Klemen Bauer, Rok Tršan in Miha Dovžan na pripravah v Obertilliachu / Foto: arhiv SZS

V Obertilliachu brez Faka

Biatlonci so priprave v Obertilliachu opravili brez našega najboljšega Jakova Faka, ki je ostal doma, saj se je razveselil rojstva drugorojenke Lucije. Biatlonsko kariero je zaključil Mitja Drinovec.

Biatlonska A-reprezentanca se je vrnila s priprav v Obertilliachu v Avstriji. Treninge za zimsko sezono bodo nadaljevali na domači Pokljuki. Danes naj bi končno dobili tudi predsednika Zbora za biatlon v Smučarski zvezi Slovenije, naslednika nekdanjega biatlonskega reprezentanta Marka Dolenca, ki je s te funkcije odstopil.

Kranj – Na zimsko sezono se pripravljajo tudi biatlonci. Do začetka svetovnega pokala konec novembra na Švedskem so še trije meseci.

A-reprezentanca trenira pod vodstvom trenerja Uroša Velepca, ki mu v letošnji pripravljalni sezoni občasno pomaga Ljubo Tomažič, v prejšnjih sezonah predvsem strelski svetovalec za vse selekcije. Nov obraz je tudi fizioterapevtka Ula Hafner. Prvi del treninga so opravili na Pagu, kjer so izvajali predvsem daljše treninge na kolesu. Sledile so priprave na Pokljuki in v Obertilliachu v Avstriji, v juliju še v Hochfilznu. Za avgustovske skupne priprave so znova odšli v Obertilliach, kjer so v ključnem delu pripravljalne sezone opravili zelo naporne treninge. Tam ni bilo Jakova Faka, ki je te priprave zaradi rojstva hčerke Lucije izpustil. V Avstriji so trenirali Klemen Bauer, Rok Tršan in Miha Dovžan. Tam prav tako ni bilo Mitje Drinovca, ki se je odločil za konec biatlonske kariere in se bo posvetil študiju.

Skupaj pa se na sezono pripravljajo članice in mladinke. Ženska reprezentanca je tako združena in trenira pod vodstvom Andreje Mali, ki se ji je letos pridružil Lenart Oblak. Skrbita za sedem deklet – Urško Poje, Polono Klemenčič, Leo Einfalt, Nino Zadravec, Niko Vindišar, Živo Klemenčič in Tais Vozelj. Pozimi bo ekipa razdeljena, saj bo del na tekmovanjih svetovnega pokala, druge pa na pokalu IBU ali junior pokalu IBU. V biatlonskih vrstah pravijo, da so cilji za letošnjo sezono visoki in realni: napredek pri tekmovalkah na vseh nivojih, v svetovnem pokalu se redno uvrščati na mesta, ki prinašajo točke, redno nastopati z žensko štafeto v svetovnem pokalu, ohraniti trenutno kvoto števila tekmovalk v svetovnem pokalu, v mladinski kategoriji pa se uvrščati med najboljše. Dekleta največ treninga opravijo na Pokljuki, imela pa so tudi priprave v Obertilliachu in Kobaridu.

Moška mladinska reprezentanca se od lanske sezone ni bistveno spremenila. Nov član je le Jernej Goropečnik. Trener ostaja Janez Marič, pomočnik je Jure Ožbolt. Mladi slovenski biatlonci so v preteklih sezonah pokazali velik napredek. Lani so na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojili štiri medalje. Prvo ime ekipe je Alex Cisar, ki si je po uspešni sezoni vzel nekaj več časa za maturo, ki jo je uspešno opravil. V letošnji sezoni se bodo lahko vsaj nekateri že preizkusili v svetovnem pokalu, predvsem Cisar bo imel možnost, da nabere potrebne izkušnje na najvišji ravni tekmovanja.

V biatlonskih vrstah gradijo ekipo, ki bo lahko uspešno nastopala na domačem svetovnem prvenstvu leta 2021 na Pokljuki.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

pretežno jasno
vlažnost: 63 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-5/12

petek

-5/13

sobota

-3/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

IZLETI / Kranj, 21. februar 2020

Pustovanje 2020

OBVESTILA / Bled, 21. februar 2020

Brezplačne počitniške delavnice

OBVESTILA / Kranj, 21. februar 2020

Obvestila Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Kranj, 21. februar 2020

Smučarsko tekmovanje v Bohinju odpade

PRIREDITVE / Jesenice, 21. februar 2020

Za otroke

GLASBA / Radovljica, 21. februar 2020

Koncert študentov graške univerze

GLEDALIŠČE / Tržič, 21. februar 2020

Kriza srednjih let

IZLETI / Kranj, 22. februar 2020

Pustovanje 2020

 

 
 

 

 
 
 

Dan turističnih vodnikov / 08:17, 21. februar

Boljš kot muzeji so bifeji.

Tone odpadkov se znova kopičijo / 08:13, 21. februar

Po takih in podobnih člankih se komunala podraži. Že videno.

PRIMITE SE ZA DENARNICE!!!

Soglasje za žičnico / 21:42, 18. februar

Dvomim, da je to dobra odločitev. Smučišči Vogel in Soriška planina sta dosti višja od Koble in bosta imela več snega in tudi ugodnejše nižj...

Dobre delavce je treba ceniti / 18:03, 18. februar

Pred leti so vsi sindikati SKEI organizirali solidarno stavko z evropskimi sindikati. Tudi v našem podjetju, ki ga sedaj žal ni več, ker je...

Našli so junakinjo iz Turčije / 16:16, 18. februar

Ta smučarka je prišla na tekmovanje ene 'xy' tekme na Krvavcu in zasedla predzadnje mesto. Kar ni smešno, ker nekdo je tudi zadnji in dobil ...

Dobre delavce je treba ceniti / 16:09, 18. februar

In kje je rešitev? Samo en dan, en sam samcat dan ne bi šli delavci na delo - pa klecne komplet vsa gamad pri koritu. Morali bi pa VSI!!
JE res nemogoče to uresničit??

Osvobodilna fronta / 16:07, 18. februar

Nekaj ne štima s tem pismom. Aha, že vem. Ni domobrancev.