Priznanja za živilske izdelke in kmetijsko mehanizacijo

Sejemska priznanja za živilske izdelke in kmetijsko mehanizacijo bodo prejeli tudi gorenjski izdelovalci in prodajalci.

Na sejmu bodo razglasili rezultate ocenjevanj in podelili priznanja najboljšim na slovesnih podelitvah, ki bodo v nedeljo, ponedeljek in v torek.

Gornja Radgona – V okviru letošnjega kmetijsko-živilskega sejma v Gornji Radgoni so potekala tudi mednarodna ocenjevanja mleka, mesa ter mesnih in mlečnih izdelkov, vina, medu, sadnih sokov, pijač in embaliranih vod ter kmetijske mehanizacije in opreme. Na teh ocenjevanjih, na katerih je (brez upoštevanja kmetijske mehanizacije in opreme) s 1347 izdelki sodelovalo več kot štiristo izdelovalcev, so se izkazali tudi gorenjski izdelovalci.

Na ocenjevanju mesa in mesnih izdelkov je naziv šampion kakovosti prejelo 25 izdelkov, med njimi tudi zlata mortadela Anton in zlata mortadela Anton z olivami iz podjetja Meso Kamnik, ki je sicer dobilo še tri zlate medalje, pet zlatih medalj za tržno ponudbo, pet srebrnih medalj in dve srebrni medalji za tržno ponudbo. Mesarstvo Oblak iz Žirov je prejelo zlato medaljo za pet izdelkov, srebrno medaljo za osem in bronasto za tri izdelke, Marko Dolenc s Hribarjeve kmetije v Predosljah zlato za tri izdelke in bronasto za en izdelek, Nimrod iz Škofje Loke pa šest zlatih medalj za tržno ponudbo.

Na mednarodnem ocenjevanju mleka in mlečnih izdelkov so od šestih šampionov kakovosti štiri dobile Ljubljanske mlekarne, ki del mleka za svoje izdelke odkupijo tudi na Gorenjskem. Biotehniški center Naklo je dobil dve srebrni medalji ter eno bronasto, Moji štruklji Slovenije iz Tržiča pa eno srebrno in eno bronasto medaljo.

Na ocenjevanju sadnih sokov, pijač in embaliranih vod je Dragica Štirn s Suhe pri Predosljah prejela dva šampiona kakovosti – za zeliščni sirup ingver in za tovrstni sirup brez dodanega sladkorja, poleg tega pa še veliko zlato in srebrno medaljo. Kmetija Princ s Hudega pri Tržiču je za svoje sokove prejela tri velike zlate medalje, tri zlate, tri srebrne in še šest bronastih, Nektar Natura iz Kamnika eno zlato in dve bronasti medalji, družba Voda 902 iz Podloma pri Stahovici pa eno veliko zlato medaljo, tri zlate ter po eno srebrno in bronasto medaljo.

Na ocenjevanje medu je eden od šestih prvakov vrste postal kostanjev med Čebelarstva Kimovec iz Šenčurja. Poleg Kimovca so priznanja prejeli še nekateri čebelarji s širšega gorenjskega območja: Jure Andrejka iz Domžal zlato in srebrno medaljo, Jože Ribnikar z Golnika prav tako zlato in srebrno medaljo, Viljem Rozman iz Radovljice pa srebrno medaljo.

Včeraj in danes poteka na sejmu še ocenjevanje kmetijske mehanizacije in opreme, ki jo razstavljavci predstavljajo na sejmu.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 88 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/12

petek

-6/14

sobota

-3/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

IZLETI / Kranj, 21. februar 2020

Pustovanje 2020

OBVESTILA / Bled, 21. februar 2020

Brezplačne počitniške delavnice

OBVESTILA / Kranj, 21. februar 2020

Obvestila Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Kranj, 21. februar 2020

Smučarsko tekmovanje v Bohinju odpade

PRIREDITVE / Jesenice, 21. februar 2020

Za otroke

GLASBA / Radovljica, 21. februar 2020

Koncert študentov graške univerze

GLEDALIŠČE / Tržič, 21. februar 2020

Kriza srednjih let

IZLETI / Kranj, 22. februar 2020

Pustovanje 2020

 

 
 

 

 
 
 

Soglasje za žičnico / 21:42, 18. februar

Dvomim, da je to dobra odločitev. Smučišči Vogel in Soriška planina sta dosti višja od Koble in bosta imela več snega in tudi ugodnejše nižj...

Dobre delavce je treba ceniti / 18:03, 18. februar

Pred leti so vsi sindikati SKEI organizirali solidarno stavko z evropskimi sindikati. Tudi v našem podjetju, ki ga sedaj žal ni več, ker je...

Našli so junakinjo iz Turčije / 16:16, 18. februar

Ta smučarka je prišla na tekmovanje ene 'xy' tekme na Krvavcu in zasedla predzadnje mesto. Kar ni smešno, ker nekdo je tudi zadnji in dobil ...

Dobre delavce je treba ceniti / 16:09, 18. februar

In kje je rešitev? Samo en dan, en sam samcat dan ne bi šli delavci na delo - pa klecne komplet vsa gamad pri koritu. Morali bi pa VSI!!
JE res nemogoče to uresničit??

Osvobodilna fronta / 16:07, 18. februar

Nekaj ne štima s tem pismom. Aha, že vem. Ni domobrancev.

Čudovite živali na Bledu / 15:54, 18. februar

Koliko je pa vstopnina? Koliko parkplac? Hrrčke in zajčke lahko božaš na bližnji kmetiji. Anakonda bo itak 'spala', drugi pitoni počivali.....

Krvavec s Progo Jureta Koširja / 15:54, 18. februar

Sam še morostarji dilcajo