Kolesarska steza bo izboljšala prometno varnost na cesti Bled–Bohinj. (Fotografija je simbolična.) / Foto: Gorazd Kavčič

Najprej povezava do Obrn

Predvidoma že v prihodnjem mesecu naj bi začeli urejati prvi del kolesarske povezave med Bledom in Bohinjsko Bistrico. Celoten projekt bo vreden šest milijonov evrov.

Bled – Kolesarska povezava med Bledom in Bohinjsko Bistrico je dolgoletna želja tako blejske kot bohinjske občine, zato so se na omenjenih občinah odločili, da gradnjo državne kolesarske povezave pospešijo s svojim finančnim in kadrovskim vložkom. Februarja lani so člani Razvojnega sveta gorenjske regije in župani gorenjskih občin potrdili uvrstitev projekta Kolesarska povezava Bled–Bohinjska Bistrica v dogovor za razvoj regij, tako da bodo kolesarsko povezavo do Bohinja gradili tudi s pomočjo sredstev evropskega kohezijskega sklada, dobro polovico denarja pa bo prispevala še republiška direkcija za infrastrukturo. Po načrtih naj bi bila celotna povezava zgrajena do leta 2023.

Gradnja kolesarske povezave med Bledom in Bohinjsko Bistrico bo sicer potekala v več fazah, so pojasnili na Občini Bled. Najprej bodo začeli urejati del od Mač­kovca oziroma od priključka na prihodnjo južno razbremenilno cesto skozi Bohinjsko Belo do Obrn. Za ta odsek je direkcija že izbrala izvajalca, ki bo dela predvidoma začel v aprilu, končali pa naj bi ga do poletne turistične sezone.

Vrednost pogodbenih del za ta odsek znaša 250 tisoč evrov, so pojasnili na blejski občini. V sklopu del na tem odseku načrtujejo ureditev prehoda za kolesarje v Mačkovcu za možno navezavo na kolesarsko pot ob Savi Bohinjki, gradnjo slabih šeststo metrov nove samostojne kolesarske poti, za kar je Občina Bled že odkupila potrebna zemljišča, in ustrezno prometno ureditev kolesarske povezave po obstoječi lokalni cesti skozi prometno manj obremenjeno Bohinjsko Belo do Obrn.

Drugi in gradbeno najbolj zahtevni odsek zajema območje od križišča z državno cesto na Obrnah skozi Sotesko do mostu čez Savo Bohinjko pred Nomenjem. Za ta odsek ta čas pripravljajo idejni projekt v dveh različicah, in sicer ob levem bregu Save Bohinjke med železnico in cesto ter ob desnem bregu Save Bohinjke. Projekt naj bi pripravili aprila, ko se bodo ponovno sestali predstavniki obeh občin in direkcije za infrastrukturo. Za tretji odsek, ki predvideva ureditev od mostu čez Savo Bohinjko pred Nomenjem do Bohinjske Bistrice, pa ta čas poteka projektiranje projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja in projekta za izvedbo, kar naj bi bilo predvideno končano do junija.

Celoten projekt bo po oceni vreden šest milijonov evrov, od tega bo direkcija prispevala 3,5 milijona evrov, dva milijona evrov bo kohezijskih sredstev, pol milijona evrov pa bosta prispevali občini Bled in Bohinj. Kot so poudarili na blejski občini, bi občini ta denar lahko porabili za kakšen drug projekt, vendar sta se odločili, da z vložitvijo denarja v državni projekt pospešita gradnjo te pomembne in dolgo časa pričakovane kolesarske povezave.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno oblačno
vlažnost: 84 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

14/20

petek

12/25

sobota

12/24

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 5. junij 2020

Začetek kolesarjenja šenčurskih upokojencev

RAZSTAVE / Radovljica, 5. junij 2020

Idejna in grafična zasnova Vurnikove poti po Radovljici

RAZSTAVE / Škofja Loka, 5. junij 2020

Zornica

OBVESTILA / Kranj, 5. junij 2020

Srečanje invalidov odpade

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 9. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Naklo, 9. junij 2020

Pohod v dolino Završnice

IZLETI / Kranj, 11. junij 2020

Pohodniški izlet na Pangršico

 

 
 

 

 
 
 

Kamp v obliki srca ob Savi v Lescah / 14:38, 5. junij

Kamp s takim imenom naj bi postavila ob Ljubljanici, marostarja..

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 14:33, 5. junij

Erika je pametna in lepa ženska, zapiti novinar vaše paprikaš TV ji ne seže do gležnja!

Kamp v obliki srca ob Savi v Lescah / 13:33, 5. junij

Presenečenje, da sta vložila denar v SLO turizem. Redka izjema glede na milijarde, ki jih Slovenčki nosijo in vlagajo v južno "prijateljsko" sosedo.

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 13:30, 5. junij

SDS je virus. Erika že sestavlja ekipo za veliki pok pred počitnicami.

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 13:04, 5. junij

Samo, da se začne vmešavati SDS kader v vodstvo že virus....

Bo bolnišnico vodil Mark Toplak / 12:36, 5. junij

Vse gre v to smer, da se nova bolnica gradi v Radovljici kot je bilo predvideno !
Ja, fuj SDS kader !!

Bo bolnišnico vodil Mark Toplak / 10:56, 5. junij

SDS kader. To bo enega dela za medije. Erika že išče žvižgača SB Jesenice.