Sporočilo za osebe, ki imajo težave s sluhom

Takšno sporočilo sem prebral v znanem slovenskem spletnem časopisu, in ker sem po naravi naiven in ker imam tudi jaz slušni aparat (SA), sem seveda zagrabil za »vabo« in poklical na telefonsko številko, ki naj bi rešila moje probleme s sluhom za vse večne čase. Pa še prihranil bi denar.

Začne se s kapljicami za uho, in sicer so to Nutresin (Herbapure Ear)-kapljice am­eriškega porekla. S kapljicami dobiš še ponudbo za SA, ki je na sliki resnično majhen. Ponudijo le en SA, čeprav sem pri svojih zdravnikih za uho in pri slušnih centrih izvedel, da je najboljše za »glavo«, da se nosita oba aparata hkrati, čeprav sta lahko različna po ojačitvi zvokov glede na posamezno uho.

Operaterji na telefonski številki so le posredniki, vse ostalo jih ne bo več zanimalo, ko boš SA kupil. Jaz sem bil toliko »pameten«, da sem kupil kar 2 SA, saj sem navajen na oba, in ob tem dobil še popust. S priloženimi papirji izvem za imena specialistov in strokovnjakov za slušno področje, ki mi bodo vrnili sluh, če jim bom sledil pri nakupovanju »nadaljnjih tretmajev«.

Ko sem pošiljko s SA prejel, je bilo takoj razvidno, da to ni uporabno in potem se začne moja »kalvarija« z vračanjem pošiljke, saj že na škatlici piše: Audisin Maxi, Ear Sound. Moja reklamacija je prišla po dveh dneh nazaj, saj so tam v Ljubljani na Letališki le »poštarji« (ni PTT), ki razvažajo naročeno. Reklamacijo morate nasloviti na Poljsko, kjer je sedež oziroma »logistika« za našo deželo. Jaz sem vrnil en SA, saj sem enega doma preizkusil, in čim se ga lotiš, si že posegel v artikel in ga nič več ne smeš reklamirati. Enega sem torej vrnil na Poljsko in čez nekaj časa sem na računalnik dobil obvestilo, da za vračilo denarja ni pogojev, ampak da si lahko izberem nekaj iz njihovega prodajnega programa. Tukaj sem se spametoval in kupčijo dokončno prekinil.

Potem pa sem povedal svojo zgodbo še svojemu ušesnemu zdravniku, ki se je takoj posmejal in me potolažil, da nas je več takih, ki nasedamo firmam »na Kajmanskih otokih« in raznim profesorjem Korenom, Nikoličem itd. Razen za tega zadnjega profesorja, ki je naveden na letakih po gorenjskih gospodinjstvih (prof. Deschamps), mu takrat nisem mogel povedati, saj je to najnovejša tržna niša junakov, ki so vrnili sluh že tisočim ljudem. Pa samo za 59 evrov (za en SA!).

Da ne boste mislili, da sem zaradi tega ob premoženje, vam povem, da sta me SA »koštala« le 99 evrov, saj dobiš veliko popusta, ko se včlaniš v klub ugodnosti. Potem pa le še pošiljka na Poljsko in malo telefoniranja in pisanja po elektronski pošti.

En aparat s PVC-vložki in priborom za čiščenje pa imam doma in ga lahko podarim kakšnemu radovednežu (naivnežu), ki bi si ga rad ogledal in ga preizkusil.

Slavko Škofic, Brezje

Oddaj svoj komentar

Kranj 7°

pretežno jasno
vlažnost: 86 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-1/14

sreda

0/18

četrtek

2/19

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Begunje, 20. marec 2024

Vaje za ohranjanje gibalne sposobnosti

OBVESTILA / Gorenjska, 20. marec 2024

Ali sem fit?, tombola, kulinarična delavnica ...

OBVESTILA / Gorenjska, 20. marec 2024

Ali sem fit?, tombola, kulinarična delavnica ...

PREDAVANJA / Škofja Loka, 20. marec 2024

Fenomen narodne noše

IZLETI / Kranj, 21. marec 2024

Planinsko-pohodniški izlet DU Kranj

OBVESTILA / Gorenjska, 21. marec 2024

Ali sem fit?, tombola, kulinarična delavnica ...

PREDAVANJA / Jesenice, 21. marec 2024

O ukrajinskih princesah na evropskih prestolih

RAZSTAVE / Tržič, 21. marec 2024

Pazi, kam stopiš

 

 
 

 

 
 
 

Sprava bo, sprave ne bo / 10:47, 20. marec

Slovenci nismo preveč inteligentni narod. Dokaz so dogodki par let pred 2.sv vojno, med vojno in vsaj 15 let po vojni. V Franciji so izvenso...

Hišnik ne pozna hišniškega dela? / 08:05, 20. marec

Tipično. Gospa izpade kot "tečna baba", ki se vtika v vse in vsakega, večno negoduje in ji nikoli nič ni prav. Sosedje se "pomenljivo" spogl...

Smučišče neupravičeno zaprto / 18:40, 19. marec

Tožiti inšpektorico za vso nastalo škodo ! Sicer pa ja, časi vlade halfšiptarja ko nisi smel na cesti jesti rogljička, lahko pa si bil pri s...

Že zdaj učenje materinščine / 13:19, 17. marec

Delo, 14, 3. : "Združenje ravnateljev in pomočnikov ravnateljev Slovenije je na včerajšnjem sklepnem dnevu strokovnega posveta pripravilo ra...

Državni zbor zavrnil predlog, Svoboda za referendum / 17:17, 14. marec

Bilo je posnetih kar nekaj filmov po resničnih dogodkih, ko so sestre pomagale na smrt bolnim. Bilo je kaznivo dejanje, evtanazija ki je enako dejanje, pa baje ni.

Državni zbor zavrnil predlog, Svoboda za referendum / 11:09, 12. marec

Pri evtanaziji ne rabiš zdravnika. Medicinska sestra je dovolj.

Dražja pomoč na domu / 15:29, 8. marec

Pozdravljeni, članek nič ne omenja, za koliko se je z novimi cenami oskrbovalkam (in oskrbovalcem seveda) bolj povrnila veljava njihovega dela, kot omenja g. župan.