Direktor podjetja iHELP Andraž Ogorevc je vodil delavnico oživljanja v Kranjski Gori. Predstavil je tudi napravo, ki laikom olajša postopek masaže srca.

Če turist doživi srčni zastoj ...

... lahko prek mobilne aplikacije iHELP v Kranjski Gori zelo hitro aktivirajo prve posredovalce in reševalce. S postopki oživljanja pa so se na delavnici seznanili tudi turistični delavci in domačini.

Kranjska Gora – Občina Kranjska Gora in Turizem Kranjska Gora sta prejela certifikat Srcu prijazna občina oziroma Srcu prijazno podjetje. Kot je dejal direktor Turizma Kranjska Gora Blaž Veber, se zavedajo, kako pomembna je v primeru srčnega zastoja ali drugih zdravstvenih težav čim hitrejša pomoč. Ker so turistična občina, je pomembno, da turistični delavci, domačini in vsi ostali poznajo temeljne postopke oživljanja in znajo uporabljati tudi defibrilator; ti so nameščeni na šestnajstih lokacijah od Radovne do Rateč.

Zato so se povezali s podjetjem iHELP, ki je v Ljudskem domu v Kranjski Gori pripravilo dve delavnici oživljanja in uporabe defibrilatorja, ki so se ju udeležili tako predstavniki kranjskogorskega turizma, hotelirji, gostinci kot tudi ostali domačini. Predstavili pa so jim tudi brezplačno mobilno aplikacijo iHELP, ki je inovacija in plod slovenskega znanja, namenjena pa je hitri pomoči v primeru nenadnega srčnega zastoja ali drugih zdravstvenih težav. Z njeno pomočjo uporabnik pošlje SOS-obvestilo in tako aktivira varnostno mrežo, ki jo sestavljajo prvi posredovalci, ki se nahajajo v območju petsto metrov, reševalci na številki 112 in nujni kontakti. »S hitro uporabo tudi do desetkrat skrajšamo čas reševanja in možnost preživetja,« je dejal avtor aplikacije in direktor podjetja iHELP Andraž Ogorevc.

Udeležence delavnic so seznanili z načinom brezplačne uporabe nadgradnje mobilne aplikacije. Da jo bodo lahko uporabljali tudi turisti, so obvestila v slovenskem in angleškem jeziku ter priročne kartice za uporabnike namestili tudi v turistične objekte.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

5/11

četrtek

4/10

petek

7/10

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 21. november 2019

Na Semiško goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Tržič, 21. november 2019

Obisk stare gospe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. november 2019

Blaznikov večer o španski gripi

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Žiri, 22. november 2019

Visoška kronika v poljanskem narečju

 

 
 

 

 
 
 

Nov trgovski center v Lescah / 19:41, 20. november

Saj res! Na Gradnikovi je še vedno ograjen prostor, kjer je bila sicer trgovina mercator, v bistvu pa zaklonišče za naselje 'isospan', zdaj pa hočejo graditi še nove stanovanjske enote !

Nov trgovski center v Lescah / 19:38, 20. november

No, tukaj bi pa Primožu lahko samo pritrdil. Še več. Tale zemljišča so kmetje prodali za res mali denar, danes jim pa občina pozlati vložke...

Nov trgovski center v Lescah / 11:35, 20. november

Ni še dost? Za eno ornk igrišče ali dvorano pa denarja ni ?!

Le suha drva dobro grejejo / 11:34, 20. november

Hvala zvezi potrošnikov za nasvet, menda Gorenjci kurimo mokra drva, ker dalj časa gorijo.. jaooo

Krekov večer o Ivanu Omanu / 10:35, 20. november

Elita in buržuazija na kupu, moti edinole bivši komunist, danes skrajni desničar, sicer dosmrtni predsednik stranke.. In ja, danes vse več ...

Po ločitvi / 20:35, 19. november

Ločitev ni noben problem. Pišeš Tanji na Glasu in ona ti svetuje, da ostani to kar si.
Problem rešen.

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 12:17, 19. november

Kaj pa primer Milko Nović?
Nedolžnega so oprostili .
A je to pošteno?
heheh