Izredna seja o deponiji in hokeju

Skupina jeseniških občinskih svetnikov zahteva rešitev problematike smradu in zagotovitev finančne pomoči hokejskemu društvu.

In kako predlog, naj del dobička javnega komunalnega podjetja namenijo za pomoč hokejskemu društvu, komentira direktor podjetja Jeko Uroš Bučar? »Na predlog uprave podjetja Jeko naj bi bil izplačani dobiček namenjen izgradnji in obnovi vse bolj iztrošene komunalne infrastrukture, predvsem vodovoda. Kot vemo, pa je odločanje o proračunskih postavkah v rokah strokovnih organov občine in občinskega sveta,« je dejal.

Jesenice – V ponedeljek se bodo jeseniški občinski svetniki sestali na prvi izredni seji. Sklic je zahtevala svetniška skupina stranke Levica – Jeseniška alternativa, ki je zbrala dovolj podpisov občinskih svetnikov za sklic izredne seje. Sejo zahtevajo zaradi dveh problemov: po njihovem mnenju nevzdržnih razmer na deponiji Mala Mežakla in problematike hokeja.

Kot opozarjajo, se stanje na deponiji slabša, razmere pa postajajo vse bolj nevzdržne. Odpadki se kopičijo, smrad pa je vse hujši, kar občutijo predvsem okoliški prebivalci. Skupina svetnikov bo zato na izredni seji predlagala občinski upravi, naj zaradi kršenja koncesijske pogodbe, sklenjene s podjetjem Ekogor, prepove dovoz lahke in težke frakcije iz drugih občin, dovoz naj bo dovoljen samo za občino Jesenice, in to do vzpostavitve vzdržnega stanja, kar bo hkrati preprečilo tudi smrad. Obenem bodo predlagali občinski upravi, naj koncesionarju, to je podjetju Ekogor, zaračuna uporabo občinskega zemljišča na deponiji, na katerem zdaj brezplačno kopiči odpadke.

Druga točka dnevnega reda izredne seje pa se nanaša na zagotovitev finančne pomoči članskemu hokejskemu društvu HDD Jesenice. Skupina občinskih svetnikov meni, da Občina Jesenice z županom na čelu mora k reševanju hokeja pristopiti z vso odgovornostjo in pred novo sezono zagotoviti sredstva, ki bodo omogočila delovanje HDD Jesenice. Zato predlagajo, da dobiček javnega podjetja Jeko v višini petdeset tisoč evrov namenijo za premostitev finančnih težav HDD Jesenice. V proračun za prihodnje leto pa naj po predlogu prek nove postavke Promocija mesta Jesenice zagotovijo financiranje športnih klubov in društev, katerih članska moštva tekmujejo v mednarodnih tekmovanjih in s svojimi uspehi pripomorejo k ugledu in promociji mesta Jesenice.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

jasno
vlažnost: 86 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

3/19

sobota

3/20

nedelja

14/20

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

V Julijske Alpe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

Doživetja Primorske

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. september 2019

Štirideseti LUFt

PRIREDITVE / Kovor, 21. september 2019

Country večer

PRIREDITVE / Tržič, 21. september 2019

Prifarski muzikantje, Klemen Bučan, Matjaž Javšnik in Jerbas

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)