Dela na krožišču v Bitnjah se končujejo. / Foto: Tina Dokl

V Kranju dve novi krožišči

Te dni se zaključuje gradnja novega krožišča v Bitnjah, pripravljajo pa se tudi na asfaltiranje prenovljenega krožišča na Primskovem.

Kranj – Na državni cesti Kranj–Škofja Loka, kjer se v Bitnjah pridruži Škofjeloška cesta in kjer je bilo veliko težav pri vključevanju na glavno cesto, že od prejšnjega tedna promet poteka po novo urejenem in asfaltiranem krožišču. Razen krajših zapor in prometa, urejenega s semaforji, do prejšnjega konca tedna, ko je potekalo asfaltiranje, popolnih zapor prometa ni bilo, gneče okoli delovišča pa je vsak dan manj, saj te dni zaključujejo še zadnja dela. Novo krožišče je premera 38 metrov, na vseh priključnih krakih so tudi ločilni otoki. Pogodba med investitorjem Ministrstvom za infrastrukturo, soinvestitorjem Mestno občino Kranj in izbranim izvajalcem Gratel, d. o. o., je bila podpisana marca letos, vrednost investicije je dobrih 503 tisoč evrov, od tega je Mestna občina Kranj prispevala dobrih 39 tisoč, in sicer za izvedbo na občinski cesti.

Še dražja je investicija v rekonstrukcijo in razširitev krožišča Primskovo. Dela bodo namreč predvidoma stala skoraj 1,15 milijona evrov, začela pa so se konec maja. Prenova krožišča je potrebna za povečanje njegove pretočnosti, dela pa naj bi bila končala oktobra. V Gorenjski gradbeni družbi ta konec tedna v krožišču načrtujejo popolno zaporo zaradi asfaltiranja. Začela naj bi se v soboto, 31. avgusta, ob 5. uri zjutraj in trajala do nedelje, 1. septembra, do polnoči. Vsi kraki krožnega križišča bodo zaprti do prvega sosednjega križišča. V času zapore bo obvoz mogoč po državnih in lokalnih cestah. V primeru slabega vremena ali nepredvidenih zapletov pri gradnji bo popolna zapora vzpostavljena naslednji konec tedna, 7. in 8. septembra.

Prav novo krožišče na Primskovem vzbuja nekaj skrbi šoferjev, zato smo za nasvet, kako se znajti v tako imenovanem turbo krožišču, prosili kranjske policiste.

»Pred vstopom na krožišče se mora voznik pravočasno razvrstiti na tisti prometni pas, po katerem bo prevozil krožišče. Prednost ima tisti, ki je že na krožišču. Voznik, ki se vključuje na krožišče, mora torej spustiti mimo vse, ki se že vozijo po njem. Menjave prometnih pasov znotraj tega krožišča niso dovoljene, prometni pasovi pa bodo tudi fizično ločeni z nizkimi betonskimi elementi,« pojasnjuje višji samostojni policijski inšpektor in predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos ter opozarja: »Če se voznik razvrsti na nepravilen pas, naj nadaljuje vožnjo, se pravilno izključi iz krožišča, nadaljuje vožnjo do naslednjega križišča ali primernega varnega mesta ter tam vozilo obrne in se potem vrne nazaj proti krožišču.« Seveda je treba pri izključitvi iz krožišča to nakazati s smernikom.

Ker bo novo krožišče na Primskovem povsem drugačno od sedanjega in bo imelo tako imenovane turbo izvoze, pri čemer bo šel desni prometni pas iz smeri Škofje Loke proti Šenčurju in prav tako desni prometni pas iz smeri Preddvora proti Kranju, vozniki, ki prihajajo iz smeri Preddvora, na krožišču ne bodo mogli zaviti nazaj proti Preddvoru. Enako velja tudi za smer iz Škofje Loke. Prav tako vozniki ne bodo mogli voziti v krogu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

delno oblačno
vlažnost: 79 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

5/17

petek

2/20

sobota

5/23

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Lesce, 20. september 2019

Srečanje gorenjskih literatov

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 20. september 2019

Poletavci v žrebu za skiro

OBVESTILA / Lesce, 20. september 2019

Triglav vabi nove pevce

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Žiri, 20. september 2019

Predstavitev nove knjige Apolonije Klančar

 

 
 

 

 
 
 

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)

Za naravi prijazen turizem / 13:51, 19. september

"Za naravi prijazen turizem"-----------------------------Naravi prijaznega turizma ni. Turizem je škodljiv.Posledice turizma so za naravo ka...

Spomin na požig Kokre / 09:46, 19. september

Kokrjani se vedno cakamo na opravicilo tistih naslednikov revolucije, ki so z namerno provokacijo, ubojem soferja kamiona, ki je prevazal sa...

V spomin na padle borce / 21:27, 18. september

Domobranci 1941!??? No, Primož!!! Hudo je priznati namensko žrtvovanje nedolžnih vaščanov, tudi v Srednji Radovni in ... za "svobodo"? Tudi Rusi so "osvobodili" Poljsko.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */