Dvorana nekdanjega kina Storžič že dobiva podobo športnega centra.

Kino Storžič postaja otroški športni center

Mladi športniki in športni zanesenjaki iz Športnega kluba Dr. Lovka so se odločili, da najamejo prostore nekdanjega kina Storžič in v njih postavijo prvi otroški športni center v Sloveniji. Dela so se s pomočjo sponzorjev in donatorjev lotili kar sami, športni center pa naj bi odprli v naslednjem mesecu.

»Naš namen je, da otroke navdušimo za gibanje. Zato bomo v dopoldanskem času sodelovali z vrtci, prav tako bomo sodelovali s kranjskimi klubi, ki bodo imeli možnost, da se v našem centru predstavijo in mlade navdušijo za vpis v svoje klube.«

Kranj – Nekaj različnih pobud in zamisli je že bilo v minulih letih, v kaj bi lahko spremenili zapuščene prostore nekdanjega kina Storžič v Delavskem domu. Zadnjo pobudo za odkup so pred dobrima dvema letoma dobili kranjski mestni svetniki, predlog takratnega župana Boštjana Trilarja in mestne uprave pa je bil, naj bi občina, ki je imela predkupno pravico, kupila dvorano za potrebe koncertnega centra. Svetniki se takrat z nakupom prostorov, ki jih je prodajal Art Center in za katere bi občina morala odšteti nekaj več kot 219 tisoč evrov, niso strinjali, saj bi bili prostori potrebni tudi temeljite obnove.

Tako so nekdanji prostori kina Storžič ostali prazni. Da ne bodo še naprej propadali, pa so sklenili mladi iz Športnega kluba Dr. Lovka – ter konec letošnjega maja lastnoročno začeli obnovo. »Tukajšnji prostori so bili skoraj 15 let zaprti oziroma se v njih ni nič dogajalo, člani Športnega društva Dr. Lovka iz Drulovke pa smo sklenili, da jih vzamemo v najem in v njih poskrbimo za nove športne programe. Odločili smo se, da naredimo prvi otroški športni center v Kranju in celo v Sloveniji. Imamo že nekaj izkušenj, saj skrbimo za nekatere športne programe, med drugim tudi za uspešno košarkarsko ligo K40,« pravi predsednik Športnega kluba Dr. Lovka in vodja Lige K40 Rok Klemenčič ter dodaja, da bodo v športnem centru pripravljali različne otroške programe.

»Vsak otrok nekje do dvanajstega leta bo lahko na enem mestu preizkusil vse športe in se potem odločil, kateri ga najbolj veseli. Naš namen je, da otroke navdušimo za gibanje. Zato bomo v dopoldanskem času sodelovali z vrtci, prav tako bomo sodelovali s kranjskimi klubi, ki bodo imeli možnost, da se v našem centru predstavijo in mlade navdušijo za vpis v svoje klube. Tako mislim, da pripravljamo dobro priložnost tako za otroke kot za klube, predvsem pa za Kranj,« pravi Rok Klemenčič, ki je s prijatelji trdo poprijel za delo in v teh dneh prostori že dobivajo podobo športnega centra.

»Lastnik prostorov je sicer Art Center, mi pa smo sprva imeli idejo, da bi v Kranju naredili športno akademijo. Na koncu je to zaradi različnih razlogov padlo v vodo in odločili smo se, da začnemo delati postopoma. Našli smo prostor in se v nekaj mesecih dogovorili vse glede financiranja. Dobili smo nekaj partnerjev in podpornikov, ki nam pomagajo z materialom. Investicija je za nas kar velik zalogaj, vendar načrtujemo, da bodo za več kot polovico stroškov z materialom poskrbeli sponzorji. Delamo večinoma sami, le pri strokovnih delih nam pomagajo strokovnjaki,« pravi Rok Klemenčič in dodaja, da je njihova dolgoročna želja, da bi prostor odkupili.

»Radi bi se razvijali in začeli profesionalno delati, vendar smo odločeni, da gremo korak za korakom in skušamo imeti projekt, ki bo povezovalen za Kranj in bo koristen tako za otroke kot klube,« še pravi Rok Klemenčič in dodaja, da si želijo, da bi v septembru začeli predstavitve programov, v oktobru pa bi pa vadbe potekale že po ustaljenem urniku.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

zmerno oblačno
vlažnost: 75 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

5/17

petek

4/19

sobota

4/23

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Lesce, 20. september 2019

Srečanje gorenjskih literatov

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 20. september 2019

Poletavci v žrebu za skiro

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

V Julijske Alpe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)

Za naravi prijazen turizem / 13:51, 19. september

"Za naravi prijazen turizem"-----------------------------Naravi prijaznega turizma ni. Turizem je škodljiv.Posledice turizma so za naravo ka...

Spomin na požig Kokre / 09:46, 19. september

Kokrjani se vedno cakamo na opravicilo tistih naslednikov revolucije, ki so z namerno provokacijo, ubojem soferja kamiona, ki je prevazal sa...

V spomin na padle borce / 21:27, 18. september

Domobranci 1941!??? No, Primož!!! Hudo je priznati namensko žrtvovanje nedolžnih vaščanov, tudi v Srednji Radovni in ... za "svobodo"? Tudi Rusi so "osvobodili" Poljsko.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */