Aparthotel Triglav je ohranil svojo tradicionalno podobo.

Merlak v Bohinju že obnovil Aparthotel Triglav

Manj kot štiri mesece po odmevnem odkupu propadajočih bohinjskih hotelov je konec julija vrata znova odprl zgledno prenovljen Aparthotel Triglav.

Stara Fužina – Konec julija je v Stari Fužini znova zaživel Aparthotel Triglav, nekoč eden od paradnih konj bohinjskega Alpinuma, ki je pod lastništvom Zmaga Pačnika zapadel v slabo stanje, tako kot preostala lastnina nekoč vplivnega vlagatelja. Po marčevskem odmevnem odkupu Pačnikove lastnine s strani uspešnega vlagatelja kriptomilijonarja Damiana Merlaka, je med pregovorno skeptičnimi Bohinjci še vedno manjkalo zaupanja, a štiri mesece kasneje prvi zaključeni projekt Bohinju vliva veliko upanja.

Prenovo Aparthotela Triglav so zaključili v dobrih treh mesecih, tako da se zdaj ta ponaša s 27 apartmaji in popolnoma novo restavracijo. Za več informacij smo zaprosili investitorja in lastnika Damiana Merlaka, ki o sami vrednosti prenove ni želel govoriti, povedal pa je, da je bil objekt v slabem stanju in zato potreben celovite prenove. »Zamenjali smo vse inštalacije, streho, fasado, pohištvo ter na novo naredili restavracijo s kuhinjo.« Obdržali so zunanji videz zgradbe s peskanjem obstoječega lesenega dela fasade. Hotel bo ostal v upravljanju domačega podjetja Alpinia, ki ga po besedah Merlaka vodi poslovni partner Jure Repanšek. Pripadajočo Restavracijo Triglav pa vodi Damir Salkić, prvi odzivi na restavracijo pa so zelo spodbudni.

Merlaka pa čakajo še bistveno trši bohinjski orehi, predvsem hotela Zlatorog in Vogel. Kot je povedal, se za hotel Zlatorog že pripravlja arhitekturni projekt, konkretne ocene obnove pa še nimajo, Ski hotel na Voglu do nadaljnjega ostaja zaprt, saj še niso dosegli dogovora za prevoz tovora z žičnico. »Hotel Bohinj bomo začeli urejati jeseni in bo nared pred naslednjim poletjem. Prenovo Ski hotela na Voglu smo za zdaj dali na stran in se raje posvečamo Zlatorogu. Pogoj za delo na Voglu je urejen prevoz tovora z žičnico. Dokler tega ni, se z ostalimi deležniki niti ne pogovarjamo. Hotel Zlatorog je treba urediti v moderen resort, primeren današnjemu času, na Voglu pa bo treba dati nekoliko več poudarka športu.«

Tako Občina Bohinj kot Turizem Bohinj sta novemu lastniku hotelov že v prvi fazi takoj ponudila roko sodelovanja, saj so zelo veseli, da se je dolgoletna kalvarija hotelov razrešila. Sodelovanje pozitivno ocenjuje tudi Merlak, ki zaključuje, da bodo v primeru, če bo sodelovanje ostalo tako dobro, kot je zdaj, lahko skupaj naredili odlično zgodbo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

jasno
vlažnost: 43 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

3/19

sobota

3/20

nedelja

14/20

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

V Julijske Alpe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

Doživetja Primorske

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. september 2019

Štirideseti LUFt

PRIREDITVE / Kovor, 21. september 2019

Country večer

PRIREDITVE / Tržič, 21. september 2019

Prifarski muzikantje, Klemen Bučan, Matjaž Javšnik in Jerbas

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)