Tanja odgovarja

»Poletje«

Zopet se mi je nabralo nekaj težav, ki me težijo in jih ne znam rešiti sama. Kako bo z možem? Kaj pa hčere? Hvala za odgovore in lepo poletje.

Hčere se bodo dobro uredile in delate si prevelike skrbi. Saj vem, ne morete iz svoje kože in za drugega je vsak lahko pameten. Za drugo uho, kjer imate težave in ste že bili operirani, sem prepričana, da vas čakajo velike izboljšave. Seveda s časom. Mož ima svoja mišljenja in tukaj se bo težko premaknil z mrtve točke, za katero misli, da je najbolj prava. V resnici vas ceni, ampak tega ne bo nikoli priznal, saj veliko da na svoj ego. Vi ste tako in tako vedno en korak pred njim in ni potrebno, da se zaradi tega obremenjujete. Med vama je vse v redu, le on misli, da je vse samoumevno.

»Obupana«

Hvala za vse odgovore v vseh teh letih. Spet se obračam na vas z vprašanji. Nešteto mi jih kljuje srce in me razjeda. Kot vedno vas sprašujem za otroke. Kaj se obeta bratu in njegovi partnerici? Kaj pa služba? Trenutno sem namreč spet nezaposlena.

Draga moja, preko pisem se poznava že vrsto let in mali otroci so kar naenkrat postali veliki. Za sina ni treba skrbeti, saj si bo dobro postlal. Vedno gre po liniji najmanjšega odpora, ampak ko se zave, da mu voda teče v grlo, napne vse sile in v zadnjem trenutku reši vse. Tak je in težko se bo spremenil. Zaradi vseh hčerk se veliko preveč obremenjujete. Škoda, ker ne vidijo, kako so slabe stvari vplivale na stanje vašega življenja, in si one ne želijo več oziroma boljše, kot imate vi sami. Kaj naj rečem. Očitno niso občutile vseh teh posledic, saj ste vi vedno poskrbeli, da je celotno breme padalo samo na vas. Mama je mama in vedno bo to ostala. Za brata je vedno imela drugačna merila kot za vas in to se ne bo spremenilo. Partnerica ni iskrena, ampak vi se v to zgodbo ne smete vmešavati. Če se kljub temu boste, vas čaka razočaranje. On sam mora priti do določenih stvari, in ker je v osnovi zelo trmast, ne dopušča tujega mnenja ali vmešavanja. K sreči vas kmalu čaka nova zaposlitev in to točno tista, ki si jo želite. Kadar je človek doma in ima v resnici zelo veliko dela, ni vreden skoraj nič. Za stvari, ki so v bistvu vsakodnevna domača opravila, nisi plačan nič in ostaja prepričanje, da se naredijo kar sama od sebe. Dobro pa vemo, da to ni res. Čisto malo vam še manjka do upokojitve, do takrat vas čaka samo še ena zaposlitev, in kot vidim, boste več kot zadovoljni. Sodelavci bodo zelo v redu in tudi samo delo ne bo preveč zahtevno. Kar se tiče moža, res ne morete več pričakovati, da se bo spremenil, saj je on zase prepričan, da je najboljši, z vsemi drugimi pa je nekaj narobe. V prihodnosti vas čaka še veliko lepega, ampak nobena stvar se ne zgodi čez noč. Ne slaba ne dobra. Zaupajte vase in vse bo tako, kot mora biti. Lepo vas pozdravljam. Srečno.

Oddaj svoj komentar

Kranj 7°

pretežno jasno
vlažnost: 49 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-5/12

petek

-5/13

sobota

-3/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

IZLETI / Kranj, 21. februar 2020

Pustovanje 2020

OBVESTILA / Bled, 21. februar 2020

Brezplačne počitniške delavnice

OBVESTILA / Kranj, 21. februar 2020

Obvestila Medobčinskega društva invalidov Kranj

OBVESTILA / Kranj, 21. februar 2020

Smučarsko tekmovanje v Bohinju odpade

PRIREDITVE / Jesenice, 21. februar 2020

Za otroke

GLASBA / Radovljica, 21. februar 2020

Koncert študentov graške univerze

GLEDALIŠČE / Tržič, 21. februar 2020

Kriza srednjih let

IZLETI / Kranj, 22. februar 2020

Pustovanje 2020

 

 
 

 

 
 
 

Dan turističnih vodnikov / 08:17, 21. februar

Boljš kot muzeji so bifeji.

Tone odpadkov se znova kopičijo / 08:13, 21. februar

Po takih in podobnih člankih se komunala podraži. Že videno.

PRIMITE SE ZA DENARNICE!!!

Soglasje za žičnico / 21:42, 18. februar

Dvomim, da je to dobra odločitev. Smučišči Vogel in Soriška planina sta dosti višja od Koble in bosta imela več snega in tudi ugodnejše nižj...

Dobre delavce je treba ceniti / 18:03, 18. februar

Pred leti so vsi sindikati SKEI organizirali solidarno stavko z evropskimi sindikati. Tudi v našem podjetju, ki ga sedaj žal ni več, ker je...

Našli so junakinjo iz Turčije / 16:16, 18. februar

Ta smučarka je prišla na tekmovanje ene 'xy' tekme na Krvavcu in zasedla predzadnje mesto. Kar ni smešno, ker nekdo je tudi zadnji in dobil ...

Dobre delavce je treba ceniti / 16:09, 18. februar

In kje je rešitev? Samo en dan, en sam samcat dan ne bi šli delavci na delo - pa klecne komplet vsa gamad pri koritu. Morali bi pa VSI!!
JE res nemogoče to uresničit??

Osvobodilna fronta / 16:07, 18. februar

Nekaj ne štima s tem pismom. Aha, že vem. Ni domobrancev.