Priznanja za živilske izdelke in kmetijsko mehanizacijo

Sejemska priznanja za živilske izdelke in kmetijsko mehanizacijo bodo prejeli tudi gorenjski izdelovalci in prodajalci.

Na sejmu bodo razglasili rezultate ocenjevanj in podelili priznanja najboljšim na slovesnih podelitvah, ki bodo v nedeljo, ponedeljek in v torek.

Gornja Radgona – V okviru letošnjega kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni so potekala tudi mednarodna ocenjevanja mleka, mesa ter mesnih in mlečnih izdelkov, vina, medu, sadnih sokov, pijač in embaliranih vod ter kmetijske mehanizacije in opreme. Na teh ocenjevanjih, na katerih je (brez upoštevanja kmetijske mehanizacije in opreme) s 1347 izdelki sodelovalo več kot štiristo izdelovalcev, so se izkazali tudi gorenjski izdelovalci.

Na ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov je naziv šampion kakovosti prejelo 25 izdelkov, med njimi tudi zlata mortadela Anton in zlata mortadela Anton z olivami iz podjetja Meso Kamnik, ki je sicer dobilo še tri zlate medalje, pet zlatih medalj za tržno ponudbo, pet srebrnih medalj in dve srebrni medalji za tržno ponudbo. Mesarstvo Oblak iz Žirov je prejelo zlato medaljo za pet izdelkov, srebrno medaljo za osem in bronasto za tri izdelke, Marko Dolenc s Hribarjeve kmetije v Predosljah zlato za tri izdelke in bronasto za en izdelek, Nimrod iz Škofje Loke pa šest zlatih medalj za tržno ponudbo.

Na mednarodnem ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov so od šestih šampionov kakovosti štiri dobile Ljubljanske mlekarne, ki del mleka za svoje izdelke odkupijo tudi na Gorenjskem. Biotehniški center Naklo je dobil dve srebrni medalji ter eno bronasto, Moji štruklji Slovenije iz Tržiča pa eno srebrno in eno bronasto medaljo.

Na ocenjevanju sadnih sokov, pijač in embaliranih vod je Dragica Štirn s Suhe pri Predosljah prejela dva šampiona kakovosti – za zeliščni sirup ingver in za tovrstni sirup brez dodanega sladkorja, poleg tega pa še veliko zlato in srebrno medaljo. Kmetija Princ s Hudega pri Tržiču je za svoje sokove prejela tri velike zlate medalje, tri zlate, tri srebrne in še šest bronastih, Nektar Natura iz Kamnika eno zlato in dve bronasti medalji, družba Voda 902 iz Podloma pri Stahovici pa eno veliko zlato medaljo, tri zlate ter po eno srebrno in bronasto medaljo.

Na ocenjevanje medu je eden od šestih prvakov vrste postal kostanjev med Čebelarstva Kimovec iz Šenčurja. Poleg Kimovca so priznanja prejeli še nekateri čebelarji s širšega gorenjskega območja: Jure Andrejka iz Domžal zlato in srebrno medaljo, Jože Ribnikar z Golnika prav tako zlato in srebrno medaljo, Viljem Rozman iz Radovljice pa srebrno medaljo.

Včeraj in danes poteka na sejmu še ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme, ki jo razstavljavci predstavljajo na sejmu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

jasno
vlažnost: 80 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

3/19

sobota

3/20

nedelja

14/20

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

V Julijske Alpe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Kranj, 21. september 2019

Doživetja Primorske

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. september 2019

Štirideseti LUFt

PRIREDITVE / Kovor, 21. september 2019

Country večer

PRIREDITVE / Tržič, 21. september 2019

Prifarski muzikantje, Klemen Bučan, Matjaž Javšnik in Jerbas

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

 

 
 

 

 
 
 

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)