Dela na krožišču v Bitnjah se končujejo. / Foto: Tina Dokl

V Kranju dve novi krožišči

Te dni se zaključuje gradnja novega krožišča v Bitnjah, pripravljajo pa se tudi na asfaltiranje prenovljenega krožišča na Primskovem.

Kranj – Na državni cesti Kranj–Škofja Loka, kjer se v Bitnjah pridruži Škofjeloška cesta in kjer je bilo veliko težav pri vključevanju na glavno cesto, že od prejšnjega tedna promet poteka po novo urejenem in asfaltiranem krožišču. Razen krajših zapor in prometa, urejenega s semaforji, do prejšnjega konca tedna, ko je potekalo asfaltiranje, popolnih zapor prometa ni bilo, gneče okoli delovišča pa je vsak dan manj, saj te dni zaključujejo še zadnja dela. Novo krožišče je premera 38 metrov, na vseh priključnih krakih so tudi ločilni otoki. Pogodba med investitorjem Ministrstvom za infrastrukturo, soinvestitorjem Mestno občino Kranj in izbranim izvajalcem Gratel, d. o. o., je bila podpisana marca letos, vrednost investicije je dobrih 503 tisoč evrov, od tega je Mestna občina Kranj prispevala dobrih 39 tisoč, in sicer za izvedbo na občinski cesti.

Še dražja je investicija v rekonstrukcijo in razširitev krožišča Primskovo. Dela bodo namreč predvidoma stala skoraj 1,15 milijona evrov, začela pa so se konec maja. Prenova krožišča je potrebna za povečanje njegove pretočnosti, dela pa naj bi bila končala oktobra. V Gorenjski gradbeni družbi ta konec tedna v krožišču načrtujejo popolno zaporo zaradi asfaltiranja. Začela naj bi se v soboto, 31. avgusta, ob 5. uri zjutraj in trajala do nedelje, 1. septembra, do polnoči. Vsi kraki krožnega križišča bodo zaprti do prvega sosednjega križišča. V času zapore bo obvoz mogoč po državnih in lokalnih cestah. V primeru slabega vremena ali nepredvidenih zapletov pri gradnji bo popolna zapora vzpostavljena naslednji konec tedna, 7. in 8. septembra.

Prav novo krožišče na Primskovem vzbuja nekaj skrbi šoferjev, zato smo za nasvet, kako se znajti v tako imenovanem turbo krožišču, prosili kranjske policiste.

»Pred vstopom na krožišče se mora voznik pravočasno razvrstiti na tisti prometni pas, po katerem bo prevozil krožišče. Prednost ima tisti, ki je že na krožišču. Voznik, ki se vključuje na krožišče, mora torej spustiti mimo vse, ki se že vozijo po njem. Menjave prometnih pasov znotraj tega krožišča niso dovoljene, prometni pasovi pa bodo tudi fizično ločeni z nizkimi betonskimi elementi,« pojasnjuje višji samostojni policijski inšpektor in predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos ter opozarja: »Če se voznik razvrsti na nepravilen pas, naj nadaljuje vožnjo, se pravilno izključi iz krožišča, nadaljuje vožnjo do naslednjega križišča ali primernega varnega mesta ter tam vozilo obrne in se potem vrne nazaj proti krožišču.« Seveda je treba pri izključitvi iz krožišča to nakazati s smernikom.

Ker bo novo krožišče na Primskovem povsem drugačno od sedanjega in bo imelo tako imenovane turbo izvoze, pri čemer bo šel desni prometni pas iz smeri Škofje Loke proti Šenčurju in prav tako desni prometni pas iz smeri Preddvora proti Kranju, vozniki, ki prihajajo iz smeri Preddvora, na krožišču ne bodo mogli zaviti nazaj proti Preddvoru. Enako velja tudi za smer iz Škofje Loke. Prav tako vozniki ne bodo mogli voziti v krogu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 89 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-1/9

petek

-6/11

sobota

5/10

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. februar 2020

Za otroke

DELAVNICE / Mavčiče, 28. februar 2020

Pomen in možnosti ohranjanja arhitekturne podobe vasi ob Savi

OBVESTILA / Šenčur, 28. februar 2020

Zbor članov Društva upokojencev Šenčur

GLEDALIŠČE / Podbrezje, Predoslje, 28. februar 2020

Spustite me pod kovter, gospa Markham

RAZSTAVE / Slovenski Javornik, 28. februar 2020

Slike Darinke Cuznar

DELAVNICE / Kokrica, 28. februar 2020

Delavnica za notranje ozdravljenje

IZLETI / Kranj, 29. februar 2020

Turni smuk oz. zimski pohod na Možica

IZLETI / Kranj, 29. februar 2020

Turni smuk in/ali zimski pohod na Možica

 

 
 

 

 
 
 

Zimske počitnice / 16:08, 27. februar

Prehitro sem pritisnil enter. Še tole:" Zgodnja smuka takoj zjutraj, ko drugih smučarjev še ni, mi odtehta skoraj celodnevno potrebo po viju...

Zimske počitnice / 15:58, 27. februar

"Odveč mi je počivati v gostilnah, kjer je redko kakšna ponudba dobra."
------------------------
Kako pa ti to veš?

Po sporu z bivšo ženo še s kolom nad policista / 14:26, 27. februar

Tega so pa ornk zjezal..

Goljufi lahko tudi pozvonijo / 09:21, 27. februar

Mam jest za take fičfiriče vratarja, pasme nemški ovčar !

Poškodovan most na Mlinem / 08:01, 27. februar

Mogoče je to priložnost, da Bled postane zelena prestolnica turizma., Kraj brez tovornega in avtobusnega prometa. Čestitam.

Koronavirus že prav blizu nas / 22:12, 26. februar

Ko ni cepiva, je pomembna higiena. Ko je cepivo, higiena ni na prvem mestu. Oboje je izum medicine, vendar od higiene nima skoraj nihče nič ...

Koronavirus že prav blizu nas / 12:42, 26. februar

Slovenci delajo zaloge hrane medtem, ko prvega uradno okuženega koronavirusnika sploh še ni !
Ob tem je v zadnjem času v Sloveniji zaradi gripe umrlo 160 ljudi ! Logika, adijo pamet.