Ugotavljali zadovoljstvo s šolo

Raziskava letošnjega Šolskega barometra je pokazala, da so učenci, starši in zaposleni v sodelujočih slovenskih srednjih šolah precej zadovoljni z izbrano šolo in bi jo priporočili tudi drugim.

Domžale – Z raziskavo Šolski barometer vsako leto ugotavljajo, s čim so učenci, starši in zaposleni v srednjih šolah po Sloveniji najbolj zadovoljni. V zadnji raziskavi je sodelovalo več kot 4500 dijakov, 2500 staršev in 700 zaposlenih iz 18 srednjih šol, od tega devet gimnazij. Kot kažejo ugotovitve, so tako dijaki kot starši in zaposleni v šolah zadovoljni z izbrano šolo in bi jo priporočili tudi drugim. »Dijaki so nekoliko manj zadovoljni kot njihovi starši ali učitelji. Največje zadovoljstvo je mogoče zaznati med dijaki prvega in drugega letnika,« pojasnjujejo pri Šolskem barometru. Med drugim so spremljali kakovost učenja in poučevanja ter družbeno vpletenost in šolsko okolje.

Za sodelovanje v raziskavi so se odločili tudi v Srednji šoli Domžale. Direktor omenjene šole Primož Škofic je pojasnil, da so se za to odločili, ker rezultati lahko pokažejo na šibke točke. »Z rezultati smo v naši šoli sicer zadovoljni, sploh če se primerjamo s slovenskim povprečjem, a vedno so možne še dodatne izboljšave,« razmišlja Škofic. Kot poudarjajo tudi pri Šolskem barometru, rezultati raziskave ravnateljem in zaposlenim na šoli služijo kot orodje za boljše razumevanje šolske skupnosti in njenih močnih področij, obenem pa razkrivajo področja, na katerih so potrebne izboljšave. V zadnji raziskavi se je izkazalo, da dijake skrbi predvsem, ali jih šola dobro pripravi na nadaljnje izobraževanje. To se zdi pomembno tudi staršem dijakov, pri čemer jih kar 78 odstotkov meni, da šola to delo opravlja dobro. Dijaki si obenem želijo, da se zaposleni potrudijo, da šola deluje dobro, všeč jim je tudi, ko je njihova šola odprta za drugačna mnenja in ideje. Verjetnost, da bi starši šolo priporočili tudi drugim, je visoka takrat, ko se njihovi otroci v njej počutijo dobro, na zadovoljstvo staršev s šolo pa vplivata še kakovost pridobljenega znanja in vpliv šole na osebnostno rast njihovih otrok. »Rezultati služijo kot podlaga za strateške načrte, ki jih šole oblikujejo za prihodnja leta,« so poudarili pri Šolskem barometru in dodali, da s tem pomagajo izboljševati kakovost sodelujočih srednjih šol, kar prispeva k izboljšanju dela slovenskega izobraževalnega sistema.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

delno oblačno
vlažnost: 49 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

5/17

petek

2/20

sobota

5/23

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Lesce, 20. september 2019

Srečanje gorenjskih literatov

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 20. september 2019

Poletavci v žrebu za skiro

OBVESTILA / Lesce, 20. september 2019

Triglav vabi nove pevce

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Žiri, 20. september 2019

Predstavitev nove knjige Apolonije Klančar

 

 
 

 

 
 
 

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)

Za naravi prijazen turizem / 13:51, 19. september

"Za naravi prijazen turizem"-----------------------------Naravi prijaznega turizma ni. Turizem je škodljiv.Posledice turizma so za naravo ka...

Spomin na požig Kokre / 09:46, 19. september

Kokrjani se vedno cakamo na opravicilo tistih naslednikov revolucije, ki so z namerno provokacijo, ubojem soferja kamiona, ki je prevazal sa...

V spomin na padle borce / 21:27, 18. september

Domobranci 1941!??? No, Primož!!! Hudo je priznati namensko žrtvovanje nedolžnih vaščanov, tudi v Srednji Radovni in ... za "svobodo"? Tudi Rusi so "osvobodili" Poljsko.

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */