Zdesetkali občinska priznanja

Letos je bilo predlaganih deset prejemnikov priznanj ob prazniku občine Šenčur, a so svetniki ob glasovanju za vsakega posebej potrdili le štiri.

Šenčur – Komisija za priznanja je sicer prejela 16 predlogov, in ker so bili vsi zelo kakovostni, je imela po besedah predsednice Vanje Umnik težko delo, da je izbrala najboljše. Za zlato priznanje so predlagali Stašo Pavlič z Visokega, ki vrsto let aktivno deluje na področju športa in kulture, vodila je tudi krajevno skupnost. Med štirimi predlogi za srebrno plaketo občine Šenčur so svetniki pritrdili le enemu, tako bo srebrno priznanje prejel Jožef Rekar, gasilec, lovec in kulturnik iz Trboj. Predlagani so bili trije prejemniki bronastih plaket, dobili ju bosta Slavka Weisseisen, ki aktivno dela na področju prometa in vodi AMD Šenčur, drugi mandat pa je tudi občinska svetnica, in Darja Knific, tri desetletja zapisana gasilstvu. Za tretjega nominiranca je predlagatelj predlog umaknil, saj je bil predlagan za srebrno plaketo. Svetniki so na glasovanju zavrnili tudi oba predloga za spominsko priznanje. Pač pa se je župan Ciril Kozjek naknadno odločil, da v okviru svojih pristojnosti spominsko priznanje podeli Mitji Rakarju, dolgoletnemu zavzetemu športnemu delavcu, tudi avtorju knjig o športu, ki je spisal tudi kroniko šenčurskega nogometa.

V razpravi so se svetniki dotaknili tudi dileme, ali lahko komisija spreminja rang priznanja, če je predlagatelj kandidata nominiral za višje. Komisija se je pač držala meril, po katerih priznanja dodeljuje in se že več let drži enake prakse, je povedala predsednica, ki je odgovarjala še na številne druge pomisleke. V prihodnje bo treba po mnenju nekaterih svetnikov pravilnik o dodeljevanju občinskih priznanj prevetriti in merila jasneje določiti. Pripombe so imeli tudi na dejstvo, da je komisija zavrnila nepopolne vloge, češ da bi morala predlagatelje pozvati k dopolnitvi, saj naj bi za to imela dovolj časa. V komisiji odgovarjajo, da je bilo kakovostnih vlog že dovolj, zato niso pozivali k dopolnitvi nepopolnih, tudi sicer ima komisija pristojnost, da »loči zrno od plev« in pogosto težko opravi selekcijo. V prejšnjih letih so podeljevali precejšnje število občinskih priznanj, zadnja leta so njihovo število zmanjšali, da ne bi bila razvrednotena. Letos pa so po glasovanju občinskih svetnikov tako rekoč zdesetkana. Toda ljudje, ki zavzeto prostovoljno delajo na številnih področjih, bodo lahko še v naslednjih letih dobili priložnost za nagrado, je bilo razumeti iz razprave, ki je po ugotovitvi enega od svetnikov že dobra podlaga za razmislek o spremembi na področju občinskih priznanj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

jasno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

3/19

sobota

5/22

nedelja

14/21

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

V Julijske Alpe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

Doživetja Primorske

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. september 2019

Štirideseti LUFt

PRIREDITVE / Kovor, 21. september 2019

Country večer

PRIREDITVE / Tržič, 21. september 2019

Prifarski muzikantje, Klemen Bučan, Matjaž Javšnik in Jerbas

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)