Boris Golob, najemnik Starega gradu, v prenovljeni drugi etaži objekta, ki jo je občina obnovila lansko leto.

Gradu vračajo dobro ime

Stari grad nad Kamnikom je priljubljena pohodniška in izletniška točka, ki pa je imela v preteklosti zaradi težav z najemnikom že precej slab prizvok. Občina se, odkar ima objekt znova v posesti, trudi z obnovo in investicijami, potencial pa v tej točki vidita tudi Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik in novi najemnik.

Kamnik – Dobri dve leti sta že minili, odkar je objekt na Starem gradu nad Kamnikom dobil novega na­j­emnika, ki je v stavbi znova odprl gostišče in letošnjega maja še težko pričakovano kuhinjo. Po tem, ko je občina pred dvema letoma sprva temeljito prenovila kletno etažo, kjer je prostor dobila kavarnica, so lansko poletje začeli obnavljati še srednjo etažo, kjer so maja letos zagnali še kuhinjo in uredili večnamenski prostor z veliko jedilnico.

»Z občino smo sprva podpisali najemno pogodbo za pet let, letos pa smo jo podaljšali še za pet let, saj smo večji del kuhinjske opreme kupili sami. Občina je poskrbela za obnovo prostorov, oprema pa bi bila v tem hipu za občinski proračun prevelik zalogaj,« nam je povedal najemnik Boris Golob z Rov pri Radomljah, ki na Starem gradu ob veliki pomoči žene Veronike in sodelavcev vodi Grajsko teraso. Obnovljene zgradbe je zelo vesel, a opozarja, da bo občina morala čim prej obnoviti tudi fasado in zagotoviti primerno izolacijo, saj bo brez tega investicija zadnjih let slej ko prej izgubila vrednost.

S sodelovanjem z občino je sicer zadovoljen. Del najemnine Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vrača v vzdrževanje tako poti kot obzidja. Markacisti Planinskega društva Kamnik so letos znova obnovili del pešpoti, ki vodi na grad, in je bila ob deževnih dneh precej blatna, temeljito pa so letos po skoraj dveh desetletjih spet očistili obzidje, ki je zdaj iz doline še bolj vidno. Za prijetno vzdušje in urejeno okolje je najemnik namestil tudi igrala za otroke, stojala za kolesa, ležalnike, stojala za pohodne palice in vrsto drugih malenkosti, ki pričakajo obiskovalce gradu. Ti se na vrh podajo peš ali pa z avtomobilom po asfaltirani cesti. Letošnje poletje so našteli vedno več tujcev. Na obisk jih zdaj privablja tudi kuhinja, saj imajo ponudbo Okusov Kamnika z divjačinskim golažem, kamniško kajžerico in trničem, jedi na žlico in domače sladice, kot so potica, zavitki in štruklji, ki jih pripravlja kuharica Vida Bahč.

Poleg številnih dogodkov pa bo ponudbo na Starem gradu že kmalu obogatila tudi razgledna ploščad, ki pa jo na svojem zemljišču ob neposredni bližini gostišča postavlja zasebnik Stanislav Knez.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

jasno
vlažnost: 99 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

3/21

nedelja

14/23

ponedeljek

14/21

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Gozd Martuljek, 22. september 2019

Pohod na Kurji vrh

PRIREDITVE / Križe, 22. september 2019

Palačinkin ŽivŽav

PRIREDITVE / Žiri, 22. september 2019

Markov tek

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Cerklje, 23. september 2019

Žig in razstava o Borštniku

 

 
 

 

 
 
 

Nižja gospodarska rast / 19:35, 21. september

"Levica in koalicija zbližali stališča"
---------------------------
Slovenija nova Švica:
ukinitev dopolnilnega zvarovanja in 1000€ pokojnine .
Hudooo!

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...