Na Bledu so minuli četrtek pripravili 1. Kongresni forum Bled.

Med najbolj zaželenimi gosti

V Turizmu Bled so minuli četrtek pripravili 1. Kongresni forum Bled, namen katerega je bil osvetliti vlogo in pomen kongresnega turizma pri razvoju turističnih destinacij.

Bled – »Kongresna indus­trija se je v svetu že močno usidrala v srčiko turistične panoge kot eden izmed ključnih pospeševalcev razvoja tega gospodarskega sektorja in pomembnega generatorja prihodka, zaposlitev in investicij,« poudarja vodja Kongresnega urada Bled Vesna Klemenčič. Pojasnila je, da poraba kongresnega gosta znaša trikrat več kot poraba prostočasnega gosta, razen tega kongresni gostje namestitve polnijo tudi v nizki sezoni. Pomembni so tudi multiplikativni učinki kongresne industrije, saj prinaša razvoj infrastrukture, dvig kakovosti in raznolikosti ponudbe ter vzpodbuja izobraževanja, nova delovna mesta, inovacije in kreativnost. S forumom so zato želeli postaviti temelje prihodnjega sodelovanja ter oblikovati vizijo skupnega napredka in nadaljnjih korakov na tem področju.

Kongresni urad na Bledu že dve leti skrbi za bolj usmerjen razvoj in povezovanje vseh deležnikov destinacije. Njihov cilj je po besedah Vesne Klemenčič povečanje števila večjih mednarodnih dogodkov, s strateškim usmerjanjem v kongresne, športne in vladne dogodke. »Delo kongresnega urada je v dveh letih že prineslo konkretne rezultate, ki kažejo na to, da je Bled destinacija, ki ima dobro prepoznavnost, primerne zmogljivosti in kakovostne usluge za izvajanje kongresne dejavnosti.« Ključen dejavnik za doseganje takih rezultatov je po prepričanju Vesne Klemenčič sinergija deležnikov v destinaciji. »Dogodek je uspešen le, ko je gost zadovoljen z namestitvijo, gostoljubnostjo, visoko kakovostjo ter raznovrstnostjo uslug in ponudbe. Sinergija znotraj destinacije je ključ do uspešnega dogodka in zadovoljnega gosta.« Udeleženci dogodkov, so večkrat poudarili na četrtkovem forumu, namreč sodijo med najbolj zaželene ciljne skupine gostov. Kongresni gost v povprečju potroši 3,7-krat več kot prostočasni gost, povprečno 1300 evrov na destinaciji. S kongresnimi dogodki so tako lani v destinaciji ustvarili 2,7 milijona evrov prihodkov, se je pohvalila Vesna Klemenčič, ki je še pojasnila, da kongresni turizem predstavlja enega najhitreje rastočih segmentov turizma, saj ga zaznamuje pet- do desetodstotna rast, znotraj kongresne industrije se opravi dvajset odstotkov vseh potovanj.

Bled je bil lani v segmentu destinacij, ki lahko gostijo do 1200 kongresnih udeležencev, na drugem mestu, takoj za Dubrovnikom. Kot so poudarili na forumu, konkurenčne prednosti Bleda predstavljajo naravne danosti in dejstvo, da veljamo za varno destinacijo. Na tem je treba graditi tudi v prihodnje, je poudarila Vesna Klemenčič.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

oblačno
vlažnost: 87 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

8/18

torek

10/20

sreda

9/20

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 15. oktober 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Radovljica, 15. oktober 2019

Elegija

OBVESTILA / Kranj, 15. oktober 2019

Tečaj uporabe defibrilatorja in postopkov oživljanja

IZLETI / Kranj, 15. oktober 2019

Po Idrijskem in Cerkljanskem

IZLETI / Šenčur, 15. oktober 2019

Stari grad Smlednik in Repenjski hrib

PRIREDITVE / Jesenice, 15. oktober 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Škofja Loka, 15. oktober 2019

Potovanje po Balkanu

OBVESTILA / Kranj, 16. oktober 2019

Tečaj uporabe defibrilatorja in postopkov oživljanja

 

 
 

 

 
 
 

Jesen / 16:32, 15. oktober

Preprost in lep prosti spis.Tudi men je jesen najljubši letni čas, še posebej na martinovo.Lani sem baje šel od kranjske avtobusne postaje d...

Prvi hranilnik električne energije / 11:08, 15. oktober

Namig za oba bogataša: vlagajta v toplarne/elektrarne, ki kurijo mehansko-biološko obdelane komunalne odpadke. Zaslužek zagotovljen: plačan ...

Dnevi kitajske kulture / 10:04, 15. oktober

Dnevi kitajske kulture v Šk. Loki, ali dokaz, kako gre ahko velik krog v majhen krogec.

Levica zbira podpise / 08:32, 15. oktober

Obvezno zdravstveno zavarovanje in pika! Seveda mora to zavarovanje kriti vse, kar spada zraven. Seveda kakšnega extra žgečkanja ali zlatega...

Levica zbira podpise / 07:53, 15. oktober

Dopolnilno zavarovanje je že v redu,če bi bilo le-to konkurenčno. Tako kot vse v SLO gre za kartelne dogovore. Še 100 let, pa bodo tudi Butalci razumeli pomen "konkurenca in izbira".

Zgodba o želji po svobodi / 21:34, 14. oktober

Deželan,
Ja lej, vaši so bili bolj izkušeni, so pa pri 22 in manj že bežali na koroško hahahaaa....

Zgodba o želji po svobodi / 16:38, 14. oktober

Mene pa res zanima, kako je tale 22letni partizan postal komandant ne vem koliko enot.... 22 let !