Na 25 tisoč kvadratnih metrih je 20 tisoč paletnih mest. / Foto: Primož Pičulin

Milijonska naložba v logistiko

V brniški letališki coni so včeraj odprli logistični kompleks skupine Cargo-partner, vreden 28 milijonov evrov.

Med razlogi za 28 milijonov evrov vredno investicijo v letališki poslovni coni, pri Cargo-partnerju naštevajo odlično geostrateško lokacijo, bližino brniškega letališča, pristanišč v Kopru in Trstu, pomanjkanje tovrstnih modernih logističnih kapacitet v regiji in velik potencial za nadaljnji regionalni razvoj. Lastnik Podjetja Stefan Krauter pa poudarja tudi pomen zaupanja v ljudi in stabilno okolje.

Zgornji Brnik – Včeraj je svoja vrata tudi uradno odprl logistični objekt Cargo-partnerja v poslovni coni ob brniškem letališču, ki so ga sicer zgradili v enajstih mesecih.

Naložba je podjetje, ki sicer deluje po celem svetu, stala 28 milijonov evrov, k odločitvi za investicijo na Brniku pa je precej prispevala dobra geografska lega in prisotnost letališča. Med razlogi za investicijo, ki velja za eno največjih v skupini, v podjetju naštevajo odlično geostrateško lokacijo, bližino brniškega letališča, pristanišč v Kopru in Trstu, pomanjkanje tovrstnih modernih logističnih kapacitet v regiji in velik potencial za nadaljnji regionalni razvoj. »Ko si star 65 let in si že ustvaril podjetje, so poleg teh podatkov pomembni dobri občutki in zaupanje v okolje,« je poudaril las­tnik in direktor družbe Stefan Krauter in opozoril, da pomemben faktor igra tudi to, kako stabilno je politično okolje v državi.

»Logistični centri rastejo v tujini, v Sloveniji pa je bilo tovrstnih naložb malo. Naš prispevek je, da damo zagon trgu. Lega Slovenije je namreč odlična in škoda bi bilo, če je ne bi izkoristili,« pa je dodal Viktor Kastelic, direktor podjetja v Sloveniji. Kot dodaja, dobro sodelujejo tudi z brniškim letališčem in ostalimi podjetji v okolici.

Skladišče, ki velja za eno največjih naložb v skupini Cargo-partner, se razteza na 25 tisoč kvadratnih metrih površine in vsebuje 20 tisoč paletnih mest. Dodatnih štiri tisoč kvadratnih metrov površin pa je namenjenih pisarniškim prostorom, ki se raztezajo v treh nadstropjih.

V skladiščnih prostorih je šest tisoč kvadratnih metrov površine namenjene skladiščenju na poličnih regalih in storitvam dodane vrednosti, pet tisoč kvadratnih metrov pa hitremu pretovarjanju in skladiščenju blaga velikih dimenzij. Skladišče zagotav­lja tudi možnost hranjenja blaga pri temperaturnih režimih med dva in osem stopinj Celzija ter od 15 do 25 stopinj Celzija. Lokacija v prihodnje omogoča še nadaljnje širitve.

Po besedah direktorja podjetja Viktorja Kastelica namreč načrtujejo tudi več novih zaposlitev.

»Prva dva meseca sta namenjena preselitvi prostorov, od oktobra do konca letošnjega leta pa načrtujemo tudi okoli trideset novih delovnih mest, ki se bodo odprla zaradi investicije v poslovni coni,« je pojasnil Kastelic.

Cargo-partner na globalni ravni ustvari več kot sedemsto milijonov evrov prometa in zaposluje preko tri tisoč ljudi, v več kot tridesetih državah pa ima okoli 130 skladiščnih in poslovnih prostorov. V Sloveniji, kjer so prvo pisarno odprli prav na takratnem Aerodromu Ljubljana, so prisotni od leta 1996, prvo skladišče pa so zgradili leta 2003. Predlani so zabeležili 34 milijonov evrov prihodkov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

oblačno
vlažnost: 50 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/19

petek

8/17

sobota

7/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

 

 
 

 

 
 
 

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 10:20, 27. maj

Pa dobr, če vas je Tito tolk sovražil pa tolk potamanil, kdaj se vas je tolk nakotil?

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 08:04, 27. maj

gledam; pravilno si ocenil, da so Nemci dobrodošli, Slovenci so pa sprti za vse večne čase. Nemci niso nikoli bili problem za komuniste; Slo...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 23:11, 26. maj

Partizani trdijo, da so pobiti v povojnih pobojih izdajalci. Glede na veliko število grobišč po naši državi in tudi na veliko število umorje...

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 15:06, 26. maj

Ne pozabi vzroka. V kolikor ne bi okupator napadel takratno Jugoslavijo in če ne bi nekateri ljudje stopili v pomoč okupatorju z izdajanjem ...

Poleti bom šla v Prekmurje / 14:16, 26. maj

Nisem še prepričan, če je ta gesta ravno za pozdraviti, ker nekaj nam ne bo šenkal nihče, ampak smo vedno plačniki državljani. Sliši se pa r...