Za zdaj brez dodatne podpore

Občina Jesenice jeseniškega hokeja ne bo podprla z dodatnimi petdesetimi tisočaki, saj tega na zakonit način ne more storiti, je občinski svet opozoril župan Blaž Račič.

Jesenice – Na nedavni izredni seji občinskega sveta Občine Jesenice je bila na dnevnem redu tudi zagotovitev finančne pomoči članskemu hokejskemu društvu HDD Jesenice. Skupina občinskih svetnikov je namreč predlagala, da občina pred novo sezono zagotoviti sredstva, ki bodo omogočila delovanje HDD Jesenice, in sicer tako, da dobiček javnega podjetja Jeko v višini petdeset tisoč evrov namenijo za premostitev finančnih težav kluba, v proračun za prihodnje leto pa naj bi prek nove postavke Promocija mesta Jesenice zagotovili financiranje najuspešnejših športnih klubov in društev.

Župan Račič je svetnike opozoril, da občina nima pravne podlage za zakonito in neposredno denarno pomoč klubu, da pa je društvu v zadnjih letih prek javnega razpisa za letni program športa namenjala po več kot dvajset tisoč evrov letno, ob tem pa vendarle priznava, da ne bi bilo prav, če bi pustili, da bi se hokejska tradicija, po kateri so Jesenice znane, izgubila, saj je bilo v jeseniški hokej vloženega že preveč dela, sredstev in energije.

Svetniki so v razpravi izrazili načelno podporo razvoju hokeja, a opozorili na nujnost transparentne porabe sredstev in aktivnega iskanja finančne podpore zunaj javnih sredstev, torej s še intenzivnejšim iskanjem sponzorjev.

Pohvalili so trenutno vodstvo kluba pri njegovih prizadevanjih, da si klub finančno opomore. »V zadnjih petih letih smo zelo povečali prodajo vstopnic. Zavedam se, da moramo ustvariti prepoznavno ekipo in dogodke, ki bodo privabili obiskovalce in s tem tudi sponzorje, zato se še kako dobro zavedamo, da je vsak, ki kupi vstopnico za hokejsko tekmo, naš podpornik,« je povedal predsednik HDD SIJ Acroni Jesenice.

Svetniki so se zato zavzeli, da tudi sami kupijo letne vstopnice za hokejske tekme na Jesenicah in so na tak način zgled drugim, občinski upravi pa naložili, naj ponovno prouči možnosti postopka izbire in sofinanciranja programov športa v občini ter pristopi k pripravi sprememb in dopolnitev ustreznih normativnih podlag z namenom zagotavljanja dodatnih spodbud izvajalcem športnih programov na področju športnih prireditev in promocije športa.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

jasno
vlažnost: 80 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

3/19

sobota

3/20

nedelja

14/20

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

V Julijske Alpe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

Doživetja Primorske

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. september 2019

Štirideseti LUFt

PRIREDITVE / Kovor, 21. september 2019

Country večer

PRIREDITVE / Tržič, 21. september 2019

Prifarski muzikantje, Klemen Bučan, Matjaž Javšnik in Jerbas

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)