Metka Erjavec Granov (Sava Turizem) in Eva Štravs Podlogar (MGRT)

Štiri okusne regije

V okviru Strateškega foruma Bled je pred nekaj dnevi Grand Hotel Toplice Bled gostil zanimiv panel z naslovom Turizem za vse destinacje: Razpršenost v prostoru in času. V Bohinj danes zvečer prihaja Klapa Šufit, na Jesenicah pa bo konec tedna v znamenju festivala Festeelval 2019.

Turističnega panela Turizem za vse destinacije: Razpršenost v prostoru in času, na katerem je bilo govora o izzivih sodobnega turizma, kot je tudi prekomeren turizem, so sodelovali minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije (STO), ter še nekateri domači in tuji gostje, mednarodno priznani strokovnjaki. V uvodu v razpravo je prisotne nagovorila tudi Daniela Wagner, predstavnica Pacifiško-azijskega potovalnega združenja PATA za Evropo.

Po razpravi je sledilo druženje in pogostitev v duhu štirih domačih makroregij, kulinaričnih postojank na terasi v pritličju Toplic, za kar je poskrbel vodja kuhinj Sava Hoteli Bled Simon Bertoncelj s svojo ekipo. Razložil nam je, da so za vsako regijo izbrali tipične predstavnike okusov. Tako so Gorenjsko predstavljali jurčki, kipnik in kranjska klobasa. Piranski brancin Fonda je predstavljal Primorje, osrednjeslovensko regijo zorjena krškopoljska svinjina ter haloške hrge, pri Prekmurju pa seveda ni šlo brez bučne juhe in bučnega olja Kocbek. »Vse skupaj smo si zamislili tako, da se gosteje v bistvu od postojanke do postojanke pomikajo po regiji in okušajo sestavine, ki so tipične zanjo,« je še povedal Bertoncelj.

Konec tedna bodo Jesenice gostile Festeelval 2019, Bohinj pa koncert Splitske Klape Šufit ter Triglavskih rož’c.

Tridnevni Festeelval je letos šestič, bogat program pa ponuja za vse generacije nekaj. Sobotni – jutrišnji – večer bo na Trgu na Stari Savi namenjen t. i. glasbenemu jamu (Skyburst, Glasbena mineštra in Samuel Blues), nedelja bo bolj gledališko in filmsko obarvana, današnji petek pa plesno.

Znana dalmatinska Klapa Šufit bo nastopila danes zvečer, 6. septembra, ob 20. uri v dvorani Kulturnega doma Jožeta Ažmana v Bohinjski Bistrici. Poseben gost koncerta bo zbor Triglavske rož'ce KD Bohinj iz Bohinjske Bistrice. Čaka vas najmanj dve uri vrhunskih melodij, saj verjetno ni nikogar, ki ne bi poznal klapske pesmi Ne diraj moju ljubav, izjemen hit Klape Šufit.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

jasno
vlažnost: 56 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-3/13

nedelja

-1/11

ponedeljek

4/11

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

PRIREDITVE / Jesenice, 16. februar 2020

Poročni sejem

GLEDALIŠČE / Stražišče, 16. februar 2020

Babičina dediščina

PRIREDITVE / Tržič, 16. februar 2020

Flaša resnice

PRIREDITVE / Breznica, 16. februar 2020

Matineja za otroke

PRIREDITVE / Adergas, 16. februar 2020

Umetnik na poiskanju

OBVESTILA / Bled, 17. februar 2020

Brezplačne počitniške delavnice

RAZSTAVE / Domžale, 17. februar 2020

Jože Gostic - tenor

PRIREDITVE / Škofja Loka, Železniki, 17. februar 2020

Krvodajalski akciji

 

 
 

 

 
 
 

Celo smrtna žrtev vetra / 20:13, 14. februar

Na sliki so visoke smreke! Tako visokih smrek in drugih dreves je ob naših cestah kar nekaj. Potem v bližini elktričnih vodov, celo ob ulic...

Vatikan / 11:52, 13. februar

Kjer so finančne zlorabe hujši greh od zlorab otrok !

GPS-sledilec kaže urejenost tekaških prog / 11:45, 13. februar

"" GPS-sledilec, ki je vgrajen v teptalni stroj, aplikaciji prikazuje svoje gibanje..""

Zjebal sistem, kako bo šel šofer zdej na pir?

Tanja odgovarja / 10:57, 13. februar

Prašič gre k vedeževalki in vpraša: »Kaj vidite v moji prihodnosti?«
Vedeževalka odgovori: »Vidim pršut, salame, klobase in zrezke.«

Tanja odgovarja / 09:47, 13. februar

Marta se odpravi k vedeževalki.Marta: “Kako kaj kaže mojemu možu?”Vedeževalka: “Grozno, grozno, vidim pogreb in kruto smrt.”Marta: “To že ve...

Tanja odgovarja / 09:45, 13. februar

Janez Janša je odšel k vedeževalki, saj ga je zanimalo kdaj bo umrl.Vedeževalka: “Umrli boste na praznik.”Janša: “Kateri praznik?”Vedeževalk...

Tanja odgovarja / 08:18, 13. februar

Tanja pa res vse ve.. :)