Ključe novega gasilskega vozila so predali prisotni botri Klemen Jarc, Primož Globočnik, Martin Gorjanc in Marko Lončar. / Foto: Franci Brezar

Dvignili nivo požarne varnosti

Gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Voklo so bogatejši za novo motorno črpalko in novo gasilsko vozilo. Slavnostno so ju prevzeli zadnjo nedeljo v juniju.

Voklo – Prostovoljno gasilsko društvo Voklo, ki bo čez štiri leta praznovalo stoletnico delovanja, je po 17 letih kupilo novo gasilsko vozilo GVM-1. Nakup vozila, ki je stalo dobrih 26 tisoč evrov, so financirali iz lastnih sredstev, s pomočjo prostovoljnih prispevkov vaščanov Voklega, donatorjev in botrov, ki so kot posamezniki prispevali največji delež. To so Primož Globočnik, Mateja Likozar Rogelj in Marjan Rogelj, Klemen Jarc, Marko Lončar, Martin Gorjanc in Ludvik Ahčin. Botri so ključe novega vozila predali poveljniku PGD Voklo Dušanu Vehovcu, ta pa jih je izročil skrbnici vozila Tanji Rupnik.

Motorno črpalko, ki jih je stala dobrih 14 tisoč evrov, od tega je sedemdeset odstotkov prispevala Občina Šenčur, preostalo je PGD Voklo financiralo z lastnimi sredstvi, je skrbniku Gašperju Likosarju v imenu občine predal šenčurski podžupan Aleš Perič Močnik. »Vsa občinska gasilska društva so svetla plat naše občine in to nedvomno velja tudi za gasilke in gasilce PGD Voklo, ki veljajo za zelo uspešne, pridne in vedno brezkompromisno priskočijo na pomoč,« je dejal šenčurski podžupan.

Predsednik PGD Voklo Aleksander Vehovec je pojasnil, da so se za menjavo motorne črpalke, ki so jo prejeli že lansko leto, odločili na podlagi načrta Občinskega gasilskega poveljstva Šenčur in Občine Šenčur, saj sta se ta dva organa odločila posodobiti in dvigniti nivo požarne varnosti in zaščite v domači občini. Vehovec je v imenu PGD Voklo vsem botrom novega gasilskega vozila podelil zahvale, dolgoletnim članom, ki so vidno prispevali k razvoju in uspešnemu delovanju njihovega društva pa priznanja in kipce gasilca. Prejeli so jih Bojan Maček, Franci Lotrič in Metod Globočnik.

Zbrane sta nagovorila še podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Jože Derlink in predsednik Gasilske zveze Kokra Franc Draksler. Šenčurski župnik Urban Kokalj je novi pridobitvi PGD Voklo blagoslovil, kulturni program pa so oblikovali otroci Podružnične šole Voklo pod mentorstvom Alenke Kern in Pihalni orkester občine Šenčur.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

6/10

torek

8/13

sreda

6/10

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

PRIREDITVE / Kranj, 12. november 2019

Martinovanje 2019

RAZSTAVE / Radovljica, 12. november 2019

Ohranimo risa

PRIREDITVE / Gorenjska, 12. november 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 12. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Naklo, 12. november 2019

Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe nekoč in danes

OBVESTILA / Gorenjska, 13. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

PRIREDITVE / Jesenice, 13. november 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 14. november 2019

Po poti oslovega hrbta

 

 
 

 

 
 
 

Načelno so za sežigalnico / 15:42, 11. november

Res je primerna lokacija. Še toplovod potegnejo do Radolce pa je civilzacija prišla na Gorenjsko.

Načelno so za sežigalnico / 14:39, 11. november

Kje so bli pa Gorjanci, Blejci in Bohinjci? Separacija u Radolc je naprodaj! Je morda tu primeren prostor za moderno sežigalnico ?

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 20:30, 10. november

Če so vrnili Pokljuko, ne vem zakaj sedaj čarajo z ostalim javnim dobrom. Na koncu bomo mastno plačali ravnanje rdečih kmerov v Radovljici. ...

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 19:03, 10. november

Ena največjih napak naše države pri denacionalizaciji je prevelika radodarnost in 100% vračanje zemljišč in gozdov RKC-ju. Ta zemljišča RKC ...

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 15:51, 10. november

Alias Primož, oba z Mahničem sta mal mahnena.

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 10:57, 10. november

Kdaj smo se začeli Slovenci sovražno ločevati med seboj?
In čemu?

Razkol je pri nas začela Rimskokatoliška cerkev, ideološko utemeljil pa ga je dr. Anton Mahnič.

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 22:25, 9. november

Končno se je le negdo postavil po robu Cerkvi? Zakaj se nobeden ne vpraša če je bilo to crrkveno ? Odkod je to dobila cerkev? Če je bil las...