Občina je v poravnavi Kmetijsko gozdarski zadrugi Kamnik izročila objekt v neposredni bližini poslovnih prostorov zadruge na Trgu talcev in 20 tisoč evrov.

Občina sklenila poravnavo

Občina Kamnik je v postopku denacionalizacije sklenila poravnavo z Zadružno zvezo Slovenije. V zameno za nepremičnine bo občina dala stavbo v središču Kamnika in dvajset tisoč evrov.

Kamnik – Po poravnavi z Meščansko korporacijo Kamnik je Občina Kamnik sklenila še eno poravnavo v postopku denacionalizacije, ki se vleče že več kot četrt stoletja. »Sodni postopki lahko trajajo še vrsto let, izid pa je nepredvid­ljiv. Nepremičnine propadajo in dokler lastništvo ni jasno, njihova obnova ni mogoča. Za nami so dolgotrajna pogajanja in poravnava, ki je pred vami, je dobra,« je svetnike nagovorila direktorica občinske uprave Maja Sušnik. Kmetijski zadrugi Kamnik (KZ) so bile nepremičnine odvzete po drugi svetovni vojni, a ker je bila zadruga v letu 1972 zaradi redne likvidacije izbrisana iz registra zadrug, današnja Kmetijsko gozdarska zadruga Kamnik, ki je bila ustanovljena v letu 1993, pa ni pravna naslednica KZ Kamnik, je upravičena za vračilo zadružnega premoženja Zadružna zveza Slovenije.

Predmet poravnave so kompleks nepremičnin pri trgovini v Srednji vasi, kompleks nepremičnin, ki predstavljajo objekte in pripadajoče zemljišče vrtca v Šmartnem v Tuhinju, Dom Krajevne skupnosti Volčji Potok in dve parceli, ki sta zajeti v cestno telo. V zameno za omenjene nepremičnine, ki jih bo občina tako dobila v svojo last, bo občina zadrugi v last in posest izročila nepremičnine (stavbno in zemljišča), ki se nahajajo neposredno ob poslovnih prostorih Zadruge na Trgu talcev 1 v Kamniku, prav tako bo občina iz proračuna zadrugi plačala 20 tisoč evrov iz naslova nemožnosti uporabe nepremičnin.

Svetniki so predlog poravnave potrdili, nasprotoval mu je le nekdanji župan Anton Tone Smolnikar, ki je poudaril, da občina znova plačuje za zgodbo, za katero so v preteklosti že plačali. Eno poravnavo je občina za zemljišče v Volčjem Potoku namreč že sklenila. »Gre za eno največjih grdobij in zgodba ni tako čista, kot jo nekateri predstavljajo. Občina v strahu, da se bo postopek vlekel predolgo, plačuje tisto, kar zadrugi želi, ta pa hoče vedno več,« se je na seji občinskega sveta hudoval Smolnikar.

Omenjene objekte je občina tako dobila v last, kje pa se bo našel denar za nujno obnovo, na občini še ne vedo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

jasno
vlažnost: 95 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

5/17

petek

3/19

sobota

5/22

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Lesce, 20. september 2019

Srečanje gorenjskih literatov

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 20. september 2019

Poletavci v žrebu za skiro

OBVESTILA / Lesce, 20. september 2019

Triglav vabi nove pevce

PRIREDITVE / Žiri, 20. september 2019

Predstavitev nove knjige Apolonije Klančar

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)