bo po oceni vreden šest milijonov evrov, od tega bo direkcija prispevala 3,5 milijona evrov, dva milijona evrov bo kohezijskih sredstev, pol milijona evrov pa bosta prispevali občini Bled in Bohinj. Kot so poudarili na blejski občini, bi občini ta denar lahko porabili za kakšen drug projekt, vendar sta se odločili, da z vložitvijo denarja v državni projekt pospešita gradnjo te pomembne in dolgo časa pričakovane kolesarske povezave.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

8/19

torek

12/20

sreda

8/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 15. oktober 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Radovljica, 15. oktober 2019

Elegija

OBVESTILA / Kranj, 15. oktober 2019

Tečaj uporabe defibrilatorja in postopkov oživljanja

IZLETI / Kranj, 15. oktober 2019

Po Idrijskem in Cerkljanskem

IZLETI / Šenčur, 15. oktober 2019

Stari grad Smlednik in Repenjski hrib

OBVESTILA / Kranj, 16. oktober 2019

Tečaj uporabe defibrilatorja in postopkov oživljanja

IZLETI / Šenčur, 17. oktober 2019

V Ribniško dolino in Kočevje

IZLETI / Kranj, 17. oktober 2019

Pohod po Meškovi poti

 

 
 

 

 
 
 

Zgodba o želji po svobodi / 21:34, 14. oktober

Deželan,
Ja lej, vaši so bili bolj izkušeni, so pa pri 22 in manj že bežali na koroško hahahaaa....

Zgodba o želji po svobodi / 16:38, 14. oktober

Mene pa res zanima, kako je tale 22letni partizan postal komandant ne vem koliko enot.... 22 let !

Levica zbira podpise / 16:35, 14. oktober

Sam osebno sem tudi proti dopolnilnemu zdr. zavarovanju. Če bo prilika, jim bom dal tudi podpis. Čudim pa se, da se jim nobena stranka ne pr...

Zgodba o želji po svobodi / 14:37, 14. oktober

".......................... bivali pa smo v lesenih hiškah v bolj gverilskih razmerah.«"
_______________

Ma ne ga srat. A to zastonj?

Levica zbira podpise / 14:31, 14. oktober

OK, vsi politiki so populisti.Ampak hujšega populizma Levice z ukinitvijo dop.zdr. zav. pa še ne.Kaj bo na naslednjih voitvah?Ovce se bod...

Zgodba o želji po svobodi / 14:26, 14. oktober

V naši preljubi domovini še ni nič novega. Po 74 letih so na okopih še vedno partizani in njihovi zagovorniki, ki iščejo notranjega sovražni...

Desetletnica podjetja Damatech / 14:22, 14. oktober

Čestitke k obletnici uspešnega delovanja. Takih uspešnih zasebnikov manjka v naši državi.