Prejemniki občinskih plaket in priznanj za leto 2019 s šenčurskim županom Cirilom Kozjekom / Foto: Tina Dokl

Ob bok najuspešnejšim

Občina Šenčur praznuje 23. aprila, na dan, ko goduje njihov farni zavetnik sveti Jurij. Na osrednjem dogodku – slavnostni akademiji ob občinskem prazniku – so podelili občinska priznanja in plakete.

Šenčur – »V občini Šenčur razvijamo skupnost, v kateri bodo naši otroci ostajali in ne bežali iz nje, kjer bodo živeli in ne životarili, kjer bodo ustvarjali in ne zgolj kritizirali. Tu je prostor, kjer lahko vidimo svoje korenine, tradicijo, kulturo, svojo vero, upe ter možnost lepega življenja,« je v osrednjem govoru slavnostne akademije ob občinskem prazniku dejal šenčurski župan Ciril Kozjek in dodal: »Koliko je vredna naša občina? Toliko, kot zanjo storimo sami. Sami jo oblikujemo in sami moramo drug drugemu kazati smer in pot naprej. Tu ni pomemben posameznik, ampak skupnost, mi vsi.« Predstavil je še nadaljnje smernice razvoja, napredek in številne pridobitve, ki so občino Šenčur po njegovem mnenju postavili ob bok najuspešnejšim občinam v državi.

Župan je podelil tudi občinska priznanja za leto 2019. Prejelo jih je pet izjemnih posameznikov, ki so z dolgoletnim delom in pripadnostjo šenčurski občini prispevali k njenemu razvoju. Darja Knific je za pripadnost gasilski organizaciji v domačem PGD Prebačevo - Hrastje in Gasilski zvezi Kokra prejela bronasto plaketo Občine Šenčur. Za preventivo in vzgojo v cestnem prometu je prav tako bronasto plaketo prejela Slavka Weisseisen. Jožef Rekar je bil za prostovoljno delo in večdesetletno članstvo v PGD Trboje, šenčurski lovski družini in mnogih drugih društvih nagrajen s srebrno plaketo. Prejemnica zlate plakete Staša Pavlič se kot prostovoljka že štiri desetletja izkazuje na številnih področjih – športnem, kulturnem, krajevnem in občinskem. Posebno spominsko priznanje župana Občine Šenčur pa je prejel Mitja Rakar, ki je s svojim delom temeljni oblikovalec šestdesetletnega razvoja športa v Šenčurju.

Rdeča nit letošnjega kulturnega programa šenčurske slavnostne akademije je bilo medgeneracijsko povezovanje in sodelovanje. Člani Kulturnega društva Osnovne šole Šenčur so v besedi, plesu in petju pokazali, da pestrost generacij v šenčursko okolje in družbo vnaša širino, strpnost do drugačnosti in odprtost, obenem pa tudi uči sobivanja in sodelovanja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

jasno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

3/19

sobota

5/22

nedelja

14/21

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

V Julijske Alpe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

Doživetja Primorske

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. september 2019

Štirideseti LUFt

PRIREDITVE / Kovor, 21. september 2019

Country večer

PRIREDITVE / Tržič, 21. september 2019

Prifarski muzikantje, Klemen Bučan, Matjaž Javšnik in Jerbas

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)