Leon Keder bo družbo Velika planina vodil vsaj še dve leti in pol.

Nihalki bodo zamenjali vrvi

Družbo Velika planina bo še naprej vodil Leon Keder, so te dni odločili nadzorniki, saj je v teku nekaj velikih projektov, ki jih želi dokončati.

Z nihalko so na Veliko planino od 1. januarja do 31. julija letos prepeljali že več kot 35 tisoč obiskovalcev, kar je največ, odkar podatke beležijo elektronsko.

Velika planina – Leonu Kedru, direktorju družbe Velika planina, ki se mu je julija iztekel štiriletni mandat, je bil na predlog nadzornega sveta družbe ter ob soglasju Občine Kamnik, ki je stoodstotna lastnice družbe, direktorski mandat podaljšan še za trideset mesecev oz. dve leti in pol, saj bi bilo na vrhuncu poletne turistične sezone zelo neugodno menjati vodstvo. Za to so se odločili tudi zaradi dobrih poslovnih rezultatov ter dejstva, da je Keder že začel nekaj velikih projektov, ki jih bo treba izpeljati v prihodnje.

Eden večjih projektov bo gradnja novega objekta, v katerem bo poleg gostilne tudi uprava družbe Velika planina. Spomnimo, da je bil objekt pred dvema letoma in pol močno poškodovan v požaru, zato so ga do tal porušili in takoj začeli priprave na novega. »Čakamo zadnje soglasje od Arsa, vse ostalo je že pripravljeno za vlogo za gradbeno dovoljenje, ki ga bomo, upam, prejeli čim prej, tako da bi jeseni že lahko začeli gradnjo. Ves denar smo za ta projekt že imeli zagotovljen, a smo ga nato morali preusmeriti v nekatere druge projekte, tako da imamo za zdaj dvesto tisoč evrov, kar bo zadostovalo za začetek gradnje, naslednje leto bomo pa nadaljevali,« nam je povedal Leon Keder, ki s sodelavci družbe od požara naprej deluje v zabojniku, v katerem so si uredili začasne pisarne za upravo družbe, v posebnem zabojniku so uredili tudi prodajo vozovnic za nihalko.

Prav nihalka pa je tista, za katero bo letos znova treba nameniti približno pol milijona evrov. »Letos moramo zamenjati vrvi, ki smo jih že kupili, čakamo le dobavitelja, da nam jih do decembra dobavi, nato pa bomo takoj začeli menjavo. Nihalka je pač objekt, ki ga je treba redno vzdrževati, in ker vrsto let, če ne desetletij, stvari niso bile menjane, je treba opraviti tudi takšne večje obnove. Strojnica je obnovljena, te nove vrvi bodo svoje delo opravljale vsaj trideset let, čaka pa nas le še menjava kabin. Letos jih bomo obnovili, v prihodnjih letih pa bo treba zamenjati tudi te,« nam še pojasni Keder in doda, da bodo vse ostale investicije – poleg naštetega si želijo predvsem asfaltirati in zarisati parkirišči pri spodnji postaji nihalke in prek ceste ter razširiti kamp in ga posodobiti z glampingom. Vse to si direktor želi uresničiti še v tem podaljšanem mandatu.

Velika planina je letošnje leto sicer izredno dobro obiskana, kar se kaže na prihodkih družbe, žal pa tudi na prometnem kaosu. Od 1. januarja do 31. julija so na planino prepeljali rekordnih 35 tisoč potnikov, kar je največ od leta 1996, odkar podatke beležijo elektronsko. Veliko obiskovalcev se na planino poda tudi peš ali z avtom, zaradi česar je v lepih dneh ob koncih tedna cesta na Kranjski Rak in naprej praktično neprevozna in povsem zaparkirana, kar pa bo z ukrepi, ki so že v načrtih, morala rešiti občina.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

delno oblačno
vlažnost: 79 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

5/17

petek

2/20

sobota

5/23

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Lesce, 20. september 2019

Srečanje gorenjskih literatov

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 20. september 2019

Poletavci v žrebu za skiro

OBVESTILA / Lesce, 20. september 2019

Triglav vabi nove pevce

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Žiri, 20. september 2019

Predstavitev nove knjige Apolonije Klančar

 

 
 

 

 
 
 

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)

Za naravi prijazen turizem / 13:51, 19. september

"Za naravi prijazen turizem"-----------------------------Naravi prijaznega turizma ni. Turizem je škodljiv.Posledice turizma so za naravo ka...

Spomin na požig Kokre / 09:46, 19. september

Kokrjani se vedno cakamo na opravicilo tistih naslednikov revolucije, ki so z namerno provokacijo, ubojem soferja kamiona, ki je prevazal sa...

V spomin na padle borce / 21:27, 18. september

Domobranci 1941!??? No, Primož!!! Hudo je priznati namensko žrtvovanje nedolžnih vaščanov, tudi v Srednji Radovni in ... za "svobodo"? Tudi Rusi so "osvobodili" Poljsko.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */