Janez Fajfar / Foto: arhiv Gorenjskega glasa, Gorazd Kavčič

Dogovor s figo v žepu?

Janez Fajfar in Toni Mežan sta se pred lanskimi lokalnimi volitvami dogovorila, da ne bosta županska protikandidata, ampak da bo Fajfar kandidiral za blejskega župana, za podžupana pa imenoval Mežana.

Bled – Dogovor oziroma, kot ga oba vpletena imenujeta, ugotovitveni sporazum, sta Janez Fajfar in Toni Mežan podpisala 2. oktobra 2018. V tem sta enotna, ne strinjata pa se, kdo ga je predlagal. Fajfar pravi, da Mežan, Mežan trdi obratno in svojo trditev podkrepi s tem, da župan tega na sestanku s svetniki 19. marca 2019 ni zanikal. Mežan dodaja, da je stari novi župan pisno izjavil, da ga tudi v aktualnem mandatu želi imenovati za poklicnega podžupana.

Obema smo postavili enaka vprašanja, pri nobenem nismo omejevali dolžine odgovorov. Fajfar je na kratko povedal, da se je za podpis ugotovitvenega sporazuma odločil zaradi pritiskov Tonija Mežana, medtem ko Mežan svoj pogled pojasnjuje obširneje: »Ker glede na najino dotedanje sodelovanje iz politične korektnosti županu nisem želel kot protikandidat odžirati glasov na volitvah, sem bil pa pripravljen s ponosom in zagonom še naprej opravljati funkcijo poklicnega podžupana in z uvedbo nekaterih sprememb pri delu občinske uprave zagotoviti transparentnejše delo, kar je razvidno iz alinej v ugotovitvenem sporazumu.« Dodaja, da je s svojim podpisom želel uvesti tudi nekaj po svoji oceni pozitivnih sprememb v delovanju občine. In kaj je bil razlog, da sporazum ni bil realiziran? »Po premisleku sem spoznal, da sem ravnal narobe, zato sem Toniju Mežanu ponudil mesto nepoklicnega podžupana, ki pa ga je zavrnil,« je pojasnil Fajfar, Mežan pa: »Janez Fajfar mi je nekaj dni po volitvah povedal, da najin sporazum ne velja nič in da me ne bo imenoval na mesto poklicnega podžupana. Na moje začudenje in vprašanje, ali sem kaj storil narobe, je dejal, da lahko o meni pove same pohvale, celo priporočila mi je predal.«

Mežan pričakuje naprej javno opravičilo, ker se počuti izigranega in zavedenega: »Če bom v bližnjem času dočakal opravičilo, bo glede plačila odškodnine zaradi nespoštovanja dogovorjenega v sporazumu moja odločitev precej lažja in bova verjetno zadevo lahko precej hitreje zaključila. Ne gre samo za mojo plačo. Gre tudi za realizacijo ostalih točk glede transparentnejšega delovanja, za kar se že dolgo trudim. Kljub temu ostajam konstruktiven in sem bil med tistimi svetniki, ki smo dvignili roko za sprejetje proračuna.« Janez Fajfar pa je odločen: »O nobenem denarnem nadomestilu nikoli nisem in ne bom razmišljal. Mar gre gospodu Mežanu za denar?« Mežana ne moti, da je zdaj širša javnost seznanjena s sporazumom, se je pa s tem po njegovi oceni pokazalo, da so nekateri pripravljeni žrtvovati tudi župana.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno oblačno
vlažnost: 87 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

14/20

petek

12/25

sobota

12/24

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 5. junij 2020

Začetek kolesarjenja šenčurskih upokojencev

RAZSTAVE / Radovljica, 5. junij 2020

Idejna in grafična zasnova Vurnikove poti po Radovljici

RAZSTAVE / Škofja Loka, 5. junij 2020

Zornica

OBVESTILA / Kranj, 5. junij 2020

Srečanje invalidov odpade

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 9. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Naklo, 9. junij 2020

Pohod v dolino Završnice

IZLETI / Kranj, 11. junij 2020

Pohodniški izlet na Pangršico

 

 
 

 

 
 
 

Kamp v obliki srca ob Savi v Lescah / 14:38, 5. junij

Kamp s takim imenom naj bi postavila ob Ljubljanici, marostarja..

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 14:33, 5. junij

Erika je pametna in lepa ženska, zapiti novinar vaše paprikaš TV ji ne seže do gležnja!

Kamp v obliki srca ob Savi v Lescah / 13:33, 5. junij

Presenečenje, da sta vložila denar v SLO turizem. Redka izjema glede na milijarde, ki jih Slovenčki nosijo in vlagajo v južno "prijateljsko" sosedo.

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 13:30, 5. junij

SDS je virus. Erika že sestavlja ekipo za veliki pok pred počitnicami.

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 13:04, 5. junij

Samo, da se začne vmešavati SDS kader v vodstvo že virus....

Bo bolnišnico vodil Mark Toplak / 12:36, 5. junij

Vse gre v to smer, da se nova bolnica gradi v Radovljici kot je bilo predvideno !
Ja, fuj SDS kader !!

Bo bolnišnico vodil Mark Toplak / 10:56, 5. junij

SDS kader. To bo enega dela za medije. Erika že išče žvižgača SB Jesenice.