Trak pred novim golfskim igriščem so v petek skupaj prerezali kranjskogorski župan Janez Hrovat, državna sekretarka Eva Štravs Podlogar in predsednik Golf kluba Kranjska Gora Grega Benedik. / Foto: Gorazd Kavčič

Jubilej društva povezali z odprtjem golfskega igrišča

Kranjskogorsko turistično društvo letos praznuje stopetnajstletnico delovanja. Častitljivi jubilej so v petek povezali s slovesnim odprtjem razširjenega igrišča za golf.

Kranjska Gora – V petek so v Kranjski Gori odprli razširjeno igrišče za golf. Turistični akterji v destinaciji poudarjajo, da z novo pridobitvijo lahko računajo na nov segment gostov, igrišče pa predstavlja obogatitev turistične ponudbe v zunajsezonskem času.

Prvo golfsko igrišče je kranjskogorski klub, ki letos praznuje dvajset let, sicer odprl že leta 2001, vendar je bilo s tremi luknjami bolj vadbišče kot igrišče. S širitvijo na devet igralnih polj pa zdaj dosega vsaj minimalni standard igrišča za golf, je povedal predsednik Golf kluba Kranjska Gora Grega Benedik, ki razmišlja tudi o tem, da bi igrišče nekoč razširili še za nadaljnjih devet polj. Igrišče so uredili na nekoč degradiranem območju, ob njem pa uredili tudi sprehajalno pot, ki vodi vse do Gozda - Martuljka.

»Gre za nov produkt, ki ga Kranjska Gora doslej ni imela, vsaj ne v takšni meri, da bi ga lahko tržila,« je razširjenega golfskega igrišča vesel direktor Turizma Kranjska Gora Blaž Veber. Poudaril je, da se že leto dni aktivno pripravljajo na vstop na golfski zemljevid Evrope. »Včasih smo bili prepoznani kot zimska destinacija, sedaj morda že bolj kot poletna. Številni nas prepoznavajo kot pohodniško destinacijo, v prihodnosti pa verjamem, da tudi kot golfsko destinacijo,« je dejal.

Direktor Hit Alpinee Milan Sajovic je pojasnil, da na področju športnega turizma dosegajo izjemno dobre rezultate, igrišče za golf pa bo pomenilo piko na i. »Zelo se trudimo pospešiti poslovni turizem in igrišče za golf predstavlja tudi novo možno lokacijo za male butične dogodke,« je ocenil.

Igrišče, ki so ga končali v letu dni, pred tem pa so vrsto let pridobivali ustrezno dokumentacijo, so uredili z relativno nizko investicijo 250 tisoč evrov, saj so veliko naredili sami člani kluba, v pomoč pa jim je bila tudi občina. »Golf klub je s svojim pristopom, požrtvovalnostjo in »udarniškim« delom pokazal, da se da čudovite objekte narediti z malo denarja ter da se tudi v tem času s prostovoljnim delom še vedno delajo čudeži,« je dejal župan.

Vlaganja v turistično infrastrukturo ter sodelovanje in povezanost na lokalni ravni, o katerih med drugim priča 115-letnica turističnega društva, je pohvalila tudi državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar, ki je Kranjsko Goro postavila za zgled. »Edina možnost za trajnostni razvoj slovenskega turizma v dobrobit lokalnega prebivalstva, gospodarstva in narave je prav v takšnem sodelovanju,« je poudarila.

»Vodstvo društva trenutno prestavljajo predvsem dolgoletni turistični delavci in tudi predstavniki mlajše generacije. Vsi delamo prostovoljno, z veliko entuziazma in pozitivne energije,« je povedala predsednica turističnega društva Klavdija Gomboc. »Poleg organiziranja tradicionalnih športnih in rekreativnih prireditev veliko pozornost namenjamo prav močnejšemu povezovanju v društvu ter vključevanju in izobraževanju mladih.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 88 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

15/16

sreda

7/18

četrtek

2/18

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Jesenice, 18. september 2019

Razstava Stara Sava

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

OBVESTILA / Kranj, 19. september 2019

Naj te zapelje zelena mobilnost

IZLETI / Kranj, 19. september 2019

Pohodniški izlet: Jeruzalem

 

 
 

 

 
 
 

Ostal brez tretjine črede / 07:46, 18. september

Ni problema. Civilna iniciativa ali država mu naj izplačata tržno vrednost poklanih ovc in bo kmet zadovoljen in ovca mrtva. Temu se reče sobivanje.

Balade in srednjeveška glasba / 18:03, 17. september

Škofja Loka je obsedena s srednjim vekom.
To je dejstvo.
Ne vem, a je to biznis ali samo črpanje proraračuna.
Bojim pa se, da bi šli predaleč in kakšno zažgal.

Spoznajte ponudnike urbane kulture Kranja / 15:12, 17. september

Kmetje prvič v mestu!?
Hudoooo!

Pri podiranju drevesa se je smrtno ponesrečil Davo Karničar / 10:18, 17. september

Neverjetno kakšnim izzivom je bil kos Davo in na koncu ga ubije domače drevo..
Naj počiva v miru !!

Nočne more nekega zapuščenega otroka / 18:11, 15. september

..in si jo špricala okoli obeh ritnih odprtin...

Haha, 2 ritni odprtini :)

Pozitivne vrednote dobrih vzornikov / 16:06, 15. september

" Cilj izzivov je spodbuda otrok in mladostnikov k samoiniciativnemu vključevanju v družbeno koristne aktivnosti in jim omogočiti izkušnjo, ...

V kovčku tihotapil heroin / 16:13, 14. september

Dvojna stena v kovčku, ker amater.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */