Leon Keder bo družbo Velika planina vodil vsaj še dve leti in pol.

Nihalki bodo zamenjali vrvi

Družbo Velika planina bo še naprej vodil Leon Keder, so te dni odločili nadzorniki, saj je v teku nekaj velikih projektov, ki jih želi dokončati.

Z nihalko so na Veliko planino od 1. januarja do 31. julija letos prepeljali že več kot 35 tisoč obiskovalcev, kar je največ, odkar podatke beležijo elektronsko.

Velika planina – Leonu Kedru, direktorju družbe Velika planina, ki se mu je julija iztekel štiriletni mandat, je bil na predlog nadzornega sveta družbe ter ob soglasju Občine Kamnik, ki je stoodstotna lastnice družbe, direktorski mandat podaljšan še za trideset mesecev oz. dve leti in pol, saj bi bilo na vrhuncu poletne turistične sezone zelo neugodno menjati vodstvo. Za to so se odločili tudi zaradi dobrih poslovnih rezultatov ter dejstva, da je Keder že začel nekaj velikih projektov, ki jih bo treba izpeljati v prihodnje.

Eden večjih projektov bo gradnja novega objekta, v katerem bo poleg gostilne tudi uprava družbe Velika planina. Spomnimo, da je bil objekt pred dvema letoma in pol močno poškodovan v požaru, zato so ga do tal porušili in takoj začeli priprave na novega. »Čakamo zadnje soglasje od Arsa, vse ostalo je že pripravljeno za vlogo za gradbeno dovoljenje, ki ga bomo, upam, prejeli čim prej, tako da bi jeseni že lahko začeli gradnjo. Ves denar smo za ta projekt že imeli zagotovljen, a smo ga nato morali preusmeriti v nekatere druge projekte, tako da imamo za zdaj dvesto tisoč evrov, kar bo zadostovalo za začetek gradnje, naslednje leto bomo pa nadaljevali,« nam je povedal Leon Keder, ki s sodelavci družbe od požara naprej deluje v zabojniku, v katerem so si uredili začasne pisarne za upravo družbe, v posebnem zabojniku so uredili tudi prodajo vozovnic za nihalko.

Prav nihalka pa je tista, za katero bo letos znova treba nameniti približno pol milijona evrov. »Letos moramo zamenjati vrvi, ki smo jih že kupili, čakamo le dobavitelja, da nam jih do decembra dobavi, nato pa bomo takoj začeli menjavo. Nihalka je pač objekt, ki ga je treba redno vzdrževati, in ker vrsto let, če ne desetletij, stvari niso bile menjane, je treba opraviti tudi takšne večje obnove. Strojnica je obnovljena, te nove vrvi bodo svoje delo opravljale vsaj trideset let, čaka pa nas le še menjava kabin. Letos jih bomo obnovili, v prihodnjih letih pa bo treba zamenjati tudi te,« nam še pojasni Keder in doda, da bodo vse ostale investicije – poleg naštetega si želijo predvsem asfaltirati in zarisati parkirišči pri spodnji postaji nihalke in prek ceste ter razširiti kamp in ga posodobiti z glampingom. Vse to si direktor želi uresničiti še v tem podaljšanem mandatu.

Velika planina je letošnje leto sicer izredno dobro obiskana, kar se kaže na prihodkih družbe, žal pa tudi na prometnem kaosu. Od 1. januarja do 31. julija so na planino prepeljali rekordnih 35 tisoč potnikov, kar je največ od leta 1996, odkar podatke beležijo elektronsko. Veliko obiskovalcev se na planino poda tudi peš ali z avtom, zaradi česar je v lepih dneh ob koncih tedna cesta na Kranjski Rak in naprej praktično neprevozna in povsem zaparkirana, kar pa bo z ukrepi, ki so že v načrtih, morala rešiti občina.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

pretežno jasno
vlažnost: 20 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-1/10

petek

-7/10

sobota

4/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. februar 2020

Za otroke

DELAVNICE / Mavčiče, 28. februar 2020

Pomen in možnosti ohranjanja arhitekturne podobe vasi ob Savi

OBVESTILA / Šenčur, 28. februar 2020

Zbor članov Društva upokojencev Šenčur

GLEDALIŠČE / Podbrezje, Predoslje, 28. februar 2020

Spustite me pod kovter, gospa Markham

DELAVNICE / Kokrica, 28. februar 2020

Delavnica za notranje ozdravljenje

RAZSTAVE / Slovenski Javornik, 28. februar 2020

Slike Darinke Cuznar

IZLETI / Kranj, 29. februar 2020

Turni smuk oz. zimski pohod na Možica

IZLETI / Kranj, 29. februar 2020

Turni smuk in/ali zimski pohod na Možica

 

 
 

 

 
 
 

Za mandatarja predlagan Janez Janša / 15:46, 28. februar

Primož, kaj sem reku?
Da do predčasnih volitev ne bo prišlo.
Moram pa priznat, da sem se zezal.

Za mandatarja predlagan Janez Janša / 10:48, 28. februar

V demokratičnih zahodnih državah se izmenjujeta na oblasti nasprotna politična pola. Pri nas pa še vedno prevladuje jugonostalgija.

Za mandatarja predlagan Janez Janša / 10:41, 28. februar

Yeahhh, vlada narodne enotnosti in ubijalski tandem Janša - Počivalšek !!
To mi deli !!

Za mandatarja predlagan Janez Janša / 09:48, 28. februar

Zadnja leta je Slovenija nezasluženo imela vlade, ki so nekaterim prinesle kar nekaj, večini pa tako problem, revščino in nepravic, kr neki....

Zimske počitnice / 16:08, 27. februar

Prehitro sem pritisnil enter. Še tole:" Zgodnja smuka takoj zjutraj, ko drugih smučarjev še ni, mi odtehta skoraj celodnevno potrebo po viju...

Zimske počitnice / 15:58, 27. februar

"Odveč mi je počivati v gostilnah, kjer je redko kakšna ponudba dobra."
------------------------
Kako pa ti to veš?

Po sporu z bivšo ženo še s kolom nad policista / 14:26, 27. februar

Tega so pa ornk zjezal..