Oglasila se je tudi simpatična Zebra, ki jo poznamo iz filma Madagaskar, srečamo pa jo tudi na odru domačega istoimenskega muzikala.

Jubilejni Čarobni dan

Na prvo septembrsko nedeljo je družinska prireditev Čarobni dan praznovala svoj deseti rojstni dan. Zato je bilo dogajanje v Arboretumu Volčji Potok še toliko bolj čarobno in polno presenečenj.

Seveda so se v številnih aktivnostih Čarobnega dne najbolj zabavali otroci, a prav nič manj niso uživali niti starši. Tudi letos se je na Čarobnem odru pelo in plesalo, živahno je bilo v lesenem amfiteartu, živ žav se je razlegal po zelenicah Arboretuma. Zaživele so ustvarjalne delavnice, ni manjkalo športnih aktivnosti, zanimivih nagradnih izzivov – skratka številnih zabavnih dogodivščin. Dogodek je tokrat gostil več kot 20 tisoč obiskovalcev. Organizatorjem je šlo vreme na roko.

Začelo se je v dopoldanskih urah z mimohodom maskot, ki so že pred tem vzbujale radovednost najmlajših obiskovalcev Čarobnega dne, saj se je večina želela z njimi fotografirati. V mimohodu je sodelovala tudi Mestna godba Kamnik in Društvo kamniških mažoretk Veronika, ni pa manjkala niti torta. Ta je sicer prišla na vrsto nekje sredi dneva, ko je obiskovalce nagovoril kamniški župan Matej Slapar ter skupaj z Barbaro Novak iz Zavoda Zaupanje – glavno »krivko« Čarobnega dne – zarezal v torto velikanko, ki jo je sestavljalo več tort skupaj.

Veselo je bilo tudi na Čarobnem odru. Za glasbeno vzdušje so skrbeli: Nuša Derenda, Omar Naber, Rebeka Dremelj, Eva Černe, Nuška Drašček, Alenka Gotar, Regina, Anže Šuštar, Pepel in kri, pevska šola Alenke Gotar, glasbeni studio Osminka in drugi. Pisani druščini se je pridružil tudi čarodej Toni, manjkalo pa ni niti plesnih nastopov ter adrenalina, za kar je poskrbela akrobatska skupina Dunking Devils.

In ker je letošnji Čarobni dan potekal v bolj slavnostnem vzdušju, so vse najboljše in zahvalo za vsa prizadevanja zadnjih deset let omenjeni organizatorki Barbari Novak izrekli številni znani obrazi ter navdušeni obiskovalci.

»V meni je vrelec neštetih čustev, spominov in utrinkov, ki jih zbiram in hranim že dobrih deset let. Ne morem opisati vseh teh čutenj, lahko rečem le najlepša hvala moji družini, najožji ekipi, vsem sodelavcem, poslovnim partnerjem in podpornikom Čarobnega dne. Verjetno si velika večina niti približno ne zna predstavljati, kaj vse stoji za organizacijo tako obsežne in pestre prireditve s toliko raznolikimi aktivnostmi za otroke in starše. Hvaležna sem vsakemu sodelujočemu posebej. Upam, da se bo podpora vseh dosedanjih poslovnih partnerjev nadaljevala, kajti organizacija tako velike prireditve zahteva ogromno finančnih sredstev. Seveda pa bom vesela tudi vsakega novega podpornika, ki se nam morda pridruži v prihodnje, saj bomo lahko le tako še boljši in ponudili še več zanimivih vsebin svojim cenjenim obiskovalcem,« je še povedala Novakova.


Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

delno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

13/25

torek

14/18

sreda

5/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Kranj, 17. september 2019

Kolesarski izlet

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Jesenice, 18. september 2019

Razstava Stara Sava

 

 
 

 

 
 
 

Nočne more nekega zapuščenega otroka / 18:11, 15. september

..in si jo špricala okoli obeh ritnih odprtin...

Haha, 2 ritni odprtini :)

Pozitivne vrednote dobrih vzornikov / 16:06, 15. september

" Cilj izzivov je spodbuda otrok in mladostnikov k samoiniciativnemu vključevanju v družbeno koristne aktivnosti in jim omogočiti izkušnjo, ...

V kovčku tihotapil heroin / 16:13, 14. september

Dvojna stena v kovčku, ker amater.

Novi faktor na TV3 / 16:11, 14. september

Naj takoj na začetku poudarim, da ta ne bo kuhala.

S šolo ni nihče povsem zadovoljen / 14:41, 14. september

"David Rupnik: biti mora dobro načrtovan, dobro narejen in z ljubeznijo vzdrževan!"-------------------Jesenske počitnice (krompirjeve) 28. 1...

V spomin na padle borce / 11:15, 14. september

Hudo je biti simpatizer domobranstva, brez dvoma. Nihče te ne mara. Nič ne zavidam Janezu Novaku..

Milijonska naložba v logistiko / 20:55, 13. september

Meni je pa čudno, da so se špedicijske firme naselile okoli potniškega letališča in Šenčurja. A to ne bi bilo bolj logično, da bi se okoli M...

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */