V Trbojah čakajo še na fini asfalt /Foto: Tina Dokl

Kanalizacija zgrajena, delajo na cestah

Potem ko so lansko jesen v Trbojah odprli čistilno napravo, ki bo čistila odpadne vode vasi južnega dela občine Šenčur in dveh kranjskih naselij, se letos v vaseh Trboje in Žerjavka ukvarjajo z gradnjo kanalizacije in druge infrastrukture.

Trboje, Žerjavka – Občina Šenčur je pred leti urejala komunalno infrastrukturo na severnem delu, kar ji je uspelo ob pomoči evropskega financiranja projekta Gorki. Za južni del občine, kjer vasi še niso komunalno urejene, za zdaj gradi izključno z lastnim denarjem. Po lanski gradnji čistilne naprave v Trbojah so letos v Trbojah in Žerjavki zgradili kanalizacijo, uredili so ceste, zdaj poteka asfaltiranje vrhnjega sloja cest, urejajo tudi pločnik, kolesarsko stezo, javno razsvetljavo, oporne zidove ...

»Gradnja kanalizacije in druge infrastrukture v Trbojah ne poteka povsem po načrtih. Želeli smo, da bi bilo do konca julija vse zgrajeno do te mere, da bi lahko v Trbojah in Žerjavki na cestah položili fini asfalt. Zamika se zaradi nekaterih dodatnih del, poleg tega smo imeli tudi težave s soglasji. Do konca avgusta pa naj bi bilo vse to vendarle narejeno, kajti tudi v Trbojah je podružnična šola in bi radi, da bi se lahko do začetka pouka po tamkajšnjih cestah spet nemoteno vozili,« je povedal župan Ciril Kozjek. Tudi na občinskem svetu je bilo večkrat postavljeno vprašanje, kdaj bo vendarle konec cestnih zapor. Po končanih delih bo treba odpraviti še nekatere pomanjkljivosti, nastale med gradnjo, v kraju bodo postavili tudi informativne table, ki jih doslej ni bilo. Postopoma bodo izpolnjeni pogoji, da se krajani teh dveh naselij priključijo na kanalizacijo. Brez kanalizacije ostajata še naselji Prebačevo in Voklo. Prebačevo naj bi začeli graditi prihodnje leto, Voklo pa bo na vrsti zadnje, kanalizacija in spremljajoča infrastruktura naj bi bili narejeni do leta 2022. Sicer pa je v obnovi tudi cesta med Trbojami in Voklim, kjer je bil najprej predviden tudi pločnik, vendar pa ga za zdaj še ne bo.

Poleti so se v šenčurskem športnem parku in tamkajšnji dvorani lotili tudi zamenjave svetil z LED-svetilkami, s čimer bodo v prihodnje prihranili pri električni energiji, je še povedal župan Ciril Kozjek.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

oblačno
vlažnost: 92 %
veter: SZ, hitrost: 29 km/h

7/8

sreda

4/9

četrtek

5/12

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

OBVESTILA / Gorenjska, 13. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

PRIREDITVE / Jesenice, 13. november 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 14. november 2019

Po poti oslovega hrbta

OBVESTILA / Gorenjska, 14. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

PREDAVANJA / Radovljica, 14. november 2019

O medonosnih čebelah

PRIREDITVE / Jesenice, 14. november 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Hrušica, 14. november 2019

Gruzija in Armenija

GLASBA / Škofja Loka, 14. november 2019

Ob 70-letnici Glasbene šole Škofja Loka

 

 
 

 

 
 
 

Film o družbenih konfliktih sodobne Slovenije / 18:43, 13. november

Režiser Metod Pevec in igralska zasedba Valter Dragan, Katarina Čas in Janez Škof so slabš napravljeni kotklošarji ( glej fotografijo).Blefe...

Sedemindvajset / 15:50, 13. november

Primož! Nekaj je beg pred revščino, ki se je dogajal tudi v medu in mleku obljubljeni deželi (saj veš kateri), drugo pa je beg pred izvensodnimi poboji.

Z Brnika tudi v Bruselj / 10:01, 13. november

Župan raje skrbi za povečano število novih priseljencev, kot pa za kolesarske steze.

Banke: ukrep uveden prehitro / 09:58, 13. november

Raje naj izterjajo dolgove od dolžnikov, ne pa da jim ga odpisujejo. Jankovićeva družina dolguje preko 40 milijonov.Kdo bo to plačal? Mi dav...

Z Brnika tudi v Bruselj / 09:55, 13. november

Kdaj bo možno po kolesarski stezi z Brnika v Šenčur in naprej v Kranj, sprašujem oba župana bogatih občin? Poden Šenčur in Kranj, poden!

Vrh kraške planote / 09:08, 13. november

Slika 2 / 3 - Jelena Jusin, kje si pa ti videla borov gozd?

Drugač pa lep izlet. Hvala za idejo.

Opitim kazen, trezni pa na koncert / 08:30, 13. november

Zanimive zgodbe gastarbajterji...