Na 25 tisoč kvadratnih metrih je 20 tisoč paletnih mest. / Foto: Primož Pičulin

Milijonska naložba v logistiko

V brniški letališki coni so včeraj odprli logistični kompleks skupine Cargo-partner, vreden 28 milijonov evrov.

Med razlogi za 28 milijonov evrov vredno investicijo v letališki poslovni coni, pri Cargo-partnerju naštevajo odlično geostrateško lokacijo, bližino brniškega letališča, pristanišč v Kopru in Trstu, pomanjkanje tovrstnih modernih logističnih kapacitet v regiji in velik potencial za nadaljnji regionalni razvoj. Lastnik Podjetja Stefan Krauter pa poudarja tudi pomen zaupanja v ljudi in stabilno okolje.

Zgornji Brnik – Včeraj je svoja vrata tudi uradno odprl logistični objekt Cargo-partnerja v poslovni coni ob brniškem letališču, ki so ga sicer zgradili v enajstih mesecih.

Naložba je podjetje, ki sicer deluje po celem svetu, stala 28 milijonov evrov, k odločitvi za investicijo na Brniku pa je precej prispevala dobra geografska lega in prisotnost letališča. Med razlogi za investicijo, ki velja za eno največjih v skupini, v podjetju naštevajo odlično geostrateško lokacijo, bližino brniškega letališča, pristanišč v Kopru in Trstu, pomanjkanje tovrstnih modernih logističnih kapacitet v regiji in velik potencial za nadaljnji regionalni razvoj. »Ko si star 65 let in si že ustvaril podjetje, so poleg teh podatkov pomembni dobri občutki in zaupanje v okolje,« je poudaril las­tnik in direktor družbe Stefan Krauter in opozoril, da pomemben faktor igra tudi to, kako stabilno je politično okolje v državi.

»Logistični centri rastejo v tujini, v Sloveniji pa je bilo tovrstnih naložb malo. Naš prispevek je, da damo zagon trgu. Lega Slovenije je namreč odlična in škoda bi bilo, če je ne bi izkoristili,« pa je dodal Viktor Kastelic, direktor podjetja v Sloveniji. Kot dodaja, dobro sodelujejo tudi z brniškim letališčem in ostalimi podjetji v okolici.

Skladišče, ki velja za eno največjih naložb v skupini Cargo-partner, se razteza na 25 tisoč kvadratnih metrih površine in vsebuje 20 tisoč paletnih mest. Dodatnih štiri tisoč kvadratnih metrov površin pa je namenjenih pisarniškim prostorom, ki se raztezajo v treh nadstropjih.

V skladiščnih prostorih je šest tisoč kvadratnih metrov površine namenjene skladiščenju na poličnih regalih in storitvam dodane vrednosti, pet tisoč kvadratnih metrov pa hitremu pretovarjanju in skladiščenju blaga velikih dimenzij. Skladišče zagotav­lja tudi možnost hranjenja blaga pri temperaturnih režimih med dva in osem stopinj Celzija ter od 15 do 25 stopinj Celzija. Lokacija v prihodnje omogoča še nadaljnje širitve.

Po besedah direktorja podjetja Viktorja Kastelica namreč načrtujejo tudi več novih zaposlitev.

»Prva dva meseca sta namenjena preselitvi prostorov, od oktobra do konca letošnjega leta pa načrtujemo tudi okoli trideset novih delovnih mest, ki se bodo odprla zaradi investicije v poslovni coni,« je pojasnil Kastelic.

Cargo-partner na globalni ravni ustvari več kot sedemsto milijonov evrov prometa in zaposluje preko tri tisoč ljudi, v več kot tridesetih državah pa ima okoli 130 skladiščnih in poslovnih prostorov. V Sloveniji, kjer so prvo pisarno odprli prav na takratnem Aerodromu Ljubljana, so prisotni od leta 1996, prvo skladišče pa so zgradili leta 2003. Predlani so zabeležili 34 milijonov evrov prihodkov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/20

nedelja

8/23

ponedeljek

6/23

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

IZLETI / Žiri, 20. oktober 2019

Pohod okoli Žirov

PRIREDITVE / Tržič, 20. oktober 2019

Neuničljiva melodija

PRIREDITVE / Preddvor, 20. oktober 2019

Podelitev priznanj za najboljše ljubezensko pismo

PRIREDITVE / Breznica, 20. oktober 2019

Škratovanje

PRIREDITVE / Breznica, 20. oktober 2019

Predstava o življenju in delu Antona Janše

PRIREDITVE / Visoko, 20. oktober 2019

Pod okence pridem

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. oktober 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PREDAVANJA / Žirovnica, 21. oktober 2019

Za lepši partnerski odnos

 

 
 

 

 
 
 

Swiss Airlines vzpostavil povezavo s Zürichom / 17:57, 19. oktober

Iz Požarja:"Najbolj pa se Počivalškova "vizija" uresničuje na primeru Adrie Airways. Počivalšek je bil namreč gospodarski minister v vladi M...

Od Jenkove smrti do rojstva / 08:09, 19. oktober

Poglejte fotografijo.

Še bedenje ob mrliču je bolj življensko.

Sova vložila ovadbo / 07:08, 19. oktober

Marjana so ujeli s prstom v marmeladi. Sedaj nam razlaga, da ga ni namočil v marmelado, ampak....

Podjetje Kobla ŽTG v stečaju / 07:06, 19. oktober

Naprave odstraniti in prodati za staro železo, ki je zelo iskana surovina. Na sidrišča stolpov pa namontirati klopce, da bodo turisti užival...

Mladost v primežu vojne / 20:36, 18. oktober

Sprejemljiv in umirjen komentar, čeprav iz "nasprotne strani". Znano je tudi, da bi se Tito s soglasjem Stalina povezal s Hitlerjem, da bi...

Sova vložila ovadbo / 16:55, 18. oktober

"Javno obračunavanje ustavnih sodnikov"----------------------Ta naslov zavaja. Zamegluje bistvo.Nobenega obračunavanja ni!Ustavno sodišče je...

Skupaj so še močnejši / 15:45, 18. oktober

Če sem prav razumel članek, vaja sploh ni pomembna.
Pomemno je kako se po vaji govori.