Občina je v poravnavi Kmetijsko gozdarski zadrugi Kamnik izročila objekt v neposredni bližini poslovnih prostorov zadruge na Trgu talcev in 20 tisoč evrov.

Občina sklenila poravnavo

Občina Kamnik je v postopku denacionalizacije sklenila poravnavo z Zadružno zvezo Slovenije. V zameno za nepremičnine bo občina dala stavbo v središču Kamnika in dvajset tisoč evrov.

Kamnik – Po poravnavi z Meščansko korporacijo Kamnik je Občina Kamnik sklenila še eno poravnavo v postopku denacionalizacije, ki se vleče že več kot četrt stoletja. »Sodni postopki lahko trajajo še vrsto let, izid pa je nepredvid­ljiv. Nepremičnine propadajo in dokler lastništvo ni jasno, njihova obnova ni mogoča. Za nami so dolgotrajna pogajanja in poravnava, ki je pred vami, je dobra,« je svetnike nagovorila direktorica občinske uprave Maja Sušnik. Kmetijski zadrugi Kamnik (KZ) so bile nepremičnine odvzete po drugi svetovni vojni, a ker je bila zadruga v letu 1972 zaradi redne likvidacije izbrisana iz registra zadrug, današnja Kmetijsko gozdarska zadruga Kamnik, ki je bila ustanovljena v letu 1993, pa ni pravna naslednica KZ Kamnik, je upravičena za vračilo zadružnega premoženja Zadružna zveza Slovenije.

Predmet poravnave so kompleks nepremičnin pri trgovini v Srednji vasi, kompleks nepremičnin, ki predstavljajo objekte in pripadajoče zemljišče vrtca v Šmartnem v Tuhinju, Dom Krajevne skupnosti Volčji Potok in dve parceli, ki sta zajeti v cestno telo. V zameno za omenjene nepremičnine, ki jih bo občina tako dobila v svojo last, bo občina zadrugi v last in posest izročila nepremičnine (stavbno in zemljišča), ki se nahajajo neposredno ob poslovnih prostorih Zadruge na Trgu talcev 1 v Kamniku, prav tako bo občina iz proračuna zadrugi plačala 20 tisoč evrov iz naslova nemožnosti uporabe nepremičnin.

Svetniki so predlog poravnave potrdili, nasprotoval mu je le nekdanji župan Anton Tone Smolnikar, ki je poudaril, da občina znova plačuje za zgodbo, za katero so v preteklosti že plačali. Eno poravnavo je občina za zemljišče v Volčjem Potoku namreč že sklenila. »Gre za eno največjih grdobij in zgodba ni tako čista, kot jo nekateri predstavljajo. Občina v strahu, da se bo postopek vlekel predolgo, plačuje tisto, kar zadrugi želi, ta pa hoče vedno več,« se je na seji občinskega sveta hudoval Smolnikar.

Omenjene objekte je občina tako dobila v last, kje pa se bo našel denar za nujno obnovo, na občini še ne vedo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

zmerno oblačno
vlažnost: 36 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/20

torek

7/21

sreda

6/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Tržič, 26. maj 2020

Cicibanove urice

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

RAZSTAVE / Škofja Loka, 27. maj 2020

Zornica

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 15:06, 26. maj

Ne pozabi vzroka. V kolikor ne bi okupator napadel takratno Jugoslavijo in če ne bi nekateri ljudje stopili v pomoč okupatorju z izdajanjem ...

Poleti bom šla v Prekmurje / 14:16, 26. maj

Nisem še prepričan, če je ta gesta ravno za pozdraviti, ker nekaj nam ne bo šenkal nihče, ampak smo vedno plačniki državljani. Sliši se pa r...

Ob polnoletnosti nov izziv / 14:11, 26. maj

Da me ne bo kdo napačno razumel, tudi sam sem sodeloval v akciji in nabral kar polno vrečo tiste velike rumene vreče, smeti. Prepričan sem, ...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 12:06, 26. maj

Te vrste ljudi je treba strogo kaznovati in z imenom javno objaviti

Za odprte trgovine ob nedeljah / 09:35, 26. maj

Zaprtje prodajaln, trgovin ob nedeljah bi pomenilo upad prihodka in zmanjšanje gospodarske aktivnosti, verjetno je zato tudi PV in minister spremenil mnenje in do tega ne bo prišlo !

Za odprte trgovine ob nedeljah / 08:13, 26. maj

Glede na to, da je za odprtje trgovin ob nedeljah tudi Trgovinska zbornica, vlada ne more temu nasprotovati. Na eni strani so papirnati sind...

Za odprte trgovine ob nedeljah / 07:53, 26. maj

Vlada ne podpira predloga zakona, ki ga je v DZ vložila Levica !
Pravilno, ostane naj tako kot dosedaj !