Na Bledu so minuli četrtek pripravili 1. Kongresni forum Bled.

Med najbolj zaželenimi gosti

V Turizmu Bled so minuli četrtek pripravili 1. Kongresni forum Bled, namen katerega je bil osvetliti vlogo in pomen kongresnega turizma pri razvoju turističnih destinacij.

Bled – »Kongresna indus­trija se je v svetu že močno usidrala v srčiko turistične panoge kot eden izmed ključnih pospeševalcev razvoja tega gospodarskega sektorja in pomembnega generatorja prihodka, zaposlitev in investicij,« poudarja vodja Kongresnega urada Bled Vesna Klemenčič. Pojasnila je, da poraba kongresnega gosta znaša trikrat več kot poraba prostočasnega gosta, razen tega kongresni gostje namestitve polnijo tudi v nizki sezoni. Pomembni so tudi multiplikativni učinki kongresne industrije, saj prinaša razvoj infrastrukture, dvig kakovosti in raznolikosti ponudbe ter vzpodbuja izobraževanja, nova delovna mesta, inovacije in kreativnost. S forumom so zato želeli postaviti temelje prihodnjega sodelovanja ter oblikovati vizijo skupnega napredka in nadaljnjih korakov na tem področju.

Kongresni urad na Bledu že dve leti skrbi za bolj usmerjen razvoj in povezovanje vseh deležnikov destinacije. Njihov cilj je po besedah Vesne Klemenčič povečanje števila večjih mednarodnih dogodkov, s strateškim usmerjanjem v kongresne, športne in vladne dogodke. »Delo kongresnega urada je v dveh letih že prineslo konkretne rezultate, ki kažejo na to, da je Bled destinacija, ki ima dobro prepoznavnost, primerne zmogljivosti in kakovostne usluge za izvajanje kongresne dejavnosti.« Ključen dejavnik za doseganje takih rezultatov je po prepričanju Vesne Klemenčič sinergija deležnikov v destinaciji. »Dogodek je uspešen le, ko je gost zadovoljen z namestitvijo, gostoljubnostjo, visoko kakovostjo ter raznovrstnostjo uslug in ponudbe. Sinergija znotraj destinacije je ključ do uspešnega dogodka in zadovoljnega gosta.« Udeleženci dogodkov, so večkrat poudarili na četrtkovem forumu, namreč sodijo med najbolj zaželene ciljne skupine gostov. Kongresni gost v povprečju potroši 3,7-krat več kot prostočasni gost, povprečno 1300 evrov na destinaciji. S kongresnimi dogodki so tako lani v destinaciji ustvarili 2,7 milijona evrov prihodkov, se je pohvalila Vesna Klemenčič, ki je še pojasnila, da kongresni turizem predstavlja enega najhitreje rastočih segmentov turizma, saj ga zaznamuje pet- do desetodstotna rast, znotraj kongresne industrije se opravi dvajset odstotkov vseh potovanj.

Bled je bil lani v segmentu destinacij, ki lahko gostijo do 1200 kongresnih udeležencev, na drugem mestu, takoj za Dubrovnikom. Kot so poudarili na forumu, konkurenčne prednosti Bleda predstavljajo naravne danosti in dejstvo, da veljamo za varno destinacijo. Na tem je treba graditi tudi v prihodnje, je poudarila Vesna Klemenčič.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

14/20

petek

12/25

sobota

11/23

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 5. junij 2020

Začetek kolesarjenja šenčurskih upokojencev

RAZSTAVE / Radovljica, 5. junij 2020

Idejna in grafična zasnova Vurnikove poti po Radovljici

RAZSTAVE / Škofja Loka, 5. junij 2020

Zornica

OBVESTILA / Kranj, 5. junij 2020

Srečanje invalidov odpade

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 9. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Naklo, 9. junij 2020

Pohod v dolino Završnice

IZLETI / Kranj, 11. junij 2020

Pohodniški izlet na Pangršico

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...