V HDD SIJ Acroni Jesenice so poleti sestavljali igralski mozaik in trdo trenirali, v torek pa so rezultate dela pred začetkom nove sezone Alpske hokejske lige predstavili v središču Jesenic.

Mlada ekipa in velik zanos

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so minuli torek uvodno tiskovno konferenco pred začetkom sezone pripravili kar v središču Jesenic, pred podhodom, ki so ga zvesti navijači Red Steelers Ultras okrasili v pravem hokejskem stilu.

Jesenice – Po negotovem poletju se je pred začetkom sezone stanje na hokejskih Jesenicah le izkristaliziralo. V ta namen je HDD Sij Acroni Jesenice skupaj z Občino Jesenice in navijači navijaške skupine Red Steelers Ultras pripravilo novinarsko konferenco. Potekala je kar v središču Jesenic, pred novookrašenim hokejskim podhodom.

Tisto, kar je seveda najbolj zanimalo predstavnike medijev, je zagotovo finančno stanje in načrti kluba, ki jih je predstavil predsednik Anže Pogačar: »Pred nami je šesta sezona, vsaka je poglavje zase. Trudimo se čim bolj približati lokalnemu okolju, temu je namenjen tudi današnji dogodek na prostem. Ta grafit bo opominjal vse, da so Jesenice še vedno hokejsko mesto. Ekipa, ki bo letos zastopala Jesenice, bo dala vse od sebe. Vsaka sezona je izziv. Ne glede na uspehe ali neuspehe je vsako leto težje, posledica tega je tudi naša preusmeritev v mlade domače talente, ki jih ne manjka. Kruta realnost tega trenutka pa je, da si strogo profesionalne ekipe na Jesenicah ne moremo privoščiti.« Kot je še dodal Pogačar, pa je zelo zadovoljen z zanosom teh fantov, ponosom, s katerim oblečejo jeseniški dres, kar po njegovem mnenju kaže, da je ta usmeritev prava.

Kot je povedal trener Mitja Šivic, je hvaležen Anžetu Pogačarju za ponujeno priložnost: »Jesenice so klub v samem vrhu slovenskega športa in sem zelo ponosen, da lahko vodim tak klub. Vsako tekmo bomo pustili srce na ledu. Opažam ogromno entuziazma. Nekateri stopajo v malo večje čevlje in jim je treba dati čas. Kar se tiče prvega meseca so fantje trdo delali, fizična pripravljenost je dobra. S takšnim načinom dela težav ne pričakujem.« Kot še pravi Šivic, na mladih svet stoji: »Mladi čakajo priložnost, ti fantje so zelo motivirani, pridni, imajo kvaliteto in na njih je, da dvomljivce utišajo, verjamem, da bo to kmalu.« Jeseniški župan Blaž Račič je zaključil, da se bo tudi občina potrudila, da pomaga ohraniti hokej, in pozval občane, da po svojih najboljših močeh podprejo klub z nakupom vstopnic: »Želim si, da bi v naše hokejsko mesto prihajali navijači iz vse Slovenije, saj je jeseniški hokej vseslovenski, tako bi skupaj gradili lepšo prihodnost.«

Navijaška skupina Red Steelers Ultras je podhod pri spominskem parku na Jesenicah opremila povsem hokejsko, s tem pa je vsem jasno, da so Jesenice še vedno hokejsko mesto.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

pretežno jasno
vlažnost: 49 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-5/12

petek

-5/13

sobota

-3/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

IZLETI / Kranj, 21. februar 2020

Pustovanje 2020

OBVESTILA / Bled, 21. februar 2020

Brezplačne počitniške delavnice

OBVESTILA / Kranj, 21. februar 2020

Obvestila Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Kranj, 21. februar 2020

Smučarsko tekmovanje v Bohinju odpade

PRIREDITVE / Jesenice, 21. februar 2020

Za otroke

GLASBA / Radovljica, 21. februar 2020

Koncert študentov graške univerze

GLEDALIŠČE / Tržič, 21. februar 2020

Kriza srednjih let

IZLETI / Kranj, 22. februar 2020

Pustovanje 2020

 

 
 

 

 
 
 

Dan turističnih vodnikov / 08:17, 21. februar

Boljš kot muzeji so bifeji.

Tone odpadkov se znova kopičijo / 08:13, 21. februar

Po takih in podobnih člankih se komunala podraži. Že videno.

PRIMITE SE ZA DENARNICE!!!

Soglasje za žičnico / 21:42, 18. februar

Dvomim, da je to dobra odločitev. Smučišči Vogel in Soriška planina sta dosti višja od Koble in bosta imela več snega in tudi ugodnejše nižj...

Dobre delavce je treba ceniti / 18:03, 18. februar

Pred leti so vsi sindikati SKEI organizirali solidarno stavko z evropskimi sindikati. Tudi v našem podjetju, ki ga sedaj žal ni več, ker je...

Našli so junakinjo iz Turčije / 16:16, 18. februar

Ta smučarka je prišla na tekmovanje ene 'xy' tekme na Krvavcu in zasedla predzadnje mesto. Kar ni smešno, ker nekdo je tudi zadnji in dobil ...

Dobre delavce je treba ceniti / 16:09, 18. februar

In kje je rešitev? Samo en dan, en sam samcat dan ne bi šli delavci na delo - pa klecne komplet vsa gamad pri koritu. Morali bi pa VSI!!
JE res nemogoče to uresničit??

Osvobodilna fronta / 16:07, 18. februar

Nekaj ne štima s tem pismom. Aha, že vem. Ni domobrancev.